Fortsetter du med Windows 7 i stedet for Windows 10? Rapporten har større risiko for skadelig programvare

Microsoft gir grønt lys til sterkere Windows-sikkerhet TechRepublics Brandon Vigliarolo forklarer Microsofts unike metode for å varsle Windows-brukere om kritiske brudd på operativsystemet.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
 • Bare 15% av de totale filene som ble bestemt til å være skadelig programvare i 2017, ble sett på Windows 10-systemer, mens 63% ble funnet på Windows 7-PCer - Webroot.
 • Blant PC-er som ble brukt av virksomheter, var det gjennomsnittlig 0, 04 malware-filer per Windows 10-enhet, halvparten av .08-filer per maskin som kjører Windows 7 - Webroot.

Mer om cybersecurity

 • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
 • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
 • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
 • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Den gjennomsnittlige Windows 7-PCen huser dobbelt så mye skadelig programvare som en Windows 10-maskin, ifølge tall fra Webroot.

Trenden var konsekvent på tvers av Windows-PCer i både hjem og bedrifter, oppdaget sikkerhetsselskapet, i en analyse basert på maskiner den overvåker.

"Mens færre malware-filer ble sett i 2017 enn i 2016, er tallene mer slående når de blir sett på av operativsystem, " heter det i Webroot-rapporten.

"Bare 15% av de totale filene som ble bestemt for å være skadelig programvare i 2017, ble sett på Windows 10-systemer, mens hele 63% ble funnet på Windows 7, det neste vanligste operativsystemet for bedrifter."

Denne ubalansen var til tross for mer enn halvparten av systemene (54%) observert av Webroot som kjørte Windows 10, sammenlignet med mindre enn 33% som kjørte Windows 7, 8% kjørte Windows 8, 1% kjørte Vista og mindre enn 1% XP.

For PCer som ble brukt av firmaer, så Webroot i gjennomsnitt 0, 04 malware-filer per Windows 10-enhet, halvparten av .08-filene per maskin som kjører Windows 7. Deteksjonene var høyere for hjemme-PCer som kjører Windows, selv om det siste operativsystemet igjen viste seg mer spenstig, med .07 filer per Windows 10-enhet, versus .16 for Windows 7. Interessant nok ble malware nesten like ofte funnet på Windows 7-enheter som den nå ikke støttede Windows XP, med .17 filer per Windows XP-maskin.

"Selv om Windows 10 ikke løser alle sikkerhetsproblemer, er det et skritt i riktig retning. Kombinert med avansert endepunktbeskyttelse som bruker atferdsanalyse og maskinlæring, kan å bruke Windows 10 redusere virksomheters sårbarhet for cyberattacks, " uttaler Webroot.

Det er verdt å merke seg at den komplette pakken med beskyttelse sitert av Webroot neppe vil være tilgjengelig for alle Windows 10-brukere, spesielt hjemmebrukere og små bedrifter. For eksempel Windows Defender Advanced Threat Protection - et skybasert, malware-deteksjonssystem som oppdager trusler ved å undersøke et bredt spekter av systematferd, og lete etter alt fra mistenkelig minnemanipulasjon til keylogging - krever en E5-volumlisensiering.

I følge Microsofts tall bruker 18% av Windows 7 og Windows 8-enheter, og over 50% av Windows 10-enheter Microsofts egen Defender-antivirusprogramvare.

Microsoft har montert flere kampanjer som fremhever sikkerhetsfordelene ved å gå fra Windows 7 til Windows 10, selv å gå så langt som å antyde at patcher ikke kan holde Windows 7 sikker.

Imidlertid er flere av Windows 10-flaggskipets sikkerhetsfunksjoner ikke tilgjengelige for alle Windows 10-brukere, noe som krever verken Enterprise-utgaven eller abonnement på forskjellige Microsoft skytjenester.

I løpet av de siste månedene har noen tall fra tredjepart begynt å antyde at antallet datamaskiner som kjører Windows 10 har overgått Windows 7 for første gang. Analyse av Microsofts Windows-brukertall antyder imidlertid at antallet PC-er som kjører Windows samlet sett ser ut til å synke.

  Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

  Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

  Registrer deg i dag

  Se også

  • Slik konfigurerer du tofaktorautentisering for favorittplattformene og tjenestene dine (gratis PDF) (TechRepublic)
  • De dummeste passordene folk fortsatt bruker (ZDNet)
  • Jukseark: Hvordan bli en cybersecurity-proff (TechRepublic)
  • Et gigantisk botnet tvinger Windows-servere til å gruve cryptocurrency (ZDNet)
  • Hvordan få de ansatte til å bry seg om cybersikkerhet: 10 tips (TechRepublic)

  Den skadelige programvaren blir oppdaget på Windows 7-maskiner kontra Windows 10.

  Bilde: Webroot

  © Copyright 2020 | mobilegn.com