Hvorfor Apple bør følge Microsofts grep for å bli kvitt passord

Hvorfor passord er en forferdelig metode for autentisering BioCatchs VP, Frances Zelazny, forklarer hvordan biometrisk sikkerhet snart kan erstatte passord.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Apple tester en oppdatert påloggingsprosess for iCloud på nettet, opplyste nylig 9to5Mac. I stedet for det typiske manuelt tastede passordet, prøver iOS 13, iPadOS 13 og macOS Catalina beta-testere Face ID eller Touch ID som alternativer for godkjenning.

Passord er et viktig smertepunkt for mange brukere, ifølge en fersk Kaspersky-rapport. Når brukere har problemer med å huske passord - spesielt når de blir tvunget til å endre dem ofte - bruker de enten det samme passordet for de fleste kontoer, eller bruker passord som er lett å gjette.

Slik reduserer du lockout av brukerkontoer og tilbakestillinger av passord (gratis PDF) (TechRepublic)

Disse dårlige passordvanene lar brukere være sårbare for nettangrepere som ønsker å hacke kontoer og stjele personlig informasjon. Opprinnelig tvang organisasjoner brukere til å endre passord regelmessig, etter et fast antall dager, i et forsøk på å hindre hackere.

Imidlertid endte disse hyppige endringene med å gjøre mer skade enn godt, med at brukerne til slutt glemte og tilbakestilte passord. Microsoft valgte i stedet nylig å fjerne utløpet av passord på Windows 10, et trekk som er ment å holde kontoer tryggere.

Flere selskaper vurderer å eliminere passord helt, med biometrisk sikkerhetsoverflater som den nye måten å autentisere.

Apple er en av de første teknologikonglomeratene som integrerer biometrisk sikkerhet i sine mobile enheter. Nå tester Apple bruken av biometrisk teknologi som en måte å logge på iCloud på Safari.

I beta av iOS 13, iPadOS 13 og macOS vil brukerne se en pop-up som spør om de vil logge seg på med Apple ID via biometri. Det vil bli bedt om biometri i form av Face ID, for Face ID-utstyrte Apple-enheter, så vel som Touch ID, for andre Touch ID-aktiverte enheter.

Hvis en bruker allerede kjører enheten sin på beta, vil de automatisk bli omdirigert til beta.icloud.com når de prøver å besøke iCloud.com. Hvis en bruker ikke kjører beta, kan de prøve funksjonen ved å legge inn beta-URLen manuelt i adressefeltet, men brukeren må kjøre iOS 13, iPadOS 13 eller MacOS Cataline for å gjøre det, rapporterte 9to5Mac.

For mer, sjekk ut Blir passord foreldet? 5 ting som kan erstatte dem, på TechRepublic.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

Se også

  • Hvordan bli en cybersecurity-proff: Et jukseark (TechRepublic)
  • 10 farlige appsårbarheter å passe på (TechRepublic nedlasting)
  • Windows 10-sikkerhet: En guide for bedriftsledere (TechRepublic Premium)
  • Online sikkerhet 101: Tips for å beskytte personvernet ditt mot hackere og spioner (ZDNet)
  • De beste passordlederne i 2019 (CNET)
  • Cybersecurity og cyberwar: Mer må-lese dekning (TechRepublic på Flipboard)
Eduardo Barraza / Demotix / Corbis

© Copyright 2020 | mobilegn.com