Rapport: Cryptojacking eksploderte 8.500% i 2017 da Bitcoin fikk verdi

Hvorfor har bitcoin plutselig blitt et husholdningsnavn? Selv om den nylige kjøringen på Bitcoin myntet øyeblikkelig millionærer, er fortsatt cryptocurrency forvirrende. TechRepublics Brandon Vigliarolo forklarer hva Bitcoin er og hvorfor blockchain tech betyr noe for bedriften.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • Cryptojacking representerte 24% av alle nettangrep blokkert i desember 2017. - Symantec, 2018
  • Økningen i cryptojacking-angrep i 2017 korrelerer direkte med verdiøkningen på bitcoin ved utgangen av året. - Symantec, 2018

Verdien og populariteten til Bitcoin på slutten av 2017 tilsvarte en massiv pigg i blokkerte kryptojackingforsøk, ifølge cybersecurity-programvarefirmaet Symantec.

I sin rapport om trusselandskapet om nettverkssikkerhet i 2017 fant Symantec at antallet forsøkte kryptojakker - der noen prøver å kapre datamaskinen din til å gruve for cryptocurrency - skyrocketed med 8500% de siste tre månedene av 2017.

"Cyberkriminelle bruker myntverk for å stjele ofrenes datamaskinprosesseringskraft og sky CPU-bruk for å gruve cryptocururrency, " skrev Symantec i rapporten. "Cyberkriminelle begynte å prøve å tjene penger på denne måten først og fremst fordi det var en enorm økning i verdien av cryptocururrency i løpet av det siste kvartalet 2017, noe som gjorde denne typen cyberkriminalitet ekstremt lønnsom."

Gruvedrift for cryptocururrency krever en betydelig mengde prosessorkraft og tilleggskostnader som kan være for dyre for den gjennomsnittlige personen, noe som får mange hackere og nettkriminelle til å lage myntminister som kan kapre andres datamaskin, ofte uten deres viten.

Disse møntminuttene tapper datamaskinens energi tørr, bremser datamaskinen og kan føre til at batteriene i enheten din går i stykker. For store selskaper eller selskaper kan oppdagelsen av en myntminer i systemet føre til enorme CPU-kostnader og kreve nettverksstans for å avhjelpe.

Sverige, som forsøker å bli det første landet med sin egen cryptocurrency, så et 10.000% hopp i cryptojacking-forsøk på slutten av 2017, ifølge TheLocal.se.

Et annet sikkerhetsfirma, Check Point, sa i januar at også det hadde funnet en enorm økning i kryptomining malware. Forskningen fant at "verktøyene kan hackes for å dominere mer kraft og generere mer inntekter ved å bruke så mye som 65% av sluttbrukernes CPU-kraft, " ifølge en rapport.

Kaspersky Labs Yaroslava Ryabova bemerket at "I løpet av det siste halvåret har cyberkriminelle samlet inn mer enn 7 millioner dollar ved å injisere kryptominere."

Bare forrige måned ble Tesla tvunget til å ta opp dette problemet etter at et sikkerhetsfirma fant ut at skymiljøet deres ble brukt av hackere til å gruve cryptocurrency. Det samme sikkerhetsselskapet Redlock fant mynter som bruker skyen hos to andre selskaper i oktober.

"Meldingen fra denne forskningen er høy og klar - det umiskjennelige potensialet i skymiljøer blir alvorlig kompromittert av sofistikerte hackere som identifiserer sårbarheter som er enkle å utnytte, " sa Redlocks CTO og leder for CSI-teamet, Gaurav Kumar, i en uttalelse til Finans magnater.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

I sin rapport bemerket Symantec også at selv om de fleste mynt-apper brukes til å kapre datamaskiner eller telefoner, har noen også begynt å angripe IoT-enheter (Internet of Things).

"Vi observerte en økning på 600 prosent i totale angrep på IoT-enheter i 2017, og viser at selv om de ikke kom med overskrifter som de gjorde takket være Mirai botnet i 2016, er de fremdeles veldig et mål for cyberkriminelle, " sa Symantec i rapporten.

Tallene vil bare stige etter hvert som flere kriminelle ser ut til å bruke prosessorkraften til andre enheter til å gruve for mer cryptocurrency, sa Symantecs direktør for sikkerhetsrespons Kevin Haley til The Verge.

"Mens en stor del av disse truslene er nettleserbaserte, kaprer PC-er, Mac-er og smarttelefoner, beveger angriperne seg for å få mer prosessorkraft for å øke gevinsten, " sa han.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com