Zombie-PC-er: På tide at zombie-eierne deres tar noe ansvar

Det er på tide at late nettbrukere tok ansvar for seg selv på nettet, sier silicon.com-redaktør Steve Ranger.

Virus koster økonomien milliarder hvert år, enten i tapt produktivitet eller i oppryddingskostnader.

Malware er big business - mens noen virusforfattere bare er ondsinnet, er det mange som vil tjene penger på å stjele data eller ved å bygge botnett av zombie-PC-er, dannet til en gigantisk hær for å by på en skyggefull herre.

Disse zombieherderne tjener igjen pengene sine ved å spre spam, videreføre phishing-svindel eller sette i gang distribuerte angrepsangrep mot selskaper for å presse ut beskyttelsespenger.

Et nylig oppdaget botnet brukte noen vanlige malware for å infisere datamaskiner over hele verden - 3.300 eller så i Storbritannia - og stjal deretter mer enn 60 GB personopplysninger fra dem, inkludert deres innloggingsdetaljer for sosiale nettverk, bankkontoinformasjon, kredittkortnummer og e-post.

Ville obligatorisk antivirus satt virusforfattere ut av drift?
(Fotokreditt: Shutterstock)

Virus, botnett og phishing-svindel undergraver tilliten som er viktig for at en digital økonomi skal trives.

Men fordi det ofte er kompliserte forbrytelser over landegrensene der svindleren kan være på den andre siden av planeten for offeret, er de lav prioritet for rettshåndhevelse. Med tanke på at det er lite sannsynlig at botnet-utbyggerne snart vil gi fra seg sine ubehagelige måter, er det enkleste å gjøre alle PC-er så virussikre som mulig.

Obligatorisk antivirus
Malware kalles et datavirus av en grunn - malware sprer seg gjennom ubeskyttede PC-er, akkurat som en nys sprer en forkjølelse gjennom en fullpakket togvogn med uheldige pendlere.

Men vi har ikke undersøkt konsekvensene av denne virusanalogien så langt vi burde.

På samme måte som ekle sykdommer fører til offentlige inokulasjonsprogrammer, har vi nå nådd det punktet hvor vi trenger obligatorisk antivirus og grunnleggende brannmurer på alle PCer som er koblet til internett for å stoppe de konstante virusinfeksjonene?

Å installere noe antivirus - og det er mange gode gratisalternativer - er et trivielt foretak som radikalt vil kutte virusproblemet umiddelbart. Jada, det kan være utbrudd av virus som er helt nye og antivirusekspertene ikke er klare for, men de utgjør en brøkdel av all skadelig programvare.

Hjemmebrukere - eller faktisk bedrifter - som ikke har antivirus, er ikke klar over problemet, og er ikke klar over at de kan få det billig (eller gratis) eller bare er lat. Ingen av disse er særlig gode begrunnelser for å skape et saftig marked for globale kriminelle gjenger ...

© Copyright 2020 | mobilegn.com