Fem tips for å spare tid med Word-maler

Dokumenter, dokumenter, dokumenter . Hvis du er som mange av oss som legger tanker på papir (for levende eller ellers), er sjansen stor for at du lager mappe etter mappe med dokumenter. Hver gang du oppretter noe nytt, formaterer du overskrifter, legger til bakgrunner, setter opp kolonner, velger fonter. Hvorfor gjøre det samme gang på gang? Hvis du ser på utseendet du liker, kan du lage en mal og gjøre alle stiler og formater tilgjengelige slik at du kan konsentrere deg om den viktigste delen: innholdet. Denne artikkelen gir deg noen ideer om hvordan du kan bli smart om din bruk av Word-maler.

1: Tenk gjennom malforventningene dine

Avhengig av hva du trenger dokumentene dine skal gjøre, kan hovedformålet med malene du oppretter, være å gjøre formatering og innsetting av informasjon i dokumentene dine så enkle - og så konsistente - som mulig. Det kan være lurt å holde malen enkel ved å velge skrifttyper, størrelser, farger, tema og bakgrunnsstiler du vil bruke. Du kan sette opp et enkelt format ved å velge en flersøyleoppsett og style overskriftene slik du vil ha dem. Eller du kan forbedre funksjonaliteten til malen ved å legge til makroer og snarveistaster for å hjelpe deg med å fullføre spesialiserte oppgaver i dokumentet.

Se for deg hva du vil at malen skal oppnå og tenke gjennom hvem som skal bruke malen i tillegg til deg. Hvis du jobber i en gruppe, er det verdt en samtale med andre for å spørre hvilke typer funksjoner de ønsker å se og hva som vil være mest nyttig i den typen arbeid dere alle gjør. Hvis du begynner med slutten i bakhodet, vil du hjelpe deg med å forsikre deg om at du havner i en mal som virkelig gjør arbeidslivet ditt enklere.

2: La Word gjøre noe av arbeidet for deg

Word 2010 inneholder en rekke enkle formateringsfunksjoner - temaer, hurtigstiler og byggesteiner - som kan hjelpe deg med å etablere utseendet og noe av innholdet i malen. Når du begynner å lage en mal, bruk så mange av disse automatiserte funksjonene du kan. La Word-temaer sette sammen utformingen av farger og skrifter. Velg hurtigstiler du vil gi dokumentet, den smaken du tror vil appellere mest til publikum. Hvis du har tekst på kjeleplaten - for eksempel oppdragserklæringen eller programlisten din - skriv den inn før du lagrer dokumentet som en mal. Å legge til disse ferdige funksjonene kutter designtiden og gir deg en god start på en effektiv mal.

3: Forstå maltyper

Når du har fått malen formatert slik du vil - med riktig antall kolonner, Hurtigmaler med mer - kan du lagre den som en mal ved å klikke på Fil-fanen og klikke Lagre som. I dialogboksen Lagre som, klikker du på filtypepilen og velger enten .dotx (for en tradisjonell Word 2010-mal) eller .dotm (for en Word 2010-mal som inneholder makroer). Naviger til mappen der du lagrer maler (Word lagrer vanligvis maler i katalogen C: \ Brukere \\ AppData \ Roaming \ Microsoft \ Templates) og klikk Lagre. Du kan nå opprette nye dokumenter basert på malen din ved å klikke på Fil-fanen, klikke Ny og klikke Mine maler ( figur A ). I den nye dialogboksen blar du til malen du nettopp opprettet, og klikker OK.

Figur A

maler
Finn din nye mal ved å klikke Mine maler i Ny fane i Backstage-visningen.

4: Beskytt din Normale mal

Word 2010-dokumentene dine bruker allerede en mal som heter Normal.dotm. Normalmalen er en global mal som alltid er åpen når du jobber i Word. Så snart du starter programmet, åpnes Normal-malen automatisk. Normalmalen inneholder all den vanlige formateringen som brukes i typiske dokumenter, og fordi den er så nødvendig og brukt så vidt, målrettes den ofte av folk som lager makrovirus. Du kan beskytte din versjon av Normal.dotm ved å be Word be deg før du endrer noen endringer i Normal.dotm. Gjør dette ved å klikke på Fil-fanen og klikke Alternativer. Klikk på Avansert og bla ned til Lagre-alternativene. Merk deretter av for ledeteksten før lagring av normal mal, og klikk OK.

5: Bruk (og rate!) Maleressursene

Selvfølgelig er det ikke opp til deg å komme med malene du bruker. Hvorfor ikke begynne med en profesjonell designet? Office.com tilbyr hundrevis av maler du kan laste ned og tilpasse for å møte dine egne behov. Og du kan finne malene i din versjon av Word. Bare klikk på Fil-fanen og klikk på Ny. Klikk i søkefeltet til høyre for Kontormaler og skriv inn et ord som gjenspeiler typen mal du leter etter. Bla gjennom malene til du finner en du liker, og klikk Last ned ( figur B ). Du kan også klikke på stjernene over forhåndsvisningen på høyre side av skjermen for å fortelle andre hva du synes om malen du har valgt. Nå kan du bare bytte ut hvilken som helst plasseringstekst og bilder med ditt eget innhold, og du er god til å gå.

Figur B

Profesjonelt utformede maler

Word gir deg tilgang til profesjonelt utformede maler du kan laste ned og tilpasse.

Flere Word 2010-ressurser

  • Fem tips for å lage innholdsbyggesteiner i Word 2010
  • 10 måter å få mer kjørelengde ut av Word 2010-maler
  • Fem tips for å jobbe med topptekst og bunntekst i Word 2010
  • 10 måter å få bildene dine til å poppe i Word 2010
  • 10 måter å dele dine Word 2010-dokumenter

© Copyright 2020 | mobilegn.com