Få kalender og TODO-lister i tekstmodus med Calcurse

For de av oss som elsker TUI (Text User Interface) applikasjoner som Mutt (for e-post), Irssi (for IRC), eller elinks / lynx / w3m (for web / HTML-visning) er det en annen virkelig ryddig TUI-applikasjon for kalendere og TODO lister. Calcurse-applikasjonen er en tekstmodus-TODO- og kalenderapplikasjon som, i likhet med andre TUI-programmer, er flott for deg som tilbringer mye tid i terminalen eller ønsker en applikasjon som er lett tilgjengelig mens du er på veien (sikkert og i lav- båndbreddsituasjoner via SSH). Mens andre kalender- og TODO-applikasjoner eksisterer, hvorav mange er koblet til nettverk og kan synkroniseres med hverandre, er Calcurse lett, raskt og elegant for kommandolinjep purister.

Den har et interessant grensesnitt som viser en kalender, kommende avtaler og en TODO-liste i en enkelt skjerm når du er i interaktiv modus. Det er ingen mus som er involvert, så dataregistrering og manipulering gjøres alle med snarveier (som lett vises nederst på skjermen).

Calcurse kan også brukes til å vise TODO-artikler og avtaler uten noen gang å fyre opp den interaktive TUI. For å vise avtaler for den kommende uken, bruk for eksempel:

 $ calcurse -d 7 
 07/14/10: 
 - 12:00 -> 14:00 
 møte med Bob 
 07/17/10: 
 - 08:00 -> 16:00 
 praktisk trening 

Dette gjør Calcurse enda mer interessant, fordi du kan bruke den til å sende deg daglige påminnelser via e-post (eller oppdateringer sendt til en webside, eller hva du enn kan skript) ved å vise kommende avtaler via en cron-jobb. På samme måte kan TODO-elementer vises på samme måte:

 calcurse -t 
 å gjøre: 
 2. plukk opp egg på vei hjem 
 3. oppdater dokumenter for app 

Ved å spesifisere et nummer til -t-alternativet, kan du begrense hva Calcurse viser; kanskje en daglig cron-jobb for å vise elementer som er viktige: 1 (høyest) er nyttig, så å bruke calcurse -t1 her vil fungere, med det e-post til deg eller sende deg en SMS med utdataene.

Du kan også bruke vanlige uttrykk for å søke i avtaler og TODOer fra kommandolinjen, noe som gjør det enkelt å bruke nøkkelord som etiketter i dataene dine som deretter kan søkes på (dvs. ved å bruke rent kjøleskap @ hjem eller snakke med bob @phone kan være brukt og deretter bruke calcurse -t -S '@ home $ for å vise alle TODO-elementene som har @home på slutten av strengen).

Selv om det interaktive grensesnittet er ganske rudimentært, kan det endres for å passe dine behov. For eksempel, hvis du er som meg og har flere TODO-er enn avtaler, kan du få programmet til å bruke den største delen av skjermen for TODO-elementer, med den mindre ruten for avtaler.

Klikk for å forstørre.

Calcurse er ganske glatt. Andre funksjoner i notatet inkluderer import av iCal-feeds og eksport av iCal- eller pcal-data. Du kan legge ved notater til avtaler og redigere dem med din favoritt tekstredigerer.

Den eneste ulempen med Calcurse er at det ikke gir noen enkel måte å legge til elementer utenfor det interaktive grensesnittet, bare raske snarveier for å vise dem. Mens Calcurse kan sende påminnelser takket være støtte for bakgrunnsdemonen, er det ingen måte å koble den til en e-postkonto for å motta nye avtaler eller TODO-er; noe som ville være nyttig å sende appen på e-post for å legge til nye elementer. Det er heller ikke noe raskt kommandolinjealternativ for å legge til nye hendelser.

Det som ville være fint å se er en måte å gjøre nettopp det på; Du kan bruke TUI til å rydde opp eller endre avtaler eller oppgaver, og redigere notater tilknyttet dem, men bruke kommandolinjealternativer for å vise eller legge til nye avtaler / TODOer. Hvis Calcurse kunne gjøre det, kan det veldig godt være min kalenderapplikasjon jeg velger.

© Copyright 2020 | mobilegn.com