Administrerer skinne mot 'uønskede og uventede' Windows 10-nedlastinger

Bedrifter klager over at Microsoft bremser nettverkene sine ved å skyve Windows 10-filer til datamaskiner de ikke ønsker å oppgradere.

I løpet av de siste dagene har forskjellige IT-administratorer i USA og Storbritannia rapportert om treg nettverkshastighet da Windows 10-oppgraderingsfiler uventet ble lastet ned til Windows 7 og 8.1-maskiner.

Windows Update ser ut til å levere filene til sentralt styrte nettverk PCer på et Windows-domene. Det virker som om berørte maskiner ikke administreres ved hjelp av Windows Server Update Services (WSUS).

IT-proffene som administrerte disse nettverkene hadde vært under inntrykk av at PC-koblede PC-er ikke ville motta noen nedlastinger uten at oppgraderingen ble initiert av en administrator - basert på veiledning gitt før forrige ukes lansering av Windows 10.

Men det ser ut til at Microsoft skyver til disse maskinene filene som vil være nødvendige hvis virksomhetene skulle bestemme seg for å oppgradere til Windows 10. Mellom 2 GB og 3 GB filer blir det angivelig lastet ned til hver maskin og lagret i en skjult mappe på den lokale disken som heter $ Windows . ~ BT.

En sysadmin som ser etter et nettverk på rundt 250 maskiner, sa at nedlastningene var: "I utgangspunktet bruker vi all båndbredden på nettverket vårt. Vi kommer vanligvis rundt 50 Mbps og nå er vi på rundt 5 Mbps. Så snart noen er ferdige med 10 til 11 til datamaskiner begynner å gå, og legger til, "jeg kan ikke tro at Microsoft skyver dette automatisk".

Nedlastningene ser ut til å foregå på maskiner uten den hvite 'Få Windows 10' -logoen på oppgavelinjen, noe som ytterligere forvirrer administratorer for hvorfor disse maskinene bør være forberedt på oppgradering.

"Ingen av brukerne vi har intervjuet husker å se eller klikke på noen Windows 10-reservasjon eller installasjon, " sa en annen IT-sjef. Han sa at nedlastinger hadde funnet sted på omtrent halvparten av de 150 maskinene han klarte, og forårsaket, "Betydelig nettverksmetning på noe under 10M fiber".

For de som ønsker å blokkere at oppgraderingsfilene blir lastet ned, ser det ut til at Microsoft nylig har oppdatert Group Policy-innstillingene i Windows Server 2012 R2 for å tillate at oppgraderingen er slått av på alle Windows 7 og 8.1 PCer på et domene.

Innstillingen er tilgjengelig via Datakonfigurasjon> Politikk> Administrative maler> Windows-komponenter> Windows Update og kan sees nedenfor.

Tillegget til innstillingen overrasket igjen administratoren som avdekket den, da han også "ikke trodde at 'Get Windows 10'-appen skulle vises på en PC-tilkoblet PC."

På spørsmål om hvorfor disse nedlastningene skjedde, og om det var brukerne eller oppdateringsprosessen som var feil, ville Microsoft bare svare med en påstand på høyt nivå.

"For personer som har valgt å motta automatiske oppdateringer via Windows Update, hjelper vi oppgraderbare enheter med å bli klar for Windows 10 ved å laste ned filene de trenger hvis de bestemmer seg for å oppgradere. Når oppgraderingen er klar, vil kunden bli bedt om å installere Windows 10 på enheten, "sa en talsperson fra Microsoft.

"For organisasjoner har IT-fagpersoner tilgang til verktøy, som gjør dem i stand til å administrere og kontrollere nedlastinger på nettverksdomenet, og også ta en beslutning om når og om de skal installere Windows 10.

"Denne tilnærmingen er en bransjepraksis, som iscenesetter programvare, reduserer tiden for installasjon og sikrer at enheten er klar (f.eks. Har de riktige grafikkdriverne for å sikre at skjermmonitoren vil fungere riktig), hvis kunden velger å installere oppgraderingen."

Det som er uklart, er om dette vil være en engangs nedlasting eller om PC-tilknyttede PC-er vil fortsette å laste ned Windows 10-relaterte filer mens Microsoft oppdaterer det nye operativsystemet. For eksempel ble en stor sikkerhetsoppdatering for operativsystemet utgitt i går.

© Copyright 2020 | mobilegn.com