Fem Android-apper for å styrke stjerners opplevelsen

Våren bringer varme netter som er perfekte for stargazing. For de hobbyastronomene som bor i områder med lite lysforurensning, kan det å studere himmelen være så enkelt som å trå ut døra. Men de som bor i urbane områder må kanskje planlegge for maksimal synlighet. Disse fem appene hjelper deg med å planlegge å stirre på når interessante kosmiske hendelser skal skje, og når synligheten vil være på sitt beste, og de vil hjelpe deg med å gjøre deg kjent med kosmos når du er der. Gå utover Googles Sky Map og få mest mulig ut av stjerneskikkende opplevelsen.

Merk: Denne listen er også tilgjengelig som et fotogalleri.

1: Meteor Dusjkalender

Meteor Dusjkalender tilbyr en lettlest liste over kommende meteordusjer ( figur A ). Appen er svært tilpasningsdyktig når det gjelder innstilling av klokkeslett og datoformater, fargetemaer og stor eller vanlig tekstlayout. Spesielt nyttig er varslingsfunksjonen som e-post deg om topp visningsdager. Ved å klikke på en listet meteordusj får du mer informasjon om månens fase, meteorhastighet og annen informasjon om den forventede meteordusjetoppen. Meteor Dusjkalender har også enkle lenker til værmeldinger og internettoppføringer om hver meteordusj. Denne appen fungerer med SkEye-appen. For en gratis app, pakker Meteor Shower Calendar mye informasjon og tilpasningsmuligheter.

Figur A

Meteor Dusjkalender

2: SkEye Planetarium

SkEye Planetarium har både håndholdt og teleskopinnstillinger for å hjelpe deg med å finne kosmiske objekter av interesse. Denne appen har også et gyroskop som hjelper til med justering. Høydedata og asimutdata er tydelig synlig øverst på skjermen, sammen med deklinasjonsgrader ( figur B ). Søkefunksjonen guider enheten din, og teleskopet ditt når det brukes i tandem, til et valgt objekt. Innstillinger -> Søk-menyen tilbyr en lett navigert liste over stjerner, solsystemanlegg, messier og konstellasjoner som kan sorteres etter navn eller ved lett å se. SkEye Planetarium er gratis og gjør det enkelt å finne himmelobjekter som å puste den kjølige natteluften.

Figur B

SkEye Planetarium

3: Astro Panel

Astro Panel er en vær-app for astronomer. Den enkle detaljvisningen viser daglig informasjon om soloppgang og solnedgang, skydekke, synlighet (merket "å se"), gjennomsiktighet, fuktighet, vind, temperatur og månens fase og høyde ( figur C ). Mer-menyen tilbyr flere alternativer for å planlegge astronomiske utflukter. Oversikts-appvisningen gir en visuell representasjon av sol- og måneposisjoner og skydekke når de er relatert til ditt nøyaktige sted. Astro Panel er gratis, og det er veldig nyttig for planleggingsformål.

Figur C

Astro Panel

4: Stjernetegning

Stjernekart er spesielt pent for hobbyastronomer under 18 år, eller de som ønsker informasjon, men ikke nødvendigvis romlige målinger. En av favorittfunksjonene mine er måten Star Chart tegner inn bildene av stjernene, slik at du kan se hva de originale seerne så for seg i disse stjernekonfigurasjonene ( figur D ). Dette gir virkelig astronomi liv for den yngre publikum. Mer spesifikk informasjon, som azimut og avstand, er tilgjengelig ved å klikke på himmelobjekter. Noen gjenstander, som solen vår, har også ekte fotografier av overflatene. Bruk søkefunksjonen til å flytte til bestemte objekter. Star Chart selger på Google Play-markedet for $ 2, 99, og det er verdt det hvis du introduserer noen til glede ved å se på kosmos.

Figur D

Stjernekart

5: Mobile Observatory

Mobile Observatory pakker mange alternativer i en app som selger på Google Play-markedet for $ 3, 99. Hovedmenyen er lagt godt opp for rask og enkel navigering ( figur E ). Objektlisten viser objekter som er synlige fra din nåværende beliggenhet. Derfra bruker du kalenderen for å få informasjon om tidligere og fremtidige kosmiske bevegelser. Arrangementsmenyen hjelper deg med å planlegge dine utflukter på forhånd ved å liste opp kommende hendelser av interesse og detaljert informasjon om synlighet og tidspunkt for ditt sted. Tilleggsdata inkluderer Julian Datoer for noen objekter og størrelsesdata for andre. Mobile Observatory er en flott astronomi-app for den mer erfarne himmelviseren.

Figur E

Mobile Observatory

Andre valg?

Har du en flott astronomi-app som hjelper deg med å planlegge visningsfester og forstå himlene over? Foretrekker du fortsatt Googles Sky Map for raskt å finne informasjon om astronomi? Del dine astronomi-app-innsikter med oss ​​i kommentarene.

App of the Week Nyhetsbrev

Ikke kast bort enda et sekund på å søke etter IT- og forretningsapper - vi har deg dekket. Vår kjente App of the Week kan øke produktiviteten din, sikre deg e-post, spore karrieremål og mer. Leveres torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com