10 favoritt freeware-verktøy for IT-proffer

Det beste ordet med fire bokstaver er gratis - spesielt for IT-proffer. Og i disse dager, med så mye open source tech rundt og så mye god vilje overfor utviklere som tilbyr forbløffende og nyttig freeware, er det mye å vade gjennom.

Så med litt hjelp fra administrasjonssjefene og IT-proffene som skriver for min geeky techblog, aNewDomain.net, fant jeg det beste freeware der ute og satte det gjennom tempoene. Det var ikke lett å velge bare 10 freeware verktøy for deg. Men jeg bet uansett kulen.

I ingen spesiell rekkefølge, her er topp 10 gratisprogramvarepakker som CIO-er og teknologiprofesser jeg intervjuet er forelsket i akkurat nå.

Merk: Denne listen er også tilgjengelig som et fotogalleri.

1: Start8

Bare timer etter at Microsoft kunngjorde Windows 8 Consumer Preview i Barcelona på Mobile World Congress (MWC 2012), kunngjorde verktøyprodusenten Stardock at den ville lage et verktøy for enkelt å returnere den nå manglende Start-knappen og -menyen. En uke senere kunngjorde Stardock og gjorde tilgjengelig for gratis nedlasting av det lille verktøyet Fix8, Start8.

Som en exec på Start8 skrev i et blogginnlegg: "Mangelen på en startknapp og startmeny i Windows 8 har gjort bruk av Microsofts nye operativsystem til en ikke-startpakke for meg og mange andre mennesker. Jeg liker Metro, det gjør jeg virkelig - for nettbrett. Men som stasjonær bruker, trenger jeg en jevn arbeidsflyt som lar meg få vinduene mine sammen på skrivebordet mitt, og jeg ønsker ikke å bli runket ut av det miljøet hver gang jeg vil starte noe nytt program."

Stardock-eksekutører sier at de vil fortsette å legge til nye funksjoner til Start8 etter hvert som Windows 8 Consumer Preview og Windows 8 Server utvikler seg gjennom året.

Begynn å feile meg. Hvorfor må jeg trykke på Start-menyen for å gå ut av systemet? Men nå er jeg vant til det. Start8 vil være et verktøy som jeg definitivt vil kjøre så snart jeg oppgraderer systemet til Windows 8. Hvis jeg oppgraderer. Vi får se.

2: Ninite

Jeg antar at du har hørt om Ninite ( figur A ), men når du ikke har den sjansen, vil jeg være oppmerksom på å ikke ta det med her. Dette kraftige freeware-verktøyet topper dem alle. Det vil kutte timer før gjeninstallering av programvare når du omformaterer en disk, gjør en ren installasjon eller starter et nytt system.

Ninite er egentlig et bittelitt installasjonsprogram som automatisk administrerer og laster ned andre freeware-pakker. "Ninite støtter heller ikke adware eller annet annonsestøttet søppel, " sier Jeremy Lesniak, grunnlegger av VAR konsulentvirksomhet Vermont Computing i Duxbury, VT. Tilgjengelig for Windows og, nyere, Ubuntu 8 og nyere, jakter den automatisk og installerer gratis verktøy som DropBox og 7-Zip til nylig omformaterte eller nye systemer.

Figur A

Ninite

3: Oracle VM VirtualBox

Dette er en gratis virtuell maskinsjef, opprinnelig fra Sun og nå forbedret og tilgjengelig fra Oracle. "Det er ofte vanskelig å administrere virtuelle maskiner på skrivebordet ditt eller noen andres. Og det blir dyrt, " sier Peter Baer Galvin, foreleser, forfatter og CTO for systemintegratoren Corporate Technologies.

En ny versjon av programvaren kom ut i desember, og tilbyr flere funksjoner og bred støtte for en rekke systemer og plattformer, inkludert Linux (2.4 og 2.6), Windows NT, 2000, XP, Server 2003, Vista og Windows 7, pluss Solaris og OpenBSD. Den støtter til og med OS / 2. Det er en x86-virtualiseringsprogramvarepakke, og den fungerer som annonsert.

"Det er like nyttig for bedriftsledere og IT-proffer som det er for nørder som bare vil ha bedre kontroll over virtualisering, " sier Galvin. Hvem gjør ikke det? VirtualBox er nå i versjon 4.1.8.

4: Alt

Søkefunksjonen i Windows 7 er en enorm forbedring i forhold til hva Windows XP og Vista tilbyr. Men det ble fortsatt elendig i forhold til søkeverktøyet for freeware jeg bruker stadig i Windows: voidtool's Everything. Det er et lett verktøy som indekserer og spørrer hele stasjonen for alt du leter etter. Og går det stadig fort!

Skriv inn litt tekst og smell, den vil finne hvilken fil eller katalog du leter etter i et jiff. Jeg har brukt dette verktøyet de siste to årene, og jeg stoler nå på det hver dag. Det er så raskt å søke - og så pålitelig - at du kan komme til å slappe av når du holder filene og programmene dine i organiserte mapper. Ingen behov for det. De venstrehårede blant oss vil bare bruke Alt for å finne hva som helst. I det minste er det det jeg gjør.

Det kan også minimere samtaler til skrivebordet. Det er så enkelt å bruke og omfattende, at du ikke vil ha brukere som ringer for å spørre deg hvor en tilfeldig, feilplassert fil gikk. Hvis du sjekker ut bare en freeware-pakke på denne listen, vil jeg foreslå at du velger denne.

5: Fingre

Fing ( figur B ), nå i versjon 1.4, er et kraftig nettverksoppdagelsesverktøy, tilgjengelig for Windows, Mac OS X, Linux og Android. Hvis du noen gang har prøvd å finne, si, en skriver i nettverket ditt og ikke kunne finne en hendig IP-adresse for den, er dette noe for deg. "Tenk på det som en rask sikkerhetsskanning, " sier Michael Doornbos, en sikkerhetsspesialist og podcaster med base i Washington DC. "Det vil gi deg beskjed om alle maskinene i nettverket ditt, hvilket operativsystem de kjører og systemnavnene også. Det er et enormt nyttig verktøy for administratorer."

For Linux er Fing spesielt fleksibel, og arbeider med slike varianter som Debian 5.0, Ubuntu 8 og oppover, CentOS 5.0, Fedora 10, Slackware og 32-biters og 64-biters versjoner av Gentoo.

Figur B

fing

6: LastPass Password Manager

LastPass er et hovedpassordssystem. Ifølge Washington DC-baserte sikkerhetsekspert Todd Moore, "er det et enormt sikkerhetsverktøy for netthandel og surfing."

LastPass er kompatibel med alle større nettlesere i Windows, Mac og Linux, og lar deg sette opp ett hovedpassord, og eliminere behovet for å huske flere innlogginger på nettsteder. Det vil lagre passordene dine - det er kult i seg selv - men det vil også la deg passordbeskytte annen sensitiv informasjon, for eksempel kredittkortnummer, personnummer, postadresser og alt annet du alltid skriver inn i nettleseren fordi du ' er redd for å redde den.

"Når du har satt det opp, " advarer Moore, "vær forsiktig så du ikke mister det eller glemmer hovedpassordet du oppretter. Du må skrive det inn når du starter nettleseren." Glem passordet, og du er tom for hell. Denne programvaren er ikke noe for deg hvis du er den typen som mister passordet. Du vet hvem du er.

7: Foxit PDF Reader

Dette verktøyet er en av mine personlige favoritter, og jeg har brukt det i mange år. Foxit ( figur C ) står for Adobe Reader som freeware som gjør visning, utskrift og lagring av PDF-filene dine raskt og enkelt. Men der Foxit virkelig skinner er i ytelse. Prøv det en gang, så vil jeg satse på at du aldri går tilbake til Adobe PDF Reader og Acrobat.

Ikke bare er Foxit raskere, men det inkluderer kule funksjoner som lar deg legge til merknader til PDF-filene dine eller fylle ut PDF-skjemaer. Foxit kommer i versjoner for Windows, Mac og noen smaker av Linux.

Figur C

Foxit

8: Wappwolf for iOS

Wappwolf ( figur D ) er en mobilapp som kjører på din iOS-baserte iPhone, iPad eller iPod Touch. Hvis du deler mange bilder og dokumenter, er dette et must, sier Julie Blaustein, fotojournalist og konsulent for forretningsutvikling i San Francisco. "Det er som å ha en egen verktøykasse for redigering og deling av filer."

Figur D

Wappwolf

Wappwolf inngikk samarbeid med Dropbox tidlig i år, så det inkluderer nå Dropbox Automator. Dette utløser alternativene du trenger, avhengig av filtypen du prøver å dele og redigere - og i hvilken Dropbox-mappe du lagrer den.

9: Combofix

Combofix er freeware som gjør en ting og gjør det godt - det oppdager og sletter spionprogrammer på Windows-PCer. Det er et kraftig verktøy som kjører på systemnivå, så følg med på det og velg valgene dine med omhu. Et raskt tips om Combofix kommer fra Vermont Computings Lesniak: "Uansett hva du gjør, ikke gi nytt navn til Combofix -filen etter at du har lastet den ned. Hvis du gir nytt navn til den, vil combofix.exe automatisk selvdestruere." Forsikre deg om at du lagrer den der den er lett tilgjengelig - som for eksempel skrivebordet. Bare last ned den, kjør den som administrator og pass på.

10: Stellarium

Og til slutt, noen ørken dessert redaktørens notat: gak!. Du kjenner sikkert til mange morsomme spill og apper som er gratis tilgjengelig. Men har du sjekket ut åpen kildekode-produktet Stellarium ( figur E )? "Det er et 3D-planetarium, " sier Eric Finkenbiner, en IT-proff for justisdepartementet som nå har base i Rangoon, Burma. Stellarium lar deg "se på himmelen fra et hvilket som helst punkt i verden, og samtidig legge den over med planeter, konstellasjoner og galakser." Det er en fin måte å drepe litt tid på. Ikke at du har noen. Jeg gjør ikke. Men bare i tilfelle du har tid til å se på stjernene ...
Figur E

Stellarium

Andre favoritt freeware plukker?

Alle sin liste over gratis gå-til-apper er annerledes. Hvilke verktøy stoler du på? Del anbefalingene dine med andre medlemmer av TechRepublic.

Topp 10 nyhetsbrev

Vend deg til disse må-lesne primerne for å få den magre på de hotteste teknologiske emner, strategier og analyser. Leveres fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com