Beskytt personvernet ditt med Little Snitch for Mac

Vincent Danen beskriver programvaren som beskytter personvern kalt Little Snitch for Mac OS X, som hjelper deg å holde rede på utgående tilkoblinger og inkluderer en nettverksmonitor.

-------------------------------------------------- -------------------------------------

Alle vet verdien av en god brannmur. Brannmurer er en første forsvarslinje mot ondsinnede mennesker som vil forsøke å kapre en datamaskin for deres egne skumle behov. Brannmurer er på ingen måte en sølvkule, men de er et av mange verktøy for å beskytte nettverk og individuelle systemer. Å kjøre en datamaskin eller et nettverk uten en god brannmur i disse dager er mer enn bare tullete - det er vanlig gammel uaktsom.

Så uønskede tilkoblinger som kommer til datamaskinen er dekket, men hva med omvendt? Utgående tilkoblinger kan være like problematiske, spesielt når virus, trojanere og annen skadelig programvare florerer. Du kan laste ned noe skadelig programvare selv, som får det inn forbi brannmuren, og kjøre den ved et uhell. Brannmuren beskytter deg ikke mot en useriøs prosess som kobles til en ekstern maskin når tilkoblingen stammer fra ditt eget system. Hvis det opprettes en forbindelse fra innsiden og ut, vil de fleste brannmurer anta at det er en legitim forbindelse. Det vil ikke være i stand til å skille om tilkoblingen er fra Safari, en e-postklient eller et stykke malware.

Heldigvis kan OS X-brukere bruke et program som heter Little Snitch for å informere dem om utgående tilkoblinger. Little Snitch er ikke gratis programvare, men $ 30 USD det koster er en liten pris å betale for sikkerheten og selvtilliten Little Snitch gir.

Lille Snitch kommer med et veldig begrensende standard sett med regler. Nesten alt på systemet vil være ukjent, så mens du bruker applikasjonene dine, vil Little Snitch popups forekomme. Når de gjør det, får du et valg om å tillate utgående tilkobling: du kan la programmet etablere en forbindelse til programmet avsluttes; tillat det for alltid; eller benekter det. Du kan også få spesifikke: la enhver forbindelse programmet oppretter; la den til den spesifikke porten den prøver å koble seg til; tillate teppetilkoblinger til verten den prøver å koble til; eller bare tillate den bestemte verten og porten.

Denne typen fleksibilitet er fantastisk. For eksempel, hvis du ikke er komfortabel med et program som "ringer hjem", kan du nekte alle tilkoblinger til programmets nettsted, men tillate tilkoblinger til alle andre verter.

Når nye programmer er installert, sjekker Little Snitch først med deg om tilkoblingen skal være tillatt eller ikke. Hvis du imidlertid begynner å se tilkoblingsforsøk fra et program du ikke kjenner igjen, er det på tide å ta hensyn til hva Little Snitch forteller deg. Det er en Vis detaljer-kobling i popup-en som du kan klikke for å se nøyaktig hva som skjer. Denne informasjonen er uvurderlig når du skal bestemme hva som skjer hvis du ikke gjenkjenner programvaren som prøver å opprette forbindelse, eller hvis en popup vises når du gjør noe helt annet (dvs. dette kommer fra et program du ikke har fortalt til Aktiver). Informasjonen som gis inkluderer IP-adressen (hvis tilkoblingen er til et vertsnavn), det omvendte DNS-navnet, hele banen til programmet som prøver å etablere forbindelsen, så vel som programmets prosess-ID og dens løpende bruker-ID, som i figur A.

Little Snitch er et uvurderlig programvare. Det er et av de første programmene jeg installerer når jeg setter opp en ny datamaskin eller oppgraderer til en ny versjon av OS X. Selv nettverksmonitoren som den gir (kan vises via menylinjens ikon) er nyttig, som det vises i sanntid hvilke applikasjoner som kobler til og hvor. Regeleditoren er enkel å bruke og gir en oversikt over hvilke regler som er på plass, og forteller deg selv om det finnes regler for programmer som ikke lenger er installert.

Alt i alt er Little Snitch sannsynligvis en av de viktigste programvarene på datamaskinen min. Jeg ønsker ikke å kjøre OS X uten det.

© Copyright 2020 | mobilegn.com