Bruk veivisere for å gjøre det raskt å jobbe med Small Business Server-problemer

Jeg tror teknologikonsulenter som støtter Microsoft Windows Small Business Servers (SBSs) lykkes med å utnytte plattformens mange integrerte veivisere når du utfører vanlige oppgaver. Veiviserne hjelper konsulenten med å fullføre operasjoner nøyaktig, raskt og mer effektivt. Det viktigste er at SBS-er som er riktig konfigurert ved hjelp av veivisere (slik Microsoft har til hensikt) fungerer mer pålitelig.

Hva SBS-veivisere kan gjøre

Disse veiviserne, som brukes til alt fra å koble SBS-er til Internett til å lage nye brukere, er i hovedsak forhåndsprogrammerte skript som utfører et bredt spekter av handlinger. SBS-veivisere eksisterer også for å migrere fra Windows SBS 2003, sette opp en offentlig internettadresse, konfigurere Smart Hosts for e-post, legge til pålitelige sertifikater og konfigurere sikkerhetskopieringsoperasjoner, blant andre funksjoner.

Veiviseren for Internett-tilkobling, for eksempel, prøver å oppdage en maskinvarebasert brannmur, eksisterende DHCP-tjenester og andre parametere slik at veiviseren kan hjelpe til med å justere brannmuren og nettverksinnstillingene etter behov. Kritiske tjenester og innstillinger implementeres til slutt som et resultat av informasjonen veiviseren oppdager, og beslutningene den tar. Med andre ord, veiviseren mer enn bare å oppdage en standard gateway og spesifisere en anbefalt LAN IP-adresse - veiviseren lager også kritiske nettverk og tjenester.

Figur A

Veiviseren for Internett-tilkobling

Dessverre kan mye av veiviserens arbeid forekomme bak kulissene. Når en velmenende administrator forsøker å omgå skriptede rutiner ved å endre IP-adresser manuelt eller fullføre andre oppgaver, kan brannmurer, tjenester og andre prosesser mislykkes eller fungere feil.

SBS-veivisere er ikke stumme makroer

Mange konsulenter mener at trollmennene er stumme makroer eller øyegodteri som bare amatører ville bli fanget ved å bruke, men ikke bli villet. SBS-veivisere gjør mye mer enn bare å veilede admins og konsulenter gjennom rote trinn; disse nøye utformede kraftige prosessene er designet for å minimere samspill og forenkle administrasjonen.

Organisasjonen min har arvet ansvaret for å administrere mange SBS-er der de tidligere administratorene ikke brukte veiviserne, og disse serverne har vanligvis vært søl. Mulige problemer som kan oppstå inkluderer trafikk kan flyte sakte, nye brukerkontoer fungerer kanskje ikke ordentlig, og Exchange-logger vil kanskje ikke fjerne når sikkerhetskopier kjøres.

Veivisere er ikke perfekte

Jeg er sikker på at det finnes unntak (selv om jeg er hardt presset på å tenke på et) der en konsulent må jobbe utenfor systemets tiltenkte konfigurasjon og ta til manuelt å gjøre endringer i kritiske underliggende tjenester og prosesser for å møte en kundes spesifikke eller unike behov .

Del dine erfaringer

Hvis du støtter kundenes SBS-miljøer, bruker du de integrerte veivisere? Har du måttet omgå Microsofts veivisere manuelt? Kanskje har du arvet et system som er så dårlig forvaltet at selv omkjøring av veivisere ikke ville rette opp alle systemets problemer. Bli med i samtalen.

© Copyright 2020 | mobilegn.com