Legg til linjenumre i et Word-dokument

Det er ikke ofte vi trenger å nummerere linjer i et Word-dokument, men behovet oppstår av og til. For eksempel viser utviklere og programmerere ofte linjenumre med kode. Selvfølgelig skriver du ikke kode i et Word-dokument, men du kan sette inn kode i midten av et teknisk dokument. Hvis du gjør det, kan det være lurt å inkludere linjenumre for den koden. Uansett hvorfor du vil ha linjetall, er det overraskende faktum at Word vil overholde og uten mye innsats fra din side.

Den enkle delen er å aktivere funksjonen, som følger:

2003

2007/2010

 1. Velg Sideoppsett fra Fil-menyen.
 2. Klikk på kategorien Oppsett.
 3. Klikk på Linjenummerering (nederst).
 4. Merk av for alternativet Legg til linjenummerering.
 5. Sjekk de aktuelle alternativene.
 1. Klikk kategorien Sideoppsett.
 2. I Linjeoppsett klikker du Linjenumre.
 3. Velg riktig alternativ, for eksempel Kontinuerlig.

Det er en liten bit av versjonsforvirring, men det er en liten hindring. Som standard begynner Word 2003 å nummerere i begynnelsen av dokumentet og starter nummereringen på nytt på hver nye side, og selvfølgelig kan du endre disse innstillingene. I Word 2007 og 2010 inkluderer aktivering av funksjonen å spesifisere hvordan du nummererer hver nye side eller seksjon. Det er ikke så annerledes, det virker bare litt annerledes med det første.

Når du har lagt til linjenumre, sitter du ikke fast med dem, ikke strengt tatt på noen måte. For å undertrykke linjenummeringen (i Word 2003) for en tekstdel, høyreklikker du på den valgte teksten og velger Paragraf fra den resulterende hurtigmenyen. Klikk på fanen Linje og sideskift og sjekk alternativet Undertrykk linjenumre og klikk OK.

Tilsvarende lar Word 2007 og 2010 deg undertrykke spesifiserte områder. Bare velg avsnittet det gjelder og velg Undertrykk for gjeldende avsnitt fra alternativet Linjenumre i Sideoppsett-gruppen.

Som standard begynner funksjonen med 1 og trinn med en. Du kan begynne med et annet nummer, og du kan endre økningsverdien. For å gjøre det, endre alternativene via Linjenumre-dialogen, som følger:

2003

2007/2010

 1. Fra Side-menyen velger du Sideoppsett.
 2. Klikk på kategorien Oppsett.
 3. Klikk på Linjenummerering (nederst).
 1. Klikk kategorien Sideoppsett.
 2. I Linjeoppsett klikker du Linjenumre.
 3. Velg linjenummeringsalternativer.

Hvis du vil endre det første tallet, rediger du Start At-verdien. Alternativet Fra tekst lar deg bestemme avstanden mellom nummeret og teksten. Ved å endre tellingen etter verdien, kan du endre økningsverdien. Alternativer for nummerering er selvforklarende - du kan starte nummereringen på nytt på begynnelsen av hver nye side eller hver nye seksjon.

Du trenger kanskje aldri denne funksjonen, men hvis behovet oppstår, vil du kunne si ja! Jeg kan gjøre det for deg!

© Copyright 2020 | mobilegn.com