Amerikanske gummistempler rett til å reparere: Hva det betyr for IT, SMB og tinkerers

Hvordan kan Microsoft fikse Windows 10-oppdateringsproblemene? ZDNet-bidragsytere Ed Bott og Mary Jo Foley snakker med ZDNet-sjefredaktør Larry Dignan og tilbyr forslag som kan hjelpe Microsoft med å løse Windows 10-versjonen 1809-problemene fremover.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Teknologireparasjonssamfunnet så en stor seier med den nye kjennelsen om friheten til å tulle, ifølge et fersk blogginnlegg fra Kyle Wiens, administrerende direktør i iFixit. Wiens representerte iFixit-samfunnet for et halvt år siden i en rettssal i Los Angeles, og ba om produktseiers rett til å fikse sine egne enheter, i stedet for å sende dem tilbake til en produsent.

Tidligere gjorde seksjon 1201 i Digital Millennium Copyright Act (DMCA) det ulovlig for eiere av tech gadgets å omgå låser plassert på produkter av produsenter. Denne loven forskjøvet kontrollen over teknologiprodukter fra eierne til de store produsentene, sa Wiens, og hindret små butikker og IT-proffer fra å fikse sine egne enheter.

28. oktober endret imidlertid kjennelsen til slutt til fordel for tinkerers. Inkludert i kjennelsens intro er sitatet "jeg er min egen forbaskede bil, jeg har betalt for den, jeg burde være i stand til å reparere den eller få den personen jeg velger å gjøre det for meg."

Effektivt umiddelbart, her er de fem store frihetene som den nye kjennelsen ga, ifølge Wiens.

Dessverre ble spillkonsollens reparasjonsbegjæring avslått, noe som betyr at reparasjoner av PS4 og Xbox One-systemer vil måtte forbli i produsentenes hender, sa Wiens. I tillegg er "smarttelefoner, hvitevarer eller hjemmesystemer" eller "motoriserte landskjøretøyer" nå inkludert i kjennelsen, noe som betyr at båe- og flyeiere ikke har noen fordel, la Wiens til. Og kopibeskyttelsen på HDMI for utvidelse av TV-reparasjonsøkosystemet ble også nektet.

Den positive kjennelsen er imidlertid stor for små bedrifter, IT-fagfolk og gadgeteiere som ønsker å tulle med enhetene sine. Nå trenger ikke tinkerers å sende av seg enhetene sine for å fikse, og SMB-er og IT-proffer kan øke virksomheten ved å fikse enhetsproblemer direkte selv.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • En LA-domstol avgjorde fordel for gadgetinkere, noe som gjorde det lovlig for andre enn store produsenter å fikse enheter på egen hånd.
  • Kjennelsen kan øke virksomheten for SMB-er og IT-proffer og gjøre det mye rimeligere for brukerne å fikse enhetene sine.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com