Microsoft gir ut Spectre, Meltdown firmwarepatcher for Surface Pro som også forbedrer batteriets levetid

Specter-Meltdown: Hvilken virksomhet trenger å vite TechRepublics Nick Heath forklarer hvordan Specter-Meltdown fungerer, hvem det påvirker, og hvordan virksomheten kan beskytte kritiske data mot utnyttelse.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
 • Microsoft har gitt ut firmwareoppdateringer for de nyeste Surface Pro-modellene som adresserer Specter og Meltdown-sikkerhetsproblemene.
 • Spectre og Meltdown er fortsatt en veldig reell sikkerhetstrussel. Det anbefales at Surface Pro-eiere oppdaterer enhetene sine umiddelbart.

Microsofts oppdatering av Specter og Meltdown patch fortsetter, og de nyeste maskinene for å motta kritiske oppdateringer er de nyeste modellene av Surface Pro.

Mer om cybersecurity

 • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
 • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
 • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
 • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

De spesifikke modellene som omfattes av oppdateringen er Wi-Fi-only Surface Pro (modell 1796) og Surface Pro LTE Advanced (modell 1807). Begge modellene mottar to oppdateringer, en som adresserer Spectre og Meltdown og en andre designet for å forbedre batteriets levetid.

Disse oppdateringene er de siste i Microsofts forsøk på å eliminere de viktigste sikkerhetsproblemene som Spter og Meltdown stiller, sårbarheter som påvirker hver eneste moderne datamaskin som drives av en Intel-, ARM- eller AMD-prosessor. Tidligere oppdateringer har nådd så langt tilbake som 32-biters versjoner av Windows 7, og firmwareoppdateringer for spesifikke maskiner fortsetter å bli utgitt.

Spectre og Meltdown er en enorm risiko

Windows-brukere har ikke råd til å gå glipp av oppdateringer som adresserer Specter og Meltdown: Begge feilene kan potensielt føre til tyveri av personopplysninger av en angriper som leser informasjon som er lagret i CPU-minnet.

Å kompromittere en datamaskin som er sårbar for Specter og Meltdown kan være så enkelt som å besøke et nettsted som kjører et ondsinnet skript. Med både oppdateringer av operativsystemet og firmwareoppdateringer for å lukke sikkerhetshull, er det i stor grad å finne deg selv infisert på dette tidspunktet som ikke klarer å følge gode oppdateringsrutiner.

Fra februar 2018 er over 130 Spter og Meltdown malware-varianter funnet. Tidligere angrep har bevist at oppdaterte sårbarheter fremdeles er fristende mål for angripere, noe som gjør antallet malware-varianter som bruker Specter og Meltdown tilnærmet sikkert å fortsette å vokse.

Beskytt Surface Pro fra Meltdown og Spectre

Firmwareoppdateringene Meltdown og Spectre Surface Pro påvirker bare to modeller av enheten: 1796 og 1807. Den enkleste måten å finne ut hvilken modell av Surface du har er å installere Surface-appen fra Microsoft, eller du kan se på bunnen bak på overflaten din for serienummeret, som du kan gå inn på Microsofts nettsted for enhetsservice og reparasjon (Microsoft ID-signering kreves).

Når du har bekreftet at du har en av de to berørte Surface Pro-modellene, er det å oppdatere firmware så enkelt som å kjøre Windows Update ved å starte Innstillinger-appen, klikke på Oppdatering og sikkerhet og klikke på Sjekk etter oppdateringer.

Oppdateringsnumrene det gjelder, som vil fikse Specter- og Meltdown-sikkerhetsproblemer, samt forbedre batteriets levetid, finner du ved den første lenken i denne artikkelen.

Microsoft rapporterer at sammen med forbedret batterilevetid og enhetsstabilitet har lappene ingen effekt på ytelsen.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

Se også

 • IT pro sin guide til effektiv patch management (gratis PDF) (TechRepublic)
 • Meltdown and Spectre: Er PCen din sårbar? (ZDNet)
 • Massiv Intel CPU-feil: Forstå de tekniske detaljene til Meltdown og Spectre (TechRepublic)
 • Linux-ytelse før og etter Meltdown og Specter-fikser (ZDNet)
 • Spectre og Meltdown-feil som utnyttes av mer enn 100 stammer av skadelig programvare (TechRepublic)

© Copyright 2020 | mobilegn.com