De 10 programmeringsspråkutviklerne bruker mest med Node.js

Hvorfor bedriftsutviklere elsker Node.js NodeSource administrerende direktør Joe McCann forklarer hvorfor N | Solid 3.0 er en raskere, mer effektiv og skalerbar oppgradering til Node.js.

Tre av fire Node.js-brukere planlegger å øke bruken det neste året, på grunn av JavaScript-runtime-miljøets evne til å bygge mobil-, web- og IoT-applikasjoner, sammen med robotikk og API-motorer, ifølge en torsdagrapport fra Node .js Foundation.

Stiftelsen kartla rundt 1600 teknikere og ledere i mer enn 100 land for å finne ut hvordan og hvor Node.js brukes og tilføre verdier til bedrifter og oppstart.

Spesiell rapport

Å ri DevOps-revolusjonen

Du kan laste ned alle artiklene i denne spesialrapporten i en PDF (gratis registrering kreves).

  • Les mer

Respondentene rapporterte å bruke gjennomsnittlig 60% av utviklingstiden sin i Node.js, og anser seg for å være full-stack-utviklere, ettersom miljøet lar selskaper bruke JavaScript-talent over hele stabelen for å forbedre produktiviteten. Økt utviklerproduktivitet var faktisk nei. 1 forretningsfordel som respondentene rapporterte fra å bruke løpetiden, fant undersøkelsen. Produktivitet, tilfredshet, reduserte utviklingskostnader og økt applikasjonsytelse forbedret seg også over tid, ifølge rapporten.

Cirka 30% av de spurte som har brukt Node.js i mer enn to år, sa at det hjelper dem å tiltrekke seg nytt talent til organisasjonen. Runetiden brukes nå av selskaper som Netflix, Airbnb, NASA, PayPal, Walmart og Capital One, ifølge en pressemelding.

Utviklere distribuerer primært Node.js til Amazon Web Services (AWS), ettersom bruken av skyplattformen fortsetter å vokse i bedriften. Lokal infrastruktur er også mye brukt, men falt for bruk i produksjon fra 39% i 2016 til 33% i dag, fant rapporten. Undersøkelsen fant også økt bruk av Google Cloud Platform (12% til 16%).

Bruk av Node.js har også vokst med containere, fant rapporten. Runtidens bruk med Docker hoppet fra 43% i fjor til 48% i år, mens Kubernetes bruk økte fra 9% til 12%, fant rapporten. Når det gjelder serverløs, brukes AWS Lambda av 20% av Node.js-utviklere, etterfulgt av Google Cloud Functions (9%) og Azure Functions (4%).

Ser man utover containere og nettskyen, er de vanligste teknologiene som brukes ved siden av Node.js databaser (96%), frontendrammer / biblioteker (87%) og Node.js rammer (82%), ifølge rapporten. Bruk av Angular 2 og Vue økte også, rapporterte respondentene.

Utviklerne bruker i gjennomsnitt minst tre andre programmeringsspråk foruten Node.js, fant rapporten. Det siste året ble Node.js hyppigst brukt med følgende programmeringsspråk:

1. JavaScript (93%)

2. Python (37%)

3. Java (35%)

4. PHP (31%)

5. Nett (20%)

6. C ++ (16%)

7. Gå (16%)

8. C (15%)

9. Ruby (14%)

10. Swift (9%)

Java, PHP, Ruby og .Net er imidlertid blant språkene som Node.js-utviklerne sa at de planlegger å bruke mindre av det kommende året. I mellomtiden er JavaScript, Rust, Go og Swift på vei oppover, funnet rapporten. Disse funnene stemmer overens med en nylig RedMonk-analyse, som fant at spesielt Swift og Go vokser raskt.

De store takeawayene for teknologiledere:
  • Node.js brukere bruker gjennomsnittlig 60% av utviklingstiden sin i Node.js. - Stiftelsen Node.js
  • JavaScript, Python og Java er de mest populære språkene som brukes sammen med Node.js. - Stiftelsen Node.js

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com