Hvorfor Microsoft leder marsjen mot en passordløs fremtid

Topp 5 måter å velge et sikkert passord Å velge et sikkert passord er avgjørende for å beskytte sensitiv informasjon. Tom Merritt tilbyr fem gjør og ikke gjør for å velge det sterkeste passordet som mulig.

Microsoft fortsetter å presse mot sin visjon om en passordløs fremtid. Torsdag slapp selskapet Windows 10 Insider Preview Build 18309 (19H1) til Windows Insiders, slik at brukere kan logge seg på kontoen sin uten passord.

Microsoft kunngjorde først støtte for å sette opp og logge på Windows 10 Home utgave innsidere med en telefonnummerkonto og ingen passord via Build 18305 i desember. Torsdagens utgivelse utvider støtten til alle Windows 10-utgavene, ifølge et Microsoft-blogginnlegg.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Windows 10-brukere som har Microsoft-kontoer med telefonnummeret sitt, kan bruke en SMS-kode for å logge på og sette opp kontoen sin på Windows 10. På det tidspunktet kan de bruke Windows Hello Face, Fingerprint eller en PIN-kode for å logge på Windows 10, uten passord kreves.

Passord representerer en kritisk sårbarhet for de fleste organisasjoner i dag, sier Chad Holmes, sjef for teknologi, innovasjon og strategi for EYs nettbaserte sikkerhetspraksis, fortalte TechRepublic.

"Uansett om det var i det innledende kompromisset eller ned i strømmen av killchain, var det alltid noe bruk av et passord i angrepslandskapet, " sa Holmes.

Microsofts første trekk for å redusere bruk av passord kom med Windows Hello, introdusert i Windows 10, som bruker biometriske sensorer for å bekrefte en brukers identitet basert på et fingeravtrykk eller ansiktsskanning. Teknigiganten har siden introdusert Authenticator-appen, som lar brukere logge seg på Microsoft-kontoen sin på skrivebordet sitt ved hjelp av telefonen. Det jobber også med FIDO-arbeidsgruppen (Fast Identity Online) for å oppdatere Windows Hello med fysiske FIDO2-sikkerhetsnøkler som gjør det mulig å sikre mer autentisering.

Selskapets firetrinnsstrategi for å drepe passord innebærer å utvikle alternativer for erstatning av passord, redusere brukernes synlige passordoverflate, simulere en passordløs verden og eliminere passord fra identitetskatalogen.

Med økningen av biometrisk sikkerhet på en rekke felt, er det sannsynlig at andre teknologigiganter til slutt vil følge Microsofts ledelse og eliminere tradisjonelle passord til fordel for ansiktsskanninger, fingeravtrykk, symboler eller andre alternativer.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • Microsofts Windows 10 Insider Preview Build 18309 (19H1) lar brukere logge seg på kontoen sin uten passord.
  • Microsoft har gjort en rekke grep for å eliminere passord fra økosystemet sitt, og erstattet dem med biometri og PIN-koder.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com