Massive DDoS-angrep som varte i mer enn en time økte 487% i 2019

Hvordan dempe stigningen i massive DDoS-angrep ZDNets Steve Ranger forklarer hvorfor DDoS-angrep øker i frekvens og kraft.

Etter å ha avtatt i hele 2018, er angrep av distribuert denial of service (DDoS) tilbake med hevn, ifølge en tirsdagrapport fra Kaspersky Lab. I første kvartal 2019 økte DDoS-angrep 84%, med stor vekst i antall angrep som varte i mer enn en time, samt i gjennomsnittlig varighet av slike angrep, fant rapporten.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Tidligere forskning fra Neustar fant også at DDoS-angrep har økt i størrelse og frekvens i 2019. Den rapporten fant at angrep på størrelse med 100 Gbps og høyere økte med 967% i Q1 2019 sammenlignet med Q1 2018, fant rapporten. Det største angrepet som ble målt - 587 Gbps - var mer enn 70% større enn det største angrepet i samme periode i 2018 (345 Gbps).

Nedgangen som ble sett i 2018 førte til at Kaspersky Lab-forskere trodde at nettkriminelle som hadde utført DDoS-angrep for økonomisk gevinst, hadde rettet oppmerksomheten mot andre inntektskilder, for eksempel kryptomining. Nylige fall i kryptomineringsaktivitet førte imidlertid sannsynligvis til at DDoS igjen økte.

Det største vekstområdet ble funnet i antall DDoS-angrep som varte i mer enn en time, fant rapporten. Disse angrepene doblet seg i mengde, og gjennomsnittlig lengde økte med 487%. Dette antyder at hackere utvikler teknikkene sine, og nå er i stand til å sette i gang lengre, mer organiserte angrep, bemerket rapporten.

"DDoS-angrepsmarkedet er i endring, og det ser ut til at nye DDoS-tjenester har erstattet de som er lagt ned av lovhåndteringsbyråer, " sier Alexey Kiselev, forretningsutviklingssjef i Kaspersky DDoS Protection-teamet. "Når organisasjoner implementerer grunnleggende tiltak, angriper angripere dem med langvarige angrep. Det er vanskelig å si om antall angrep vil fortsette å vokse, men kompleksiteten deres viser ingen tegn til å bremse. Vi anbefaler at organisasjoner forbereder seg effektivt, for å motstå sofistikerte DDoS-angrep. "

For å forbedre sikkerhetstiltak og unngå DDoS-angrep, bør organisasjoner sikre at nett- og IT-ressurser kan håndtere store trafikkmengder, og finne løsninger som kan dempe slike angrep, anbefalte rapporten.

For mer, sjekk ut Her er noen gode fremgangsmåter for å forhindre DDoS-angrep på søstersiden ZDNet.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com