Hvorfor WPA3 er nødvendig for å sikre Wi-Fi 6 / 802.11ax-nettverk

Hvorfor WPA3 er nødvendig for å sikre Wi-Fi 6 / 802.11ax-nettverk Etter avsløringen av KRACK-sårbarheten, ble WPA3 utviklet for å forhindre angrep på "økt-avspilling". Aruba's Jeff Lipton forklarer viktigheten av WPA3 for Wi-Fi 6.

HPE Discover 2019, TechRepublics James Sanders snakket med Aruba's Jeff Lipton om viktigheten av WPA3 for Wi-Fi 6. Følgende er et redigert utskrift av intervjuet.

Jeff Lipton: La oss snakke litt om sikkerheten for Wi-Fi-nettverk. Jeg tror noen vil fortelle deg at Wi-Fi-nettverk ikke er så sikre som 5G-nettverk. Generelt er det ikke sant. Det som refererer til er nettverk som er satt opp feil. For eksempel et kaffebar-nettverk der det ikke er passordbeskyttelse. Det er selvfølgelig ikke sikkert.

Så la oss ta WPA3 av bordet et øyeblikk. Hvis du snakker om WPA2-Enterprise, hvis det er riktig konfigurert, er det et veldig sikkert nettverk. Det WPA3 gir deg er bedre kryptering, bedre autentisering, og det gir deg også OWE, som er en måte å kryptere en samtale på ikke-beskyttet kommunikasjon, ikke-passordbeskyttet kommunikasjon. Jeg tror WPA2 var en stor suksess, men det ble gjort for flere år siden. Sikkerhetstrusler har utviklet seg, nettverk har utviklet seg, og vi må også utvikle oss for å løse disse truslene. Det er det WPA3 gjør.

Risikostyring av leverandører: En guide for IT-ledere (gratis PDF) (TechRepublic)

Interessant nok, hvis du sammenligner WPA3-sikkerhet med LTE- og 5G-sikkerhet, er det generelt litt foran når det gjelder autentisering, kryptering og sånt. Jeg vil si at sikkerheten for begge deler er god, men sikkerheten for WPA3 er marginalt bedre.

James Sanders: Tror du at det kommer til å være mer behov for - si årlige eller kvartalsvise oppdateringer til hvordan enheter kobles til Wi-Fi-nettverk, for å løse sikkerhetsproblemer på den måten Android-telefoner blir lappet eller Windows er lappet?

Jeff Lipton: Ja, så det gjenstår å se. Akkurat nå er det min forståelse at WPA3 er veldig solid, og hvis den er distribuert, med WPA3 for bedriften, representerer det den moderne teknologien i sikkerhet akkurat nå. Jeg tror når sikkerhetstrusler utvikler seg, må vi utvikle svarene våre mot dem og til og med være proaktive om det. Det må vi gjøre. Det er også interessant å nevne at når du snakker om LTE og 5G-sikkerhet, så er det absolutt stingray-angrep, og det har vært mange høyt publiserte brudd og angrep der også. Ingenting er helt sikkert, men vi er veldig trygge og fornøyde med sikkerhetsnivåene levert av WPA3 nå.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com