Rapport: Amerikanere dummer enn en boks med steiner om spam

Når det gjelder spa, er vi amerikanere raske med å rette fingrene mot Russland, Kina og Øst-Europa som regionene som er ansvarlige for hoveddelen av det. Men en ny rapport utgitt i dag fant ut at amerikanere stort sett har skylden - ikke fordi vi oppretter den, men fordi vi er for dumme til å anerkjenne at vi sprer den.

OK, kanskje ikke rapporten, utført av IT-sikkerhets- og databeskyttelsesfirmaet Sophos, brukte ordet "dumt" for å beskrive oss, men det kan like gjerne ha det. Rapporten bemerket at i løpet av andre kvartal 2009 videresendte amerikanere mer spam enn noe annet land. Her er sitatet som driver det hele hjem, fra Sophos senior teknologikonsulent Graham Cluely:

Barack Obamas nylige tale om cybersecurity la vekt på trusselen fra utenlandske kriminelle og fiendtlige stater, men disse tallene viser at det er et betydelig problem i hans egen bakgård. Hvis Amerika kunne ryddet opp i sine kompromitterte PC-er, ville det være en betydelig fordel for alle rundt om i verden som bruker nettet. Alle nettbrukere må forsvare datamaskinene sine mot angrep, og forplikter seg til aldri å handle på spam-meldinger.

Ja folkens, de snakker om deg. Og de har fremhevet en ny kampplass der vi lar mer spam spres - nettsteder med sosiale nettverk. Spesielt Twitter har blitt et bekymringsområde på grunn av den økende bruken av URL-forkortingstjenester som TinyURL og bit.ly. Når vi klikker på koblingene, sendte inn en tweet fra en komplett fremmed som vi følger eller en venn som har twitret det på nytt, tar vi like mye av en risiko som vi ville gjort hvis vi klikket på en kobling i en bli rik-rask eller møt-vakre-damer spam-melding.

Når det er sagt, er en av tingene jeg liker med å bruke en tredjepartstjeneste som TweetDeck for mine Twitter-korrespondanser at et klikk på lenken ikke automatisk fører meg til det nettstedet. I stedet viser det meg de korte og lange nettadressene først og gir meg valget om å klikke på. Hvis den lange adressen ser legitim ut, er det der jeg klikker.

Spam-problemet forsvinner ikke - men vi kan gjøre en forskjell hvis vi bare bruker litt sunn fornuft. Jeg liker ikke at ideen om at resten av verden håner USA heller, men det ser ut som om vi hadde denne til å komme.

Se også: Spammere liker også snarvei-URL-er. Bør Twitter være bekymret?

© Copyright 2020 | mobilegn.com