Peter Cochrane's Blog: Beskytt bitene dine i skyen

Skrevet på Ipswich - London-toget og sendt til silicon.com via en gratis wi-fi-tjeneste i The West End of London.

En av de største bekymringene med skyen er sikkerhet. Det kommer alltid opp på nasjonale og internasjonale møter, og gråten er vanligvis på linje: 'Jeg trenger å vite hvor bitene mine er, og jeg trenger å vite hvor serveren er'. Den dukker opp så vanlig som smurt.

Men når jeg spør folk hvor bankbiten deres, helsebiter, forsikringsbiter (og så videre) er, så er de uantydelige!

Hvorfor skal vi vite det, og hvorfor skulle vi være interessert? Det er andres jobb og ansvar - og det er det vi betaler dem for! Bedre er at virksomheten deres fortsatt faller eller faller av vår gave; hvis vi ikke er fornøyde, kan vi bare fortsette.

Men sikkerhet er fortsatt en irriterende tvil. Så her er en analogi jeg bruker for å forklare den subtile beskyttelsesdybden utover den enkle brannmuren.

Anta at en innbruddstyver er fast bestemt på å bryte inn i et sikkert bygg ved å plukke låsen. Han får frem verktøyene sine, og noen minutter senere synker den siste tumleren med klikk og han er i. Men han befinner seg i et rom med lite av virkelig verdi, men med 10 identiske dører med en annen og merke lås til første dør .

Er skyen din en hacker labyrint?
(Fotokreditt: Shutterstock)

Hvordan velger han den mest produktive døren, og hvordan kan han være sikker på at døren etter eget valg vil føre et sted lønnsomt? Det kan han ikke! Så han plukker en dør tilfeldig og leverer sin veløvde handel enda en gang, men denne nye døren har en tøffere lås. Han jobber bort når en plutselig lukker døren med et smell og låsen bytter til en ny kombinasjon.

Innbruddstyven bestemmer seg for å trykke på, og til slutt er det et klikk, og han åpner døren inn i et andre rom med noen flere verdisaker og ytterligere 10 dører med enda sterkere låser. Og på går han ... og døra bak seg alltid smell - klikk.

Plutselig blir han rammet av den manglende ventilasjonen og den forverrede luftkvaliteten, og før øynene spinner veggene og alle dører skifter stilling. Nå finner han ikke veien tilbake, og foran ham ligger stadig vanskeligere låser på stadig flere dører i stadig flere rom. Han er i en labyrint og synes det er vanskelig å puste ...

Det han ikke vet, er at han nå er blitt oppdaget, lokalisert og identifisert, og hans skjebne (liv eller død) hviler på eieren av nettverket.

Dette tilsvarer et viralt sikkerhetsangrep på et multisky-system, med inntrengerdeteksjon, isolasjon og ødeleggelse.

I kontrast presenterer konvensjonelle nettverk et mye enklere mål, og en modell som er godt forstått. De kan ha et par sikkerhetslag, eller kanskje tre, men de presenterer et enkelt identifiserbart mål som er stabilt og veloppdragen.

Det er verken sammensatt eller forvirrende! Dette gir den mørke siden av styrken tid til å se, undersøke og lære. Og som nyere bevis tyder, til slutt bryter de inn!

Til dags dato har skysikkerhetsstrategier vist seg å være størrelsesordrer sikrere og vanskelig å hacke. Og selvfølgelig, å vedta en dynamisk protokoll der nettverkskonfigurasjonen og 'dørlåser' endres uregelmessig, legger til et annet 'gotcha'-lag som ikke har blitt beseiret så langt!

© Copyright 2020 | mobilegn.com