Hvorfor 72% av mennesker fremdeles resirkulerer passord

Vil mobile enheter erstatte passord? Mobilenheter kan gi en sikrere, brukervennlig modus for kontoautentisering, ifølge en IDG og MobileIron-rapport.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Til tross for risikoen og virkeligheten for brudd på nettetsikkerhet i bedriften, sa majoriteten (72%) av mennesker at de fremdeles resirkulerer passord, ifølge en Security.orgs Online Password Strategies-rapport.

Passordsikkerhet har vært en lang kjempet kamp, ​​med fremskritt innen teknologi som også bringer fremskritt i angrepsstrategier på personlig informasjon. Å sikre passordbeskyttet informasjon er viktigere og vanskeligere enn før, slik at brukerne blir ansvarlige for å ta nødvendige tiltak.

Passordbehandlere: Hvordan og hvorfor bruke dem (gratis PDF) (TechRepublic)

Store selskaper har iverksatt tiltak for å holde de ansattes passordhygiene sunn, inkludert implementering av passordadministratorer, fjerning av passordutløp, tvang de ansatte til regelmessig å endre passord og til og med å vurdere å erstatte passord fullstendig med sikrere metoder.

Rapporten, som undersøkte mer enn 1000 passordbrukere, fant imidlertid at respondentene fremdeles resirkulerer de samme passordene i gjennomsnitt fire ganger. Noen 63% av de spurte sa at de bruker de samme passordene for både underholdning og viktige nettsteder, inkludert bedriftskontoer.

Gjenbruk av gamle passord kan lett resultere i en type brudd på nettets sikkerhet kalt legitimasjonsstopping, heter det i rapporten, som lar hackere ta informasjon fra et tidligere brudd for å få tilgang til andre kontoer.

For å prøve å huske passord, sa 68% av brukerne at de vanligvis finjusterte et passord som tidligere er brukt, noe som fortsatt lar dem være sårbare for et angrep. De som prøver å komme med mer komplekse passord, men ofte bare ender opp med å glemme det, fant rapporten.

Flertallet av de spurte som allerede har blitt hacket (89%) sa at de endret passordvanene deres når de fant ut at angrepet skjedde, la rapporten til.

For mer, sjekk ut 6 måter å styrke passordet ditt på TechRepublic.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag


Se også

  • 10 farlige appsårbarheter å passe på (TechRepublic nedlasting)
  • Windows 10-sikkerhet: En guide for bedriftsledere (TechRepublic Premium)
  • Online sikkerhet 101: Tips for å beskytte personvernet ditt mot hackere og spioner (ZDNet)
  • De beste passordlederne i 2019 (CNET)
  • Cybersecurity og cyberwar: Mer må-lese dekning (TechRepublic på Flipboard)
  • Hvordan bli en cybersecurity-proff: Et jukseark (TechRepublic)
juststock, Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2021 | mobilegn.com