Hvorfor 91% av IT- og sikkerhetsprofesjonene frykter inntruslingstrusler

Reduser innsidetrusler ved å ta disse enkle trinnene I motsetning til populær tro kommer de fleste store hacks fra innsiden. Forhindre det verste ved å implementere disse strategiene.

Den største sikkerhetstrusselen for virksomheten din er sannsynligvis ikke en nettkriminell eller hacktivist, men noen som allerede er i organisasjonen, ifølge en onsdag-rapport fra BetterCloud. De aller fleste (91%) av de 500 undersøkte IT- og sikkerhetspersonell sa at de føler seg sårbare for insidertrusler, enten deres handlinger er ondsinnet eller tilfeldig.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Noen 62% av fagfolkene sa at de mener den største trusselen mot innsidssikkerhet kommer fra velmenende, men uaktsomme sluttbrukere, fant rapporten, i motsetning til de som med vilje forårsaker skade (21%) eller de som blir utnyttet av utenforstående gjennom kompromitterte legitimasjon ( 17%).

Mer enn halvparten (53%) av de spurte sa at de følte at de ansatte som mest sannsynlig ville utgjøre en trussel, var de som har forlatt eller planla å forlate selskapet, eller entreprenører hvis kontrakt var avsluttet, ifølge rapporten.

Tre fjerdedeler (75%) av respondentene sa at de tror de største innsideersikkerhetsrisikoen ligger i skyfunksjoner, inkludert populære fillagrings- og e-postløsninger som Google Drive og Dropbox.

"Fremveksten av SaaS på den digitale arbeidsplassen har gjort selskaper mer utsatt enn noen gang for insidertrusler, " sa David Politis, grunnlegger og administrerende direktør i BetterCloud, i en pressemelding. Dette skyldes å ta kontroll over data med SaaS-applikasjoner fra IT-team til sluttbrukere, samt den økende kompleksiteten i SaaS applikasjonsinfrastruktur, la Politis til.

46% av de undersøkte IT-lederne sa faktisk at de tror økningen av SaaS-applikasjoner har gjort dem mer sårbare, fant rapporten. Og 40% sa at de tror de er mest utsatt for eksponering av konfidensiell forretningsinformasjon, inkludert økonomiske data og kundelister.

Av ledere på C-nivå undersøkte, var det bare 26% som sa at de har investert nok til å dempe risikoen for insidertrusler, mot 44% av IT-sjefer, melder rapporten.

For mer informasjon om bekjempelse av insider sikkerhetstrusler, sjekk ut denne gratis TechRepublic PDF.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com