Hvorfor menneskelig feil fortsatt er den største sikkerhetsrisikoen for organisasjoner

Bedrifter får ikke hvordan AI-nettverkssikkerhetsverktøy fungerer, men planlegger å bruke dem uansett. 71% av virksomhetene planlegger å bruke AI og maskinlæring i sine sikkerhetsverktøy i år, selv om over halvparten ikke er sikker på hva teknikken virkelig gjør, ifølge til Webroot.

Til tross for å fremme trusler fra hackere og nasjonalstater, er menneskelig feil fortsatt den største cybersecurity-bekymringen for både C-suite-ledere og beslutningstakere, ifølge en onsdag-rapport fra Oracle. For å bekjempe dette problemet, må fagfolk investere mer i ansatte - via opplæring og ansettelser - enn i teknologier de kommende to årene, fant rapporten.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Bare 38% av lederne i C-suite sa at de planlegger å investere i kunstig intelligens (AI) og maskinlæring for å forbedre sikkerheten i løpet av de neste to årene, selv om disse teknologiene kan bidra til å minimere menneskelig feil, heter det i rapporten.

Når det gjelder andre sikkerhetsinvesteringer over den tidsrammen, sa 44% av ledere i C-suite at de planlegger å kjøpe ny programvare med forbedret sikkerhet, og 37% sa at de planlegger å investere i nye infrastrukturløsninger, ifølge rapporten.

I løpet av de siste fem årene sa ledere av C-suite at de har oppgradert eksisterende programvare (60%), trent eksisterende stab (57%), kjøpt ny programvare med forbedrede sikkerhetsfunksjoner (54%) og investert i nye infrastrukturløsninger (40% ) for å forbedre sikkerheten, fant rapporten.

Økende trusler

På spørsmål om de største sikkerhetstruslene mot teknologibransjen spesifikt, rangerte C-suite respondenter angrep fra utenlandske myndigheter høyest (30%). Imidlertid sa 78% av disse lederne at de mener teknologibransjen er godt utstyrt for å beskytte data. Bare 35% av lederne sa at de trodde det var regjeringens ansvar å beskytte forbrukerdata, og understreket den kritiske rollen teknologisektoren spiller.

"Selv om regjeringen har en viktig rolle å spille for å holde USAs data trygge, betyr dagens stadig farligere cybersecurity-landskap at det ikke kan forventes at de utinnoverer angripere på egen hånd. Det er vår jobb, " sier Edward Screven, sjef for arkitekt for Oracle, heter det i en pressemelding. "Den amerikanske regjeringen og virksomhetene må stole på teknologisektoren mer for å fremme nasjonens cyberforsvar. Vi kan bygge datasentre, ansette talent og sikre data i større skala enn en enkelt kunde kan."

Når det gjelder AI, sa bare 33% av de spurte ledere at de planlegger å ta i bruk og implementere AI og maskinlæring til det fulle potensiale. Imidlertid sa de også at de tror autonome teknologier drevet av disse verktøyene vil forbedre måten de beskytter og forsvarer mot sikkerhetstrusler, melder rapporten.

For mer informasjon om AI og cybersikkerhet, sjekk ut Topp 5-hindringer for adopsjon av AI-sikkerhet på TechRepublic.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com