Peter Cochrane's Blog: Er spam dødkjøtt?

Skrevet på et Reading-hotell og sendt til silicon.com via et gratis wi-fi-nettverk.

Vi har alle lidd av det, og det kaster bort en enorm mengde internettkapasitet og individuelle ressurser. Imidlertid er det tegn på at spam-problemet kan avta.

På konferanser, på nettet og i media, ser det ut til å være en vedvarende brum og noe alarm for fortsatt vekst av spam. Estimatene varierer, men forskning fra sikkerhetsselskapet MessageLabs anslår at 92 prosent av all nettotrafikk nå er spam - men likevel er min oppfatning at den kan stabilisere seg.

Det store problemet er faktisk å få nøyaktige tall, og det er ikke noe du og jeg enkelt kan måle. Men jeg må si at selv om spam var et økende problem for meg de første dagene, og det absolutt fikk meg til å ta hensyn til innboksen og sikkerheten min, har jeg nå mer eller mindre mistet synet av det som et problem.

Jeg utryddet nesten søppelpost fra livet mitt for noen år siden ved å bruke sammenkoblede filtre av den intelligente og stumme typen. Fra og med ISP- og e-posttjenesteleverandørene mine, vedtok jeg deres teknologimuligheter - og merket nøye alle de aktuelle boksene. Så hjemme og på kontoret, for den bærbare datamaskinen og andre maskiner, introduserte jeg flere filtre. Hvor effektive er disse? Ta en titt:

Et øyeblikksbilde av en e-post spam-mappe avslører dusinvis av uønskede meldinger
(Skjermbilde: Peter Cochrane)

Dette er spam-mappen til en av mine e-postkontoer forrige måned. Jeg rapporterte hver melding slik at leverandøren kunne være sikker på statusen sin og automatisk slette eller blokkere dem i fremtiden.

Handlingen min blir forsterket av at andre kunder lager de samme rapportene, så vi er blitt et selskap med filtere, og handler i hverandres beste interesse. Når jeg og tusenvis av andre fortsetter å filtrere e-postkontoen min, øker vi leverandørenes intelligens og styrker serverforsvaret.

Og så, hva ser jeg faktisk i e-postboksen for den samme kontoen, og hva kommer gjennom? Her er spam i innboksen min samme dag:

Et enslig stykke spam har gjort det til hovedinnboksen forbi filtrene
(Skjermbilde: Peter Cochrane)

Bare ett element kom gjennom de sammenkoblede filtrene for å nå den bærbare skjermen den dagen, så jeg rapporterte varen til leverandøren min og utpekte den som spam på e-postklienten min.

Det mindre bortfallet er ganske representativt. Generelt sett ser jeg to deler av spam-elementer på det meste, og noen dager er helt klare.

Nå er det en annen viktig ting som jeg og mange andre gjør, og som kontinuerlig søker etter virale og andre former for e-post, nettleser og applikasjonsangrep.

Å holde en ren maskin og forhindre at den brukes som spamgenerator eller klient er like viktig som filtrering. Faktisk kan det nå ha blitt enda viktigere. Det er absolutt langt vanskeligere.

Det ser ut til at spammerne går videre fra råfisking og infiserte videokapsler, og tar i bruk nye taktikker med fokus på banker og betalingssider.

Alt vi kan gjøre er å holde skjoldene oppe og håpe at institusjonene utvikler programvare for å bekjempe den ekstra grad av raffinement og utspekulering om å treffe dem.

© Copyright 2020 | mobilegn.com