Windows 10 samler inn ulovlig data ved installasjon, sier aktor i Brasil

Hvordan slette diagnostiske data for Windows 10 samlet av Microsoft En ny funksjon i Windows 10 lar brukere slette diagnosedataene som Microsoft samler inn., Sier Conner Forrest fra TechRepublic.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • Forbundsadvokater i Brasil hevder at standardinstallasjonsprosessen for Windows 10 bryter lokale lover ved å samle inn brukerdata uten "uttrykkelig samtykke."
  • Brasilianske påtalemyndigheter ber Microsoft om å avslutte sin automatiske datainnsamling innen 15 dager og legge til nye varsler om datainnsamling.

Installasjonsprosessen for Windows 10 bryter lokale lover i Brasil ved å samle inn brukerdata uten samtykke, sa føderale påtalemyndigheter i en rettsmøte onsdag.

Som rapportert av Reuters, sa føderale påtalemyndigheter i Brasil i en uttalelse at standardinstallasjonsinnstillingene for Windows 10 automatisk ga godkjenning for innsamling av brukerdata, for eksempel e-post, nettleserhistorikk og mer. Dette følger en rekke kritikker på Microsoft over installasjonsprosessen for Windows 10 som brudd på brukernes personvern som standard.

Aktorene sa at Windows 10 samlet inn brukerdata uten "uttrykkelig samtykke." Som sådan har påtalemyndigheter anlagt søksmål mot Microsoft for å avslutte Windows 10s praksis for datainnsamling.

"Prosedyren bryter utallige konstitusjonelle prinsipper, for eksempel personvern, " sa det føderale påtalemyndigheten i Sao Paulo, ifølge Reuters.

Brasilianske påtalemyndigheter ber Microsoft om å avslutte automatisk datainnsamling gjennom Windows 10 innen 15 dager, heter det i rapporten. Dette er ingen liten bragd, ettersom det vil kreve at Microsoft endrer installasjonsprosessen for OS og presser en oppdatering til alle brukere i regionen.

I tillegg ber påtalemyndighetene om å få implementert et varslings- eller varslingssystem i Windows 10 slik at brukerne vet hvilke data som blir fanget, heter det i rapporten.

Aktorene anmoder om en forelegg på 2, 87 millioner dollar for den første overtredelsen, med en ekstra bot på 28, 550 dollar per dag for hver dag Microsoft går forbi 15-dagersgrensen uten å avslutte praksis for datainnsamling, heter det i rapporten. Men som Reuters bemerket, er det "ikke klart når en dommer kan avgjøre en kjennelse."

Windows 10 kan installeres med en bruker som velger bort datainnsamlingen. Påtalemyndigheter erkjente at dette var mulig, men de sa at det var for "arbeidsintensivt og sammensatt" av en prosess for gjennomsnittsbrukere, mens Windows 10 fremdeles samlet noen data.

Uttalelsen fra påtalemyndighetene hevdet at Microsoft prøvde å øke inntektene med de innsamlede dataene, mens de også la merke til at Windows 10 brukes i den brasilianske regjeringen og datainnsamlingsprosessene utsetter privat informasjon.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com