Utenriksdepartementet kan tvinge alle amerikanske visumsøkere til å avsløre kontoer på sosiale medier

Hvorfor internett og sosiale medier er ødelagt For å bryte internett må vi ta i bruk regulering, konkurransedyktig innovasjon, samfunnsansvar, forbrukervalg og utdanning, sier Andrew Keen, teknisk skeptiker og forfatter av 'How to Fix the Future.'
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • I henhold til de nye reglene vil individer bli pålagt å oppgi brukernavn på sosiale medier (men ikke passord) hvis de blir adoptert når de søker om visum til USA.
  • Ideen om å samle informasjon om sosiale medier fra visumsøkere startet under Obama-administrasjonen etter San Bernardino-angrepet i 2015.

Utenriksdepartementet har kunngjort en plan om å kreve visumsøkere å oppgi brukernavn på sosiale medier, samt nåværende og tidligere e-postadresser og telefonnumre, ifølge en rapport fra Associated Press.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Planen, som etter planen skal offentliggjøres i Nasjonalregisteret 30. mars, er en bredere anvendelse enn tidligere implementeringer av den samme ideen. En 60-dagers kommentarperiode der interesserte parter formelt kan uttale seg om tiltakene, starter fra datoen for den formelle publiseringen.

I henhold til det nye forslaget vil enkeltpersoner bli bedt om å avsløre brukernavn på sosiale medier (men ikke passord) når de søker om visum for å komme inn i USA, noe som vil berøre nesten 15 millioner mennesker per år, ifølge AP-rapporten. Forslaget vil kreve at søkerne skal oppgi fem års verdier av sosiale brukernavn på plattformer som er identifisert i søknadsskjemaet (Facebook, Twitter, etc.), samtidig som det gir et eget felt for søkere å frivillig bruke brukernavnet på plattformer som ikke er spesifikt identifisert i skjemaet.

Tidligere implementeringer av denne regelen gjaldt bare personer som er individuelt identifisert for ytterligere bakgrunnskontroller, noe AP-rapporten indikerer er omtrent 65 000 personer årlig.

Ideen om å samle informasjon om sosiale medier fra visumsøkere startet under Obama-administrasjonen etter San Bernardino-angrepet i 2015. I det nåværende tempoet for datainnsamling klarer ikke Immigrations and Customs Enforcement (ICE) å behandle informasjonen av seg selv, og har søkt en ekstern leverandør som skal håndtere databehandling. Gitt den enorme økningen av data som ville samle seg hvis denne endringen skulle bli godkjent, vil behovet for en leverandør å håndtere denne informasjonen være særlig presserende.

En rapport fra The Intercept i august i fjor viser lysbilder med tittelen "Extreme Vetting Initative" fra en orientering som ble holdt måneden før under en "Industry Day" der representanter fra teknologiselskaper med interesse for å bygge dette analyseverktøyet ble invitert til å lære mer om prosjektet . Rapporten siterer lysbildene som søker et verktøy "som automatiserer, sentraliserer og effektiviserer den nåværende manuelle veterinærprosessen og gjør samtidig avgjørelser via automatisering om dataene som er hentet er handlingerbare."

Påloggingsark kjøpt av The Intercept viser representanter fra IBM, SAS, Red Hat, Booz Allen Hamilton, LexisNexis, PWC og Deloitte, blant et dusin andre firmaer som er til stede. Foreløpig ser det ut til at ingen selskaper har fått en kontrakt for å håndtere databehandlingen.

Merknader om at avsløringsreglene vil ikke gjelde for personer fra land som deltar i Visa Waiver-programmet, som tillater reisende å være i USA i 90 dager på forretningsreise eller ferie uten å søke om visum på forhånd. (Et tidligere forslag om denne regelen i 2016 ville ha fått reisende fra land som deltar i Visa Waiver-programmet til å frivillig denne informasjonen da de kom inn i landet, men ble tilsynelatende ikke implementert.)

De deltakende landene i Visa Waiver-programmet inkluderer Andorra, Australia, Østerrike, Belgia, Brunei, Chile, Tsjekkia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Ungarn, Island, Irland, Italia, Japan, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Monaco, Nederland, New Zealand, Norge, Portugal, San Marino, Singapore, Slovakia, Slovenia, Sør-Korea, Spania, Sverige, Sveits, Taiwan og Storbritannia.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com