Hvorfor bedrifter frykter cyberattacks fra tidligere ansatte mer enn nasjonalstater

Hva angripere vil ha når de hacker e-postkontoer. Mark Risher, Googles direktør for produktstyring for identitet og kontosikkerhet, forklarer hva hackere ser etter og hvordan Google utranger kontosikkerhet.

Mer enn halvparten av cybersecurity-ledere i små og mellomstore bedrifter (SMB) (58%) frykter et større datainnbrudd mer enn en flom, brann, transitstreik eller til og med et fysisk innbrudd på kontoret, ifølge opprinnelig AppRiver Cyberthreat Index for Business Survey utgitt tirsdag.

Mer om cybersecurity

 • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
 • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
 • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
 • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Bekymringen er forankret i en sterk forretningsvirkelighet: Nesten halvparten av de 10159 SMB-beslutningstakerne som er undersøkt (48%) sa at et stort datainnbrudd sannsynligvis vil stenge virksomheten permanent, viser rapporten. Denne prosentandelen økte betydelig for finansielle tjenester og SMB-er (71%) og SMB-er i helsetjenester (62%), ifølge rapporten.

Disse resultatene gjentar funnene fra en tidligere rapport fra VIPRE, som fant at 66% av SMB-ene enten ville gå ut av virksomhet eller legge ned i minst en dag i tilfelle brudd. Nesten halvparten av alle cyberattacks er rettet mot SMB-er, ettersom disse virksomhetene har en mindre sofistikert sikkerhetsinfrastruktur og færre trente cybersecurity-ansatte i staben til å styre og svare på trusler.

"I dagens digitale tidsalder stoler bedrifter på åndsverk og bruker automatiserte forretningsprosesser mer enn noen gang før - noe som bringer cybersecurity i høysetet, " sier Dave Wagner, administrerende direktør i Zix Corporation, morselskapet til AppRiver.

SMB er mer bekymret for at disse angrepene kan komme fra misfornøyde eks-ansatte (24%) enn fra useriøse hacktivistgrupper (21%), ensomme ulvehakkere (19%), konkurrenter som er rettet mot bedriftens intellektuelle eiendom (18%) eller nasjonalstat -sponsored hackere (18%).

Årsaken til denne frykten for et brudd på tidligere ansatte er velbegrunnet: Noen 20% av organisasjonene sa at de har opplevd datainnbrudd av tidligere ansatte, ifølge en OneLogin-rapport. Bedrifter kan øke sjansene for å unngå et slikt angrep ved å fjerne ansattes tilgang til alle kontoer umiddelbart etter at de forlater selskapet.

SMB kan følge disse tipsene fra Kaspersky Lab for å forbedre sikkerhetspraksisen:

 1. Lag en liste over eiendeler dine ansatte bruker
 2. Lag en liste over de elektroniske tjenestene organisasjonen din bruker, og analyser hvilke av dem som er avgjørende for forretningsprosessen.
 3. Kontroller kritiske tjenester og deres innstillinger
 4. Sett klare retningslinjer for hvilke data som kan flyttes til skyen og hvilke som må forbli interne
 5. Sett retningslinjer for hvilke data som ansatte kan få tilgang til
 6. Arranger opplæring i sikkerhetsbevissthet for å lære de ansatte hvordan de kan håndtere kritiske data trygt
 7. Bruk en pålitelig sikkerhetsløsning

De store takeawayene for teknologiledere:

 • 58% av cybersecurity-lederne frykter et større datainnbrudd mer enn en flom, brann, transitstreik eller til og med et fysisk innbrudd på kontoret. - AppRiver, 2019
 • 48% av lederne for nettlesikkerhet sa at et stort datainnbrudd sannsynligvis vil legge ned virksomheten permanent. - AppRiver, 2019

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com