Hvis du kjøper dette teknologiske tilbehøret, inviterer du hackere til å ta kontroll over bilen din

Video: Hvordan IBM planlegger å bruke Watson og AI for å beskytte den tilkoblede bilen IBM Security kunngjorde nylig nye tester med fokus på bilsikkerhet og IoT. Tjenestene vil fokusere på backend-prosesser, apper og fysisk maskinvare som brukes til å kontrollere smarte systemer.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • Anvendelser for nesten alle tilkoblede bilmodeller finner du på Dark Web. - Kaspersky Lab, 2018
  • Tilknyttede bileiere bør kun bruke offisielle apper og tilbehør, oppdatere firmware regelmessig og skanne tilkoblede bobil-apper med antivirus for å holde seg trygge. - Kaspersky Lab, 2018

Anvendelser for nesten alle tilkoblede bilmodeller finner du på Dark Web. Disse modulene og verktøyene gjør det mulig for hackere å lage bakdører, lekke data, kreve løsepenger, spore plasseringen din, eller til og med få kontroll over bilens låser eller kollisjonsputer, ifølge forskning fra Kaspersky Lab.

Moderne smarte biler tilbyr en rekke attraktive funksjoner for forbrukere, inkludert muligheten til å koble seg til internett, laste ned kart, utveksle data med servicesentre og utføre ekstern diagnose og vedlikehold, konstaterte forskere.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Imidlertid er mange av disse funksjonene kostbare å kjøpe gjennom produsentens kanaler, noe som fører til at forbrukere leter andre steder for å få tilgang til dem. Hackere har vært i stand til å finne sårbarheter i tilkoblede biler som gir dem tilgang til de digitale sertifikatene som beskytter disse funksjonene, og selger dem på Dark Web og andre underjordiske fora, fant Kaspersky Lab.

Forskere fant verktøy som moduler for å tilbakestille kjørelengden eller laste kollisjonsputer etter en ulykke, samt verktøy for diagnose og låsing av betalte funksjoner, piratkopierte navigasjonsapper og ulisensiert tilbehør - alt sammen ment å tiltrekke forbrukere som ønsker å spare penger.

Imidlertid får du det du betaler for, bemerket forskerne: Når de er koblet til, får disse verktøyene tilgang til hele bilsystemet, inkludert eierens fortrolige data og kontrollfunksjoner - og åpner for nye områder for nettkriminelle å utnytte.

Avhengig av hvilken kode hackere injiserer i firmware, kan de potensielt få nesten ubegrenset kontroll over kjøretøyet, ifølge forskerne. Dette betyr at de kan overvåke bilens plassering, lytte til på samtaler, få tilgang til en smarttelefon koblet til systemet, eller slå av alarmen og låse opp dørene. Hackere kan til og med være i stand til å injisere ransomware som forhindrer bilen i å bevege seg til eieren betaler opp i cryptocurrency.

"Funksjoner som fjernfeildiagnostikk, telematikk og tilkoblet infotainment forbedrer sjåførens sikkerhet og glede betydelig, men de byr også på nye utfordringer for bilindustrien, da de gjør kjøretøy til primære mål for cyberattacks, " Sergey Kravchenko, senior forretningsutviklingssjef for Kaspersky Lab, heter det i en pressemelding. "Den økende risikoen for at et kjøretøys systemer blir infiltrert eller at brudd på sikkerheten, personvernet og de økonomiske elementene krenkes, krever at produsentene forstår og bruker cybersikkerhet."

Cybersecurity bør anses som like viktig som sikkerhet når det gjelder bilproduksjon og innkjøp, sa Kravchenko i utgivelsen. "Bilsikkerhetsfunksjoner kan slås av eksternt med programvarekommandoer uten behørig sjekk og beskyttelse, " la han til. "Så hvis systemet ikke er sikkert - er det ikke trygt."

Kaspersky Lab tilbød følgende tre tips for å beskytte bilen din mot nettkriminelle:

1. Bruk bare offisielle apper og tilbehør.

2. Service på kjøretøyet riktig og oppdater firmware regelmessig. Ikke ignor firmwareoppdateringer for modellen din, da de sannsynligvis vil løse noen problemer før de blir et problem.

3. Skann mobilapper for tilkoblede biler med antivirus. På den måten vil ikke inntrengere kunne stjele registreringsdata fra smarttelefonen for videresalg på det svarte markedet.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com