Ny Websense-undersøkelse kan overraske deg

Websense leverer nettfiltreringsprogramvare. Hvis du vil sperre innhold, er det et flott selskap. Hvis du er en spammer som prøver å komme forbi et av produktene deres, suger de.

Jeg legger merke til Websense av en annen grunn - deres forskning. Gang på gang har Websense hjulpet meg til å forstå et vanskelig konsept. Så da jeg fikk beskjed om den siste rapporten deres, "Security Pros and Cons: IT Professionals on Confidence, Confidential Data, and Today's Cyber-cons", lastet jeg ned den.

S urvey mål

Oppgaven bringer lys resultater fra en undersøkelse som ble startet av Websense. For å fjerne skjevhetene, oppfordret Websense forskningsfirma Dynamic Markets, Limited til å friste ut meninger angående:

  • Aktuelle trusler mot bedriftens og personlige sikkerhet, inkludert avanserte vedvarende trusler og moderne skadelig programvare.
  • Bedriftsinformasjon og forebygging av tap av data.

Det ser ut til at Websense er interessert i hvor selvsikre / bekymrede IT-ledere er når det gjelder å beskytte bedriftsdata og ansatte mot ... digitale trusler. For å oppnå dette engasjerte Dynamic Markets respondenter fra fire land: Australia, Canada, Storbritannia og USA. De spurte inkluderer:

  • IT-sikkerhetssjefer (totalt 1008) i selskaper med 250+ PC-brukere over hele verden.
  • Generelle ansatte (totalt 1004) i selskaper med mer enn 250 ansatte over hele verden.

Konvolutten takk

Dynamiske markeder stilte hver respondent 14 spørsmål. Heller enn å gjøre om på alle sammen, la oss se på de interessante. Jeg ville være glem hvis jeg ikke nevnte at alle de følgende grafene er høflighet av Websense. Første spørsmål:

Er du helt trygg på at selskapet ditt er 100 prosent beskyttet mot moderne skadelig programvare?

resultater:

Det som umiddelbart slo meg, var at 30 prosent av de som svarte var sikker på at alle muligheter ble dekket. Hvor trygg er du?

Det neste spørsmålet kaster lys over utnyttelser man har opplevd:

Hvilket av følgende har skjedd i organisasjonen din i løpet av de siste 12 månedene?

resultater:

Nær 70 prosent av de spurte rapporterte om minst en betydelig hendelse. Jeg lurer på om IT-lederne i de resterende 30 prosentene er de som rapporterte at selskapet deres er fullstendig beskyttet?

En skummel statistikk: 30 prosent svarte at konfidensielle data fra toppledelsen hadde blitt brutt. Det er et problem, som du vil se litt om.

Hvis du lurer på hva som skjedde med de andre landene, la jeg resultatene deres ut for dette og de resterende spørsmålene. Svarene var like. Grafikken var slik at hvis jeg inkluderte alle de fire landene, ville teksten være uleselig.

Neste undersøkelse undersøkte skjebnen til IT-sjefer:

Hvilket av følgende kan en IT-sjef i organisasjonen miste jobben sin over?

resultater:

Svarene på dette spørsmålet bekrefter en ting: Fremfor alt, hold administrerende direktør ting trygt. Det neste spørsmålet er på nært hold og personlig:

Hvilket av følgende har du og / eller noen av dine kolleger i selskapet gjort i løpet av de siste 12 månedene med hensyn til å jobbe med firmadata?

resultater:

Dette spørsmålet belyser den pågående "oss kontra dem" -kampen mellom ansatte og IT-ledere. Rapporten nevner:

"Bare en ansatt av hundre innrømmer å legge ut konfidensiell informasjon på et sosialt nettverk, men 20% av IT-sjefer sier at det faktisk har skjedd i deres organisasjon. En ansatt av 50 avslører at de har introdusert skadelig programvare på nettverket, men 35 % av IT-sjefer har allerede sett det skje. "

Hvilken side er du på?

Først så jeg ikke poenget med å stille det neste spørsmålet. Det gikk opp for meg. Dette er viktig:

Hvis du tilfeldigvis kompromitterte firmadata, hvem ville du fortalt?

resultater:

For meg er det åpenbare svaret min veileder. Men er det den eneste personen jeg vil fortelle? Hvem annet jeg forteller kan få betydelige konsekvenser senere. Hvem vil du fortelle?

Det siste spørsmålet er interessant, men likevel urovekkende på samme tid:

Når det gjelder dine personlige stressnivåer, hvilket av følgende vil du si er mindre stressende enn å være ansvarlig for å beskytte bedriftens fortrolige data?

resultater:

Så 201 respondenter mente at en skilsmisse var mindre belastende enn å beskytte bedriftsdata. Det gir mening. Skilsmisser er tøffe. På baksiden syntes 402 respondenter ut av 2012 å gifte seg var mindre belastende.

Siste tanker

Noen få ting skiller seg ut. Av 1008 IT-ledere som er ansvarlige for sikkerhet, er 302 sikre på at deres selskap er 100 prosent beskyttet. Jeg kjenner ikke noen ledere som er sikre på det.

Jeg forventet høyt stressnivå. Ikke til det punktet der jobbrelatert stress overstiger stress forbundet med personlige problemer.

En personlig merknad: Jeg har nevnt min kjære venn og skrivementor ved flere anledninger. I årevis har han korrigert mine litterære eksentrisiteter før de kunne irritere deg. Jeg kan ikke begynne å beskrive hvor viktig han er for meg.

Han har kreft - en spesielt stygg.

Jeg vil sette pris på alle positive tanker du kan sende på vei.

© Copyright 2020 | mobilegn.com