Aktiver stavekontroll i Vim og tilpass standardoppførsel

Vim er en fantastisk redaktør, med mange triks opp ermet. Det gjør en stor programmerers tekstredigerer, en flott rask tekstfilredigerer, og fungerer underverker i forbindelse med visse e-postklienter som Mutt.

En ting som kanskje er mindre kjent om Vim er at den har innebygd stavekontroll, noe som kan gjøre det å bruke den til å skrive e-post og dokumentasjon enda mer nyttig. Du trenger ikke mer å håpe at rettskrivningen din er riktig, eller dobbeltkontrollere den senere med noe som ispell eller en annen tekstredigerer.

For å aktivere stavekontroll, som ble introdusert i Vim 7, bruk følgende kommando i normal modus:

 : sett spell spelllang = en_ca 

Endre den lokale koden til hvilket språk du tilfeldigvis skriver på. Ovennevnte er for kanadisk engelsk; bruk "en_us" for amerikansk engelsk, "en_gb" for engelsk i Storbritannia, etc.

Når stavingen er aktivert, vil stavefeil og andre uoverensstemmelser bli uthevet i fargen når du skriver i innsettingsmodus; i gVim vil dette føre til knirkete understrekinger og i Vim selv, føre til markerte ord. Dette avhenger i stor grad av fargeskjemaet ditt, men typisk feilstavede ord blir uthevet rødt, med andre uoverensstemmelser som forkert bokstaver blir uthevet blått eller cyan.

Klikk for å forstørre.

Hvis du jobber med kode, kan du bli lei av å se alle de markerte feilstavede "ordene" (dvs. funksjons- eller variabelnavn), og du kan deaktivere stavekontroll ved å bruke:

 : sett nospell 

Vim tilbyr noen kommandosnarveier for å navigere til feilstavede eller feil ord. Tastaturkommandoene på s og flytter deg til henholdsvis forrige eller neste feilstavede ord. For å se en foreslått liste over ord for å rette stavemåten, bruk z = i kommandomodus for å få den foreslåtte listen over erstatningsord, for eksempel:

 Endre "dokument" til: 
 1 "dokument" 
 2 "dokumenter" 
 3 "docent" 
 ... 
 Skriv inn nummer og klikk med musen (tomme kanselleringer): 

Hvis du er som meg og bruker Mutt for e-post, med Vim som redaktør, kan det hende du vil at stavemåte bare er aktivert hvis du skriver en e-post. Du kan gjøre noe som følgende hvis autocmd-støtte ble kompilert til Vim, noe det burde være for de fleste. (Noen distribusjoner gir en minimal Vim og en forbedret Vim; du vil ha den forbedrede Vim for dette).

 "Gjør bare denne delen når den er kompilert med støtte for autokommandoer. 
 if has ("autocmd") 
 "deaktiver autoindent, gjør bakgrunnen mørk, endre fargeskjema til 
 "passer til den mørke bakgrunnen, sørg for at tekstbredden vår er 72 tegn og 
 "deaktiver linjenummering for e-post 
 autocmd FileType mail set noautoindent | 
 \ set nosmartindent | 
 \ sett bakgrunn = mørk | 
 \ colourscheme kveld | 
 \ sett tekstbredde = 72 | 
 \ set nonumber | 
 \ set spell spelllang = en_ca 
 endif "har (" autocmd ") 

Ovennevnte har noen flere biter som er fine når du bruker Vim til å skrive e-post, men det primære interessepunktet er å matche autocmd FileType til "mail" og deretter sette stavealternativet deretter. Dette vil aktivere staving bare når FileType er "mail"; ellers er stavemåten av som standard.

Fordi Vim og gVim lager så fine tekstredigerere, gjør det så mye bedre å ha stavekontroll i dem. Og å kunne tilpasse nøyaktig når den er aktivert, og når den er deaktivert som standard, hjelper virkelig til å unngå å huske (eller glemme) å sette det på egen hånd.

Få PDF-versjonen av dette tipset her.

© Copyright 2020 | mobilegn.com