Fem open source RSS-lesere for å forenkle nyhetsinnsamling

Nyhetsjunkies forener seg! Internett har gjort samlingen av nyheter enkel, og et av de beste verktøyene for å få nyhetene er RSS-leseren. Det gjør at du raskt og enkelt holder oversikt over det du vil vite. RSS-lesere er vanligvis ensomme verktøy og har ikke for mange bjeller og fløyter for å komme i veien for å gjøre akkurat det du vil: Hold deg oppdatert om favorittstrømmene dine.

Men av de hundrevis av hundrevis av lesere der ute, hvilke er de beste? Og av de beste, som er åpen kildekode? La oss ta en titt på fem fremragende RSS-lesere med åpen kildekode, slik at du kan begynne å samle inn strømmer umiddelbart.

Merk: Denne listen er også tilgjengelig som et fotogalleri.

1: Thunderbird

Thunderbird ( figur A ) er ikke bare en av de beste postklientene tilgjengelig, den har også innebygd støtte for å samle RSS-feeds. Å ha disse innmatingene på nært hold til innboksen din, gjør det å lese nyheter langt enklere enn å måtte åpne enda et program. Og det beste er, Thunderbird lar deg se RSS-feeds på samme måte som du ser på e-posten din.

Figur A

Thunderbird

2: RSSOwl

RSSOwl ( figur B ) kan godt være den eneste kraftigste feed-leseren som er tilgjengelig. Og det at det er plattform, gjør det desto bedre. Selv om RSSOwl er et Java-basert program, er det fortsatt en av de beste utfordrerne på RSS-plassen. Kraften er uovertruffen av de fleste nyhetslesere, og muligheten til å søke og finne nye feeder er bare utrolig bra. Det mange nye brukere virkelig vil sette pris på med RSSOwl, er at standardinnføringssettet er ganske stort, og med kraftig filtrering er det enkelt å finne akkurat det du leter etter.

Figur B

RSSOwl

3: Liferea

For mange brukere er Liferea ( figur C ) go-to RSS-leseren for Linux-skrivebordet. Denne praktiske RSS-aggregatoren kan samle RSS-feeder, podcaster og weblogger. Den har et brukervennlig grensesnitt, støtter Google Reader, kan lagre overskrifter permanent i nyhetsbinger, og kan også lese nyheter frakoblet. Hvis du leter etter de facto standard frittstående RSS-leser for open source-skrivebordet, må du ikke se lenger enn til Liferea.

Figur C

Liferea

4: QuiteRSS

QuiteRSS ( figur D ) er en feed-leser på tvers av plattformer, skrevet i Qt, tilgjengelig for Windows og Linux. Den støtter alle standard feedtyper, og den tilbyr nyhetsfilter, sin egen innebygde nettleser (basert på Webkit), snarveier, lydvarsel om feedoppdateringer, autooppdatering, et allsidig brukergrensesnitt og mye mer. For Windows-plattformen er det også en bærbar versjon av denne lette mateleseren.

Figur D

QuiteRSS

5: Akregator

Akregator ( figur E ) var en gang en frittstående fôrleser for KDE. Da KDE utviklet seg til 4.x-serien, ble Akregator sømløst nettet med Kontact for å konsolidere nyheter, post, kontakter og mye mer. Akregator tilbyr en rekke visninger slik at du kan lese nyhetene dine nøyaktig hvordan du liker den. Ved å klikke på koblingen Fullstendig historie åpnes en ny fane i Kontact for å se hele historien.

Figur E

Akregator

Gode ​​alternativer

RSS-feeds er et av de beste måtene å holde deg oppdatert på nyhetene du vil lese. Og noen av disse åpen kildekodeleserne vil få jobben gjort og gjøre det bra. Prøv en (eller flere) av disse. Jeg er sikker på at du kommer til å slutte med en RSS-leser som passer perfekt til dine behov.

Andre valg?

Hvilke RSS-lesere vil du legge til i denne listen? Del anbefalingene dine med andre medlemmer av TechRepublic.

App of the Week Nyhetsbrev

Ikke kast bort enda et sekund på å søke etter IT- og forretningsapper - vi har deg dekket. Vår kjente App of the Week kan øke produktiviteten din, sikre deg e-post, spore karrieremål og mer. Leveres torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com