Opplæring: SemanticScuttle avanserte tips og triks

Forrige uke forklarte jeg hvordan du installerer og begynte å bruke SemanticScuttle. Denne gangen vil jeg som lovet dele noen flere triks for avansert personlig bruk av SemanticScuttle.

Hvorfor personlig, spør du? SemanticScuttle er faktisk også i stand til faktisk sosial bokmerke, som viser i en visning mange samlinger av bokmerker, stemmer de beste og så videre. For å gjøre SemanticScuttle-installasjonen din så sosial, må du imidlertid overbevise mange om å bruke det i stedet for Delicious. Å være den eneste brukeren er imidlertid fortsatt veldig produktiv (se neste avsnitt) og gir bevis for å overbevise andre om å bytte. La oss begynne da, med å nevne ...

Den andre grunnen til å bruke SemanticScuttle

Foruten personvern og dataeierskap, er det en annen stor grunn til å sette bokmerkene dine på nettet i noe som SemanticScuttle, selv om du aldri planlegger å dele dem med noen: søkefleksibilitet.

SemanticScuttle legger bokmerkene dine til en åpen kildekode relasjonsdatabase. Det er noe du per definisjon kan analysere, vedlikeholde og søke på mange måter med mange stasjonære eller nettbaserte verktøy. Ser du hva jeg mener?

Hvis SemanticScuttle ikke kan søke i bokmerkene dine som du vil, kan du be utviklerne om å legge til den funksjonen, men du trenger ikke å vente på den. Du kan også umiddelbart søke i bokmerkene dine på mange sofistikerte måter med PhpMyAdmin eller et annet lignende verktøy! Denne tingen alene er etter min mening verdt innsatsen med å sette opp SemanticScuttle. La oss nå se noen triks, gruppert etter oppgave.

Slik laster du opp bokmerkefiler som er større enn 1 MB

Grensen på 1 MB for størrelsen på bokmerkefilene du kan laste opp og automatisk importere til SemanticScuttle kan økes med:

  • gir større verdier for å laste opp_max_filstørrelse og post_max_størrelse i den generelle PHP-konfigurasjonsfilen, php.ini
  • angi en tilsvarende MAX_FILE_SIZE i dette skjulte feltet: av skjemaet for opplasting av bokmerke ved data / maler / standard / importDelicious.tpl.php og data / maler / standard / importNetscape.tpl.php.

DB Host-konfigurasjon

Forrige uke nevnte jeg at SemanticScuttle bare fungerer på Linux (eller i det minste CentOS) hvis du setter $ dbhost-variabelen til 'localhost'. Standardverdien er imidlertid (127.0.0.1) den eneste som jobber på en Windows 7-server på grunn av dette problemet. Du har blitt advart!

Endre standard sorteringsrekkefølge

Når du sorterer bokmerker etter dato, ser SemanticScuttle som standard på endringsdatoen . Derfor, hvis du legger til en tag nå til en URL-adresse du har bokmerke i 1999, vil den vises blant de som ble opprettet i dag. Skulle du finne (som jeg gjør) denne oppførselen forvirrende, ikke noe problem! Sett $ dateOrderField i data / config.php til 'bDatetime' og bokmerker vil bli bestilt etter opprettelsesdatoen .

Opptreden

Som mange andre LAMP-programmer, fungerer SemanticScuttle raskere under tung belastning hvis den kan bruke en cache. For å aktivere denne funksjonen, må du opprette en dedikert mappe i SemanticScuttle-katalogen ("cache" i eksemplet nedenfor), gjøre den skrivbar av webserverkontoen og definere den i config.php:

 $ usecache = sant; 
 $ dir_cache = dirname (__ FILE__). '/ Buffer /'; 

Personvern

En av grunnene til å være vert for bokmerker på nettet er større personvern. SemanticScuttle kan forbedre det ved å sende alle de listede bokmerkene til URL-viderekoblingstjenesten som er angitt av administratoren i konfigurasjonsfilen:

 $ useredir = true; 
 // URL-prefiks for bokmerker å omdirigere gjennom: 
 $ url_redir = 'din_url_redirection_service'; 

Sidestruktur og utseende

Du kan kontrollere strukturen på sider i SemanticScuttle på to måter. Disse selvforklarende konfigurasjonsvariablene legger for eksempel til tekst du ønsker (inkludert HTML-kode) i flere faste deler av alle sider:

 $ sitename = 'Mine helt egne bokmerker' '' 
 $ WelcomeMessage = 'Velkommen til mine helt egne bokmerker' '' 
 $ sidebarTopMessage = 'Hei folkens' 
 $ sidebarBottomMessage = 'bunn hallo folkens' 
Finere kontroll er mulig ved å endre (etter en sikkerhetskopi, selvfølgelig!) Noen standardinnstillinger i PHP-kildekoden. Som et eksempel kan du vurdere boksene Nylige og populære tagger i SemanticScuttle-sidefeltet. Som standard viser hver av dem 30 tagger. Hvis du vil ha mer eller mindre, åpner du filen www / index.php og tildeler en verdi du vil til $ tplVars 'popCount'. Figur A viser den mer kompakte utformingen jeg får med en verdi på 15 og de andre innstillingene vist over.

Figur A

Rekkefølgen på boksene er i stedet definert i $ index_sidebar_blocks-gruppen til config.php.

Det generelle utseendet til SemanticScuttle er i stedet definert av temaer som lever, hver i sin egen mappe, i data / maler-katalogen. Den enkleste og sikreste måten å leke med temaer er å kopiere standardmappen i en annen mappe, si "mytemplate", angi `` $ theme = 'mytemplate' og begynne å rote med kode og farger for å se hva som skjer.

Tips for effektiv bokmerke

SemanticScuttle vil gjøre surfingen din mye mer effektiv, men bare hvis du tar deg tid til å mate inn de gode dataene og holde dem oppdaterte. I praksis betyr dette at du alltid skal:

  • fjerne fra tittelen på en webside uviktige deler som navnet på nettstedet
  • fjerne sporingsdeler fra URL-adressen, f.eks. Feedproxy og lignende koder
  • tilordne gode, konsekvent navngitte koder (funksjonen for automatisk fullføring av bokmerke, er flott for dette)
  • bruk markeringene for inkludering og synonym for koder når det er nødvendig
  • legg inn en meningsfull beskrivelse (bokmerket vil automatisk bruke for denne teksten du velger på siden du vil bokmerke!)
  • inkludere riktige attributter i beskrivelsen, for eksempel forfatter, adresse eller annet du vil opprette
  • tilpasser arrayet $ filetypes (se config.default.php) for automatisk å tilordne de riktige filtypemerker til filer du bokmer ofte, for eksempel "lysbildefremvisning" for .odp eller .ppt URL-adresser

Er vi ferdige? Nesten. Husker jeg at jeg sa noe om å holde bokmerke-samlingen din oppdatert? Gå til administrasjonsgrensesnittet og klikk på "Kontroller alle nettadresser". Etter litt (muligens lang ) tid vil SemanticScuttle produsere en liste over alle bokmerkene som fører til ikke-eksisterende sider, og bør derfor fjernes.

studiepoeng

Tusen takk til SemanticScuttle hovedutvikler C. Weiske for denne programvaren og for hans støtte; han ga direkte noen av disse triksene.

© Copyright 2020 | mobilegn.com