Superhelt vitenskapelige historier for bare dødelige

Hvilken nerd ønsker ikke å være en superhelt og ha noen skikkelige kule dupper eller kraftpanser? Superheltnavnet mitt vil være Snack Man fordi jeg har muligheten til å finne noe å spise uansett hvor jeg er. Jeg kan være på landevei 50 kilometer fra nærmeste by eller gå vill i skogen, og jeg vil finne en spisestue, en salgsautomat eller en lapp med bær. Inntil jeg utvikler en mer nyttig supermakt, alt jeg kan gjøre er å drømme og lese superhelt science fiction når jeg får sjansen.

Jeg oppdaget først at superhelten science fiction subgenre var mer enn bare tegneserier og grafiske romaner da jeg kom over en serie bøker redigert av George RR Martin kalt Wild Cards . I denne serien eksisterer superhelter på grunn av et fremmed virus. Viruset dreper de fleste infiserte mennesker, som i lokal parlance omtales som "tegning av den svarte dronningen." Et lite antall mennesker som er smittet overlever, men deformeres på noen måte (dette er jokerne); et mindre antall mennesker får fortsatt krefter, hvorav noen er utrolige (dette er essene); og andre er helt ubrukelige (dette er Deuces). Denne serien med noveller forteller hvordan viruset påvirker menneskeheten. De personlige historiene om jokerne, essene, deuces og resten av menneskeheten er min favorittdel av denne serien. Selv om serien virker litt som X-Men (spesielt hvordan noen myndighetspersoner reagerer på de smittede), er det nok forskjeller mellom seriene til å forhindre at Wild Cards blir en omhaling av gamle historier.

En annen interessant bok er Masked, redigert av Lou Anders og inneholder noveller fra noen kjente forfattere, inkludert Stephen Baxter og Marjorie M. Liu. I disse historiene har superheltene virkelige problemer, hvorav noen er magesving. Jeg anbefaler ikke denne samlingen for å bli svak av hjertet, med mindre du liker historier der det er en ulempe for enhver oppside.

Min absolutte favoritt i sjangeren er Mur Lafferty's Playing for Keeps . I romanen stammer supermaktene fra et stoff som er tatt av mødre under graviditeten. Disse barna (som kalles den første bølgen) har begrensede krefter, det samme gjelder barna deres (som kalles den tredje bølgen). Heltene (som sjelden kalles den andre bølgen) har de utrolige kreftene, det samme gjør de mystiske skurkene. ( Bokomslag med tillatelse fra Amazon.com.)

Dessverre, for den første og tredje bølgeren, er heltene en gjeng med arrogante rykk som forhindrer de med "ubrukelige" krefter i å nå sitt sanne potensiale. Imidlertid presset omstendighetene en gruppe av tredje bølger og en første vakler inn i midten av kampen mellom helter og skurker. Til slutt lærer de at de ikke er uten egen kraft. Å spille for Keeps er tilgjengelig som en gratis lydbok . (Jeg hørte på lydboka først, og så kjøpte jeg den. Det ser ut til at en gratis lydbok er omtrent like gratis som en gratis kattunge, uten veterinærregningene.)

Hvis du leser superhelt-sci-fi, hvilke romaner eller noveller anbefaler du? Hva ville være superhelten din og navnet? Gi oss beskjed i diskusjonen.

Og hold øynene åpne for Snack Man! Jeg vil være lett å gjenkjenne - bare se etter rødhårete med smultringen.

© Copyright 2020 | mobilegn.com