Deaktiver spørsmål om kontroll av brukerkontoer midlertidig i Vista

Jeg har mottatt mye e-post i det siste fra Microsoft Windows XP-brukere som kjøper nedsatte Windows Vista-datamaskiner nå for å få gratis Windows 7-oppgraderingen. De fleste spørsmålene dreier seg om hvordan du best kan takle Windows Vista's User Account Control (UAC). Som du vet kan det være veldig frustrerende å gå fra XP til Vista og møte UAC-spørsmål for første gang - spesielt hvis du anser deg som en erfaren datamaskinbruker som ikke sannsynligvis vil falle i den typen feller som UAC er designet for å beskytte. databrukere fra.

Som sådan har mange av disse brukerne UAC permanent deaktivert for å unngå det de oppfatter som et vanlig angrep på "Er du sikker?" type spørsmål. Realiteten er imidlertid at du ikke møter UAC-ledetekster i løpet av en vanlig databehandling.

På den annen side, når du utfører visse typer operasjoner, støter du på UAC-spørsmål hvert trinn. Det er da de blir irriterende.

Nå vet jeg at den enkleste måten å håndtere UAC-ledetekster er å ganske enkelt deaktivere UAC-funksjonen. Problemet med permanent deaktivering av UAC er at når du slår den av, er dørene åpne for utilsiktet feil eller uautoriserte endringer som kan destabilisere systemet ditt - som begge kan skje for selv den mest erfarne datamaskinbrukeren.

På grunn av dette potensialet ved et uhell å bli offer for en katastrofalt begivenhet, anbefaler jeg normalt å la UAC være på plass og lide forvisningene til anvisningene. Bedre trygg enn beklager.

Imidlertid har jeg nylig oppdaget en teknikk som lar deg midlertidig deaktivere UAC i løpet av de gangene du vet at du vil utføre operasjoner som genererer mange UAC-spørsmål, og deretter aktivere UAC på nytt når du er ferdig. På den måten vil du kunne unngå UAC-beskjeder når de mest sannsynlig vil oppstå, men likevel la UAC-beskyttelsen være på plass når det mest sannsynlig vil redde deg fra katastrofe.

I denne utgaven av Windows Vista og Windows 7-rapporten skal jeg forklare denne teknikken og vise deg hvordan du kan bruke den til din fordel.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en gratis nedlastning av TechRepublic.

En sikkerhetspolitisk innstilling

Sentralt i denne teknikken er avhengig av en sikkerhetspolicyinnstilling kalt Brukerkontokontroll: Oppførsel til høydeprompt for administratorer i Administratorgodkjenningsmodus . Denne innstillingen, som er tilgjengelig i den lokale sikkerhetspolicy-konsollen i Vista Business og Ultimate, men som faktisk er bundet til en nøkkel i registeret som er tilgjengelig i alle versjoner av Vista, er designet for å la deg konfigurere hvordan UAC-instruksjonene skal vises for en brukerkonto på administratornivå.

Denne innstillingen har tre nivåer:

  • Spør om samtykke: En operasjon som krever heving av privilegiet vil be en administrator i Administrasjonsgodkjenningsmodus om å klikke på Fortsett eller Avbryt. Hvis administratoren klikker på Fortsett, fortsetter operasjonen med administratorens høyeste tilgjengelige rettighet. (Dette er standardnivået.)
  • Spør om legitimasjon: En operasjon som krever heving av rettighetene vil be en administrator i Administrasjonsgodkjenningsmodus om å oppgi et brukernavn og passord. Hvis gyldige legitimasjonsbeskrivelser legges inn, fortsetter operasjonen med det gjeldende privilegiet.
  • Løft uten å spørre: Denne verdien tillater en administrator i administrasjonsgodkjenningsmodus å utføre en operasjon som krever heving uten å gi samtykke eller legitimasjon.

Naturligvis er Prompt for Consent-nivå standard, og Elevate without Prompt-nivået er det vi vil bruke i denne teknikken.

Det fine med brukerkontokontrollen: Oppførsel til høydeprompt for administratorer i innstillingen for administratorgodkjenning er at endring av den ikke påvirker UAC-funksjonen dramatisk, og som sådan krever ikke at du starter på nytt. (Når du deaktiverer UAC fullstendig, må du starte Vista på nytt.)

Registeret redigeres

Som jeg nevnte, er brukerkontokontrollen: Oppførsel til høydeprompt for administratorer i sikkerhetspolitikkinnstillingen for administratorgodkjenning modus knyttet til en nøkkel i registeret. Som sådan kan du enkelt bytte mellom Prompt for Consent-nivå og Elevate uten Prompt-nivå, med et par enkle registerredigeringer.

Selv om du kan bruke Registerredigering til å gjøre disse endringene, er det mye lettere å gjøre dem via et par Reg-filer, som du enkelt kan opprette. En av Reg-filene endrer innstillingen til Elevate uten spørring-nivå, mens den andre endrer innstillingen til Prompt for Consint-nivå. La oss se nærmere på.

For å begynne, klikk på Start-knappen, skriv Regedit i Start Søk-boksen og trykk Enter. Når du gjør det, vil du møte en UAC og må svare deretter. Når Registerredigering er startet, finn du følgende nøkkel:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ Software \ Microsoft \ Windows \ Currentversion \ Policies \ System

Når du har åpnet systemnøkkelen, finn du

ConsentPromptBehaviorAdmin

innstilling. Nå trekker du ned Fil-menyen og velger Eksporter-kommandoen. Når du ser dialogboksen Eksporter registerfil, finn du mappen du velger, og angi filnavnet til EnableUACPrompt, som vist i figur A, og klikk Lagre-knappen. Lukk deretter Registerredigering.

Figur A

Navngi filen du eksporterer fra registeret EnableUACPrompt.
På dette punktet, finn filen EnableUACPrompt.reg i Windows Utforsker, høyreklikk på den og velg Rediger-kommandoen for å åpne EnableUACPrompt.reg-filen i Notisblokk. Filen vil inneholde hele innholdet i systemnøkkelen, som i dette tilfellet er unødvendig. Du kan whitle innholdet i filen ned til tre linjer, som vist i figur B, og lagre den.

Figur B

Du kan fjerne alle unntatt tre linjer fra filen EnableUACPrompt.reg.
Nå, endre det siste tallet på den tredje linjen til 0 og lagre filen som DisableUACPrompt.reg. Når du gjør det, må du sørge for at du velger Alle filer fra rullegardinmenyen Lagre som type, som vist i figur C.

Figur C

Etter at du har endret det siste tallet på den tredje linjen til 0, kan du lagre filen som DisableUACPrompt.reg, og sørge for at du velger Alle filer fra rullegardinmenyen Lagre som type.

Ved hjelp av teknikken

Når du vet at du vil utføre operasjoner som genererer mange UAC-spørsmål, høyreklikker du bare på filen DisableUACPrompt.reg og velger Registerredigering fra Åpne med-menyen. (Hvis Registerredigering er standardprogrammet assosiert med Reg-filer, kan du ganske enkelt dobbeltklikke på Reg-filen.) Når du gjør det, vil du møte en UAC-ledetekst og må svare deretter. Når du har gjort det, vil du møte en advarsel fra Registerredigering. Når du klikker Ja for å fortsette, vil du se en bekreftelsesmelding fra Registerredigering. Disse trinnene er vist i figur D.

Figur D

Når du kjører en av Reg-filene, vil registerredigereren vise disse meldingene.

Når du er ferdig med operasjonene, kan du høyreklikke på filen EnableUACPrompt.reg og velge Registerredigering fra Åpne med-menyen. Når du gjør det, vil du møte advarsels- og bekreftelsesmeldingene fra Registerredigering, UAC vil bli aktivert på nytt, og du vil bli beskyttet.

Advarsler

Mens du har UAC-ledeteksten deaktivert, vil delen Andre sikkerhetsinnstillinger i Windows Security Center indikere at UAC er slått av. Etter hvert vil et rødt skjoldikon vises i varslingsområdet, som advarer deg om at UAC er slått av. Når du aktiverer UAC på nytt, forsvinner imidlertid advarslene.

Hva tar du?

Har du deaktivert UAC fullstendig? I så fall, vil du sannsynligvis aktivere den på nytt og begynne å bruke denne teknikken for å deaktivere UAC midlertidig bare når du trenger og være beskyttet resten av tiden? Hvis du har spørsmål eller kommentarer angående den deaktiverende UAC-funksjonen, kan du ta et øyeblikk innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

TechRepublics nyhetsbrev om Windows Vista og Windows 7, levert hver fredag, tilbyr tips, nyheter og skuttknapp på Vista og Windows 7, inkludert en titt på nye funksjoner i den siste versjonen av Windows OS.

© Copyright 2020 | mobilegn.com