Hvorfor Gen Z har de farligste passordpraksisene

Hvorfor du bør bruke en passordbehandler Jack Wallen diskuterer hvorfor alle burde bruke en passordbehandler.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Utvidelse av digitale transformasjonsprosjekter har gitt en økning av brukere og applikasjoner i organisasjoner, ifølge SailPoints Market Pulse Survey 2018, utgitt på tirsdag. Imidlertid er ansatte fremdeles uforsiktige med sin sikkerhetspraksis - personlig og profesjonelt. Noen brukere kjemper til og med bedriftens IT-støtte for å prøve å være mer effektive, heter det i rapporten.

Rapporten kartla 1.600 ansatte ved bedrifter med mer enn 1000 mennesker over hele verden på tvers av aldersdemografi. USA var det landet med den største befolkningen av respondenter, på 400.

Respondentene globalt praktiserer dårlig cyberhygiene når det gjelder passord, rapporten fant: 75% sa at de gjenbruker passord mellom forskjellige kontoer. Dette funnet har bare økt over tid, da bare 56% innrømmet å gjenbruke passord i 2014, ifølge rapporten.

Sikkerhetsvaner er de verste blant yngre brukere. Flertallet (87%) av Gen Z-respondentene sa at de gjenbruker passord på tvers av forskjellige kontoer, ifølge rapporten. I tillegg dupliserer 60% av Gen Zers passord på tvers av arbeids- og personlige kontoer, sammenlignet med bare (47%) av alle respondentene.

Kanskje den mest oppsiktsvekkende oppdagelsen er at 28% av Gen Zers sa at de ville være villige til å gi passordene sine til en tredjepart, sammenlignet med bare 15% av alle ansatte og bare 4% av de over 55 år, heter det i rapporten. Hovedårsaken til dette er bare en mangel på bekymring for selskapets sikkerhet blant yngre, la rapporten til. Men statistisk sett utgjør yngre mennesker en større del av selskapenes brukerpopulasjon, noe som betyr at prosentandelen av dem ville være naturlig høyere, heter det i rapporten.

Dessverre er det bare så mye selskaper kan gjøre for å forbedre passordspraksis. De fleste organisasjoner prøver å opprette retningslinjer og prosedyrer innen IT-avdelingene sine for å dempe trusler, men dette er bare nyttig hvis ansatte faktisk bruker ressursene. Cirka 55% av de spurte siterte IT-avdelinger som en ulempe, og 53% sa at sikkerhetstiltak for bedriftene bare gjør jobbene deres vanskeligere, ifølge rapporten.

Hvis bedrifter har problemer med å overbevise ansatte om å endre passord regelmessig, bør de vurdere å implementere tofaktor- eller flerfaktorautentisering for bedriftspålogginger. I tillegg kan selskaper få sine systemer til å tvinge ansatte til å endre passord med noen måneder, ellers låse dem ut av kontoer.

Sjekk ut denne TechRepublic-artikkelen for flere tips om beste praksis for passordsikkerhet.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • Gen Zers har dårligere passordsikkerhetspraksis enn noen annen aldersgruppe, med 87% av dem som bruker passord på tvers av kontoer. - SailPoint, 2018
  • Mens selskaper prøver å implementere sikkerhetstiltak gjennom IT-avdelinger, siterte 55% av respondentene IT-avdelinger som en ulempe. - SailPoint, 2018

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com