Walmart bruker nå blockchain for å spore mat, vil andre følge?

Hvorfor blockchain tech er både ekte og sprøyter glem cryptocurrency, sier Chris Mohney, og fokuserer i stedet på hvordan blockchain kan løse reelle problemer i helsevesenet, media og bedriften.

Walmart og Sam's Club ser etter blockchain for å begynne å spore opprinnelsen til maten som selges i butikkene. I følge en pressemelding skal butikkene samarbeide med IBM for å begynne å spore bladgrønne grønnsaker som romaine-salat.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

I følge utgivelsen tester selskapet blockchain-teknologi som svar på matsikkerhetsskrekk inkludert E. coli-utbrudd i salat- og Salmonella-forekomster i en rekke matvarer. Nå ber Walmart sine grønne leverandører om å bruke blockchain for å spore disse produktene på et mer granulært nivå.

"Denne endringen betyr at informasjonen som er samlet inn av disse leverandørene, vil være åpen og tilgjengelig gjennom teknologi som tilbyr sanntid, fra ende til ende sporbarhet fra gård til bord, " heter det i utgivelsen. "Blockchain gir mulighet for digitalisert deling av data på en sikker og pålitelig måte."

Mens den ekstra transparensen kan hjelpe forbrukerne til å forstå klarere om deres spesielle pose salat var påvirket av et utbrudd, kan det også spare selskapet penger. Hvis Walmart mer detaljert vet hvilke spesielle poser med salat som blir påvirket, kan det muligens møte en mindre tilbakekalling og gi færre avkastning. Selvfølgelig sparer dette også matavfall da færre upåvirkede produkter blir kastet ut "bare i tilfelle."

Mye sporing er fremdeles nede på papirbøker, heter det i utgivelsen. Dette er tidkrevende og ikke så nøyaktig som digitale metoder.

Som bemerket av Frank Yiannas, visepresident for mattrygghet i Walmart, hvis CDC anbefaler å unngå salatvekst i Yuma, AZ, det er vanskelig å oppnå. Salatemballasjen eller UPS-koden sier kanskje ikke om den ble dyrket i Yuma eller ikke, noe som kan være forvirrende for kundene. Men digital sporing på blockchain gjør det lettere å bestemme et vares opprinnelse og om det påvirkes av et folkehelsespørsmål eller ikke.

"Når det gjelder sikkerhet, er dette ikke et konkurranseproblem, " sa Yiannas i løslatelsen. "Vi vinner eller taper alle sammen."

Mens farten er progressiv, er Walmart definitivt ikke alene i sin flytting til blockchain. Bedrifter som Nestle og Tyson Foods har også begynt å jobbe med teknologien, ifølge Reuters.

Logistikk og forsyningskjede dukker raskt opp som kjernebrukssaker for blockchain i bedriften. Walmart har jobbet med det i mange år, så vel som tunge hiters som Maersk, UPS, FedEx og mer. Det driver også verdien på tvers av ulike bransjer, inkludert legemidler og diamanter. Det gjenstår å se hvordan blockchain vil øke andre aspekter av virksomheten, men det har klar verdi for forsyningskjeden og vil føre til store forstyrrelser i rommet.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • Walmart og Sam's Club bruker nå blockchain for å spore bladgrønnsaker som selges i butikkene sine.
  • Logistikk og forsyningskjede er to av de fremste brukssakene for blockchain, som blir vedtatt av mange selskaper i forskjellige bransjer.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com