Hvorfor vi trenger flere cybersecurity-ansatte akkurat nå

Hvorfor vi trenger flere cybersecurity-ansatte akkurat nå På Grace Hopper-feiringen 2018, Katie Jenkins of Liberty Mutual, forklarte hvordan vi kan tiltrekke flere forskjellige kandidater til cybersecurity-roller.

På Grace Hopper-feiringen i 2018 snakket Katie Jenkins fra Liberty Mutual med TechRepublics Alison DeNisco Rayome og forklarte hvordan man kan tiltrekke flere forskjellige kandidater til cybersecurity-roller.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Katie Jenkins: Det er en slik etterspørsel etter cybersecurity-ansatte akkurat nå. Primært av to grunner: jo mer opplagt kan være at med den bratte stigningen, raffinementet, og volumet av trusler vi prøver å beskytte mot, trenger vi teamene å støtte disse kravene. Vi ser også en reell mulighet for sikkerhetsprogrammet vårt, idet vi tar i bruk mer modernisert teknologi, flytter til den offentlige skyen og bruker mer bruk av programvare-rørledninger. Vi har virkelig en mulighet og en mulighet til å legge inn sikkerhet, og bringe automatisering til sikkerhetsprogrammet vårt. Så den muligheten til å gjøre enda mer for å fremme sikkerhetsprogrammet vårt krever også ekstra talent.

For å tiltrekke under representerte befolkninger til cybersecurity-organisasjonene, må vi starte med litt forarbeid for å etablere en kultur som er trygg; det vil si en kultur der hvem som helst kan trives og vokse i karrieren. Men etter at vi har funnet det, og vet at vi har et grunnlag for at folk skal komme inn og lykkes, tror jeg det virkelig krever at vi finner dette talentet på mer unike måter enn våre tradisjonelle rekrutteringsmetoder. Det er også oss å demonstrere at du ikke trenger å ha vært i sikkerhet hele karrieren din, for å lykkes med sikkerhet; om bakgrunnen din er innen infrastruktur, programmering, til og med revisjon. Dette er alle gode erfaringsbaser å bringe til sikkerhetsfeltet.

Løs Silicon Valley mangfoldsproblem (ZDNet)

For å finne topp sikkerhetskandidater, tvinger det oss virkelig til å bruke talentet og menneskene som er vellykkede i sikkerhetsteamene, og nå ut til og med blant våre jevnaldrende grupper, både i Liberty Mutual og utenfor selskapet.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com