Gjennomgang: Microsoft Security Essentials antivirusprogram

Microsoft har jobbet med Security Essentials i en god stund nå, deres forsøk på antivirusmarkedet. Nå som den har blitt utgitt, kommer den inn i et marked fullstappet av andre gratis og kommersielle virusscannere. Er Microsoft Security Essentials riktig for deg?

spesifikasjoner

 • Støttet OS: XP (SP2, SP3), Vista, W7
 • Maskinvarekrav: 500MHz CPU, 256 MB RAM, 800x600 oppløsning, 140 MB diskplass
 • Nettleser: IE 6 eller Firefox 2
 • Tilleggsinformasjon: Produktnettsted
 • TechRepublic Photo Gallery

Hvem er det for?

Nesten alle Windows-PCer (det er noen unntak) bør bruke antivirus av en eller annen art. Windows-brukere i søket etter et antivirusprogram vil sette pris på å ha et annet alternativ å velge mellom. Microsoft Security Essentials skiller seg ut som en av få gratis antivirusløsninger tilgjengelig på Windows-plattformen. Hvis du ikke er fornøyd med din eksisterende antivirusprogramvare, eller ikke har en applikasjon allerede, er Microsoft Security Essentials rettet mot deg.

Hvilke problemer løser det?

Mange, om ikke de fleste PC-er på brukernivå, mangler antivirus når de leveres. Ved å tilby en gratis antivirusløsning til sine kunder, håper Microsoft å kunne gi "flokk immunitet" til Windows-brukere. I tillegg har Microsoft Security Essentials et brukervennlig grensesnitt og et lite fotavtrykk, noe som gjør det til en glede å bruke i forhold til noen av de andre antivirusprogrammene der ute.

Utrolige funksjoner

 • Kostnad: Microsoft Security Essentials er gratis.
 • Lett: Tidlige anmeldelser av Security Essentials (inkludert de uformelle testene mine) viste at de ikke brukte mye RAM i det hele tatt eller merkbart påvirket ytelse.
 • Laget av Microsoft: Virusskannere tapper dypt inn i operativsystemet, og ingen kjenner Windows interne virkemåter som Microsoft.

Hva er galt?

 • Bare skrivebord OS: Security Essentials installeres ikke på Windows Server.
 • Laget av Microsoft: Har Microsoft ekspertisen til å sette sammen en kvalitetsvirusskanner? Bare tiden vil vise.

Konkurransedyktige produkter

 • Norton Antivirus
 • McAfee Antivirus
 • Trend Micro Antivirus
 • AVG

Ergo for virksomheten

Mens antivirusfeltet er ganske overfylt, er mange brukere ikke fornøyd med antivirusløsningen. Det virker som om de fleste av antivirusprogrammene der ute er ganske tunge, pålegger systemene ytelsesstraff og ofte er sårbare for utnyttelser selv. Microsoft Security Essentials, selv om det er den ikke-testede nye gutten på blokken, har muligheten til å få adopsjon takket være at Microsoft har stått bak seg.

Microsoft Security Essentials er tilsynelatende rettet mot forbrukere, med Forefront-serien designet for bedriftsbrukere. Hvis du er villig til å gi avkall på enterprise class-funksjoner, som sentral styring og rapportering, kan Microsoft Security Essentials også passe godt for bedriften din. Brukere i et arbeidsmiljø stilmiljø vil absolutt ikke gå glipp av de sentrale styringsfunksjonene.

Er Microsoft Security Essentials riktig for deg? Det er absolutt verdt å ta en titt. Den tidlige brummen på den viser at den er omtrent gjennomsnittlig med beskyttelse, og den er absolutt mer lett enn mange av konkurrentene. Grensesnittet og konfigurasjonen er absolutt lett nok å jobbe med, noe som spiller bra for det tiltenkte publikummet.

Bruker vurdering

Har du møtt eller brukt Microsoft Security Essentials? I så fall, hva tror du? Ranger opplevelsen din og sammenlign resultatene med hva andre TechRepublic-medlemmer mener. Gi din egen personlige anmeldelse i TechRepublic Community Forum, eller gi oss beskjed hvis du tror vi har utelatt noe i vår anmeldelse.

Les våre feltprøvde anmeldelser av maskinvare og programvare i TechRepublics nyhetsbrev om produkt Spotlight, levert hver torsdag. Vi forklarer hvem som vil bruke produktet og beskriver hvilket problem produktet er designet for å løse.

Neste side (fotogalleri) >>

© Copyright 2020 | mobilegn.com