Apples 5 viktigste forretningstjenester i tiåret

Bilde: iStock / Christian Mueller

2010-tallet introduserte en rekke databehandlings- og nettverksinnovasjoner. Fra den revolusjonerende nye Apple iPad nettbrettplattformen til nettverksteknologier som nettsky-databehandling, gjorde internettelementer som ble født i det forrige tiåret, ikke annet enn å få trekkraft og bli eldre de siste ti årene. Mens Apple introduserte mange nye forretningsfokuserte tjenester, fortjener fem særlig oppmerksomhet. Her er en titt på de fem viktigste Apple-forretningstjenestene introdusert de siste 10 årene.

Topp 10 IT-trender de siste 20 årene (gratis PDF)

1. Volumkjøpsprogram for virksomhet

Mer om Apple

  • Apples 5 viktigste forretningstjenester i tiåret
  • iPhone 11: Et jukseark
  • Apple Watch Series 5: Et jukseark
  • 20 Apple-tastatursnarveier forretningsbrukere trenger å vite

Apples voluminnkjøpsprogram (VPP) ble introdusert i 2010 for iOS-brukere og oppdatert over tid for å inkludere Mac-maskiner i 2013 og flere land i 2014 og 2016, og gir virksomheter nedsatte priser for apper og iBooks. Plattformen integreres også med mobile enhetsadministrasjonstjenester (MDM), slik at IT-avdelinger kan sentralisere administrasjon og distribusjon av apper og titler i organisasjonene sine.

Apples VPP forenkler lisensiering og applikasjonssporing. I stedet for å måtte spore flere kontoer og godtgjøre ansatte for autoriserte programvarekjøp, kan applikasjonene administreres fra en bedriftskonto. Fordi innløsningsadresser er gitt i VPP-konsollen, kan administratorer sende e-post til lenker til brukere for installasjon av applikasjoner - inkludert for tilpassede programmer - eller skyve installasjon via en MDM-plattform eller Apple Configurator. Slik funksjonalitet sparer tid, gir effektivitet og forenkler revisjon - alle gevinster for alle, fra små bedrifter til bedriftsorganisasjoner.

2. Apple Business Manager

Apple Business Manager ble lansert sommeren 2018, og er en oppgradering til VPP for Business som hjelper teknologeadministratorer med å utnytte MDM-plattformer bedre til å distribuere iPhones, iPads, Mac og Apple TVer i en organisasjon. Enhetsinnstillinger, føderert Microsoft Azure Active Directory-godkjenning, VPP-investeringer og apper og administrasjon av boktittel kan alle konfigureres, overvåkes og vedlikeholdes ved hjelp av Apple Business Manager-plattformen.

Å prøve å administrere programmer, titler, enhetsinnstillinger, programlisenser og forbundne Active Directory-påloggings individuelt blir raskt et mareritt for selv små bedrifter. Ved å integrere Apple Business Manager med en MDM-løsning kan firmaene bruke mindre tid på å spore engangsspørsmål og problemer til fordel for sentralisert styring og administrasjon av apper, brukere og eiendeler.

Mer tiår i gjennomgangsdekning (TechRepublic på Flipboard)

3. iCloud

En gang et personlig og lett alternativ for Internett-tjenester, forandret MobileMe seg fra å være en datasynkroniserings- og internettlagringsløsning til en fullverdig skybasert tjenestepakke som kan gi drivstoff til forretningsdrift da tjenesten ble oppgradert til iCloud i oktober 2011. Skytjenesten erstattet MobileMe-datasynkronisering for e-post, kontakter, kalendere, bokmerker, notater, påminnelser, dokumenter, regneark, presentasjoner, bilder, videoer, applikasjonsfiler, sikkerhetskopier, enhetskonfigurasjoner og mer.

ICloud-motoren har ikke holdt seg stillestående. Teknologien har utviklet seg og tillater nå grasiøs integrering av Apple TV-enheter i konferanserom, gir fildeling og samarbeid for team, og hjelper deg med å sikre at viktige data blir automatisk sikkerhetskopiert offsite.

Tiår på tech: Det som skilte seg ut eller falt flatt på 2010-tallet (ZDNet)

4. Apple Push Notification Service

Tjenester kan være både av immaterielle produkt- og programvaretyper fra virksomhet til bedrift (B2B), og noen ganger gir en operativsystemtjeneste av programvaresorten forretningsmessige fordeler. Slik er tilfellet med Apple Push Notification-tjenesten (APNs), introdusert for Mac-maskiner med Mac OS X Lion i juli 2011.

APN-tjenesten gir fjernkontrollfunksjoner for brukere av iPhone, iPad og Mac. Teknologien fungerer ved å opprette, ifølge Apple, "en akkreditert, kryptert og vedvarende IT-forbindelse mellom appen din og APN-er." Fordi APN-er sender varslingsinformasjon direkte til disse enhetene og integreres med MDM-løsninger, kan varslene utnyttes for å administrere brukerinteraksjon. For bedrifter betyr det at organisasjoner kan administrere systemer sentralt. Takket være APN-er, kan autoriserte administratorer forbedre endepunktsikkerheten, overvåke overholdelse, slette manglende eller stjålne iPhones, iPads og Mac-maskiner, reaktivere slikt utstyr, oppdatere programvare og motta automatiserte inventaroppdateringer.

Decade in Review 2010 - 2019 (CNET)

5. Apple Music for Business

Et potensielt overraskende element som lander på topp fem-listen er helt nytt: Apple Music for Business. Arbeider i samarbeid med PlayNetwork Inc .-- som ifølge en artikkel fra Wall Street Journal i november 2019, forvalter kommersiell lisensiering, tilpasset spilleliste og driftsansvar - Apple Music for Business er i hovedsak iTunes for kommersielle virksomheter. Det er angivelig cirka 25 forskjellige firmaer som bruker den nye tjenesten som ble introdusert i november 2019. Når disse første kundenes tjenester er helt utplassert, anslår Wall Street Journal- artikkelen at de 25 kontoene vil levere musikk til mer enn 10.000 butikker.

Det er ganske et fotavtrykk. Spesielt spennende er det faktum at Apple sjelden samarbeider med andre firmaer; selskapet insisterer typisk på å ha full kontroll over initiativene. Apple Music for Business-partnerskapet viser Apples vilje til å utforske tjenestens potensiale, og målet er sannsynligvis å markedsføre forbrukertjenester innen de virksomhetene som bruker den nye kommersielle musikktjenesten. Men bedrifter har også nytte av det på grunn av muligheten til å motta og tilby ferskt materiale, eklektiske spillelister og bakgrunnsmusikk som er behørig lisensiert uten å måtte bry deg med en annen leverandør og ytterligere juridiske og lisenskrav. Apple Music for Business er en annen måte Apple eliminerer hodepine for bedriftseiere med et brukervennlig grensesnitt, muligheten til å spesifisere spillelister etter sted og en rekke planleggingsalternativer for spillelister.

Hva er valgene dine for Apples 5 viktigste forretningstjenester? Er du enig eller uenig i denne topp-fem-listen? Legg ut din egen Apple topp-fem forretningstjenesteliste i kommentarene nedenfor.

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com