Ransomware-angrep på virksomheter økte med 365% i år

Ransomware: De nye kostnadene for å drive forretning Atlantas ransomware-angrep var bare begynnelsen. Larry Dignan og Bill Detwiler forklarer hvorfor nettangrep er det nye normale for virksomheten.

Ransomware er tilbake med hevn, hvis du er en bedrift, ifølge Malwarebytes Cybercrime Tactics and Techniques: Ransomware Retrospective report, utgitt torsdag.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Den skadelige programvaren blir levert gjennom spyd phishing-e-poster og låser verdifulle dataelementer, og krever en løsepenger for å frigjøre dem. Mens ransomware fikk overskrifter for noen år tilbake som et forbrukerproblem, ble det sidelinjen da andre angrep ble mer populære blant nettkriminelle. Men i år har trusselen kommet til live igjen, og byttet fra massekonsumentkampanjer til høyt målrettede angrep på virksomheter som vil gi nettkriminelle et større smell for pengene sine, ifølge rapporten.

Ransomware: Hva IT-proffene trenger å vite (gratis PDF) (TechRepublic)

Virksomheter - spesielt de i felt som utdanning og helsevesen - har ofte svak infrastruktur og dårlig konstruert driftssikkerhet, slik at hackere kan kryptere forretningskritiske data og kreve høyere løsepenger.

Forretningsoppdagelser av ransomware økte med 365% fra 2. kvartal 2018 til 2. kvartal 2019, viste rapporten, mens forbrukerdeteksjon gikk ned med 12%.

"Cybercriminals søker etter høyere avkastning på investeringene deres, og de kan høste alvorlige fordeler fra løpende organisasjoner over individer, som i beste fall kan gi noen få personlige filer som kan brukes til utpressing eller identitetstyveri, " heter det i rapporten. "Kryptering av sensitive proprietære data på et hvilket som helst antall endepunkter gjør at nettkriminelle kan stille mye større løsepengekrav, samtidig som de får en eksponentielt større sjanse for å få betalt."

Ryuk og Phobos er de beste ransomware-familiene som angriper bedrifter, og økte med henholdsvis 88% og 940% i løpet av Q1 2019, viser rapporten. Gandcrab og Rapid forretningsdeteksjoner økte også år for år, med raske stigning 319% i løpet av andre kvartal 2018. Imidlertid reduserte forretningsdeteksjoner av GandCrab med 5% i 2. kvartal 2019.

I fremtiden er det sannsynlig at ransomware-kampanjer vil fortsette å målrette virksomheter overfor forbrukere, bemerket rapporten.

"I for mange år har det vært enormt vellykkede ransomware-angrep som har resultert i at kriminelle stakk av med tusenvis, til og med millioner av dollar fra en enkelt infeksjon, " heter det. "Hvis det ikke er motivasjonen for å fordoble denne angrepstypen, vet vi ikke hva det er."

For mer, sjekk hvordan du unngår ransomware-angrep: 10 tips om TechRepublic.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

Se også

  • Hvordan bli en cybersecurity-proff: Et jukseark (TechRepublic)

  • 10 farlige appsårbarheter å passe på (TechRepublic nedlasting)

  • Windows 10-sikkerhet: En guide for bedriftsledere (TechRepublic Premium)

  • Online sikkerhet 101: Tips for å beskytte personvernet ditt mot hackere og spioner (ZDNet)

  • De beste passordlederne i 2019 (CNET)

  • Cybersecurity og cyberwar: Mer må-lese dekning (TechRepublic på Flipboard)

Bilde: iStockphoto / Kritchanut

© Copyright 2021 | mobilegn.com