Hvordan legge til Office-makroer i QAT-verktøylinjen for rask tilgang

  Bilde: iStockphoto.com/hikmetyildiz

  Makroer er prosedyrer skrevet i Visual Basic for Applications (VBA) som automatiserer arbeidet ditt. Hvis du bruker Office, er du sannsynligvis kjent med dem, og du kan til og med ha noen få. Noen er enkle å administrere. Du kan bruke Utvikler-fanen eller tilordne en snarvei for å utføre dem. Men hvis du har en makro du bruker ofte - eller har flere du har tilgang til regelmessig - er du kanskje på utkikk etter en enklere måte å håndtere ting på. I denne artikkelen skal jeg vise deg hvordan du legger til en makro til hurtigtilgangsverktøylinjen (QAT). Jeg skal også vise deg hvordan du oppretter en tilpasset fane slik at du kan korralere flere makroer.

  Mer om Office

  • 18 Excel-tips hver bruker skal beherske
  • Microsoft Office, dataanalyse, virtuell assistent topp mest ønsket jobbferdigheter
  • Ansettingssett: Microsoft Power BI-utvikler (TechRepublic Premium)
  • Abonner på vårt Microsoft Weekly nyhetsbrev

  Jeg bruker Word 2016 på et Windows 10 64-biters system, men du kan bruke hvilken som helst av Office-appene. Instruksjonene for tidligere båndversjoner er ikke vesentlig forskjellige. Du kan ikke enkelt tilpasse båndet i Office 2007, så de tilpassede faneinstruksjonene gjelder ikke for den versjonen. Du kan imidlertid legge til en makro til Office 2007 QAT. Denne artikkelen er ikke relevant for menyversjoner. For å jobbe gjennom denne prosessen er alt du trenger en enkel makro. Hvis du ikke har en, kan du laste ned prøven .docm-filen.

  QAT

  Office Ribbon-versjon-apper gir QAT for rask tilgang til populære kommandoer. Du kan også legge til en makro til den, og prosessen er enkel. Hvis du ikke har en makro, oppretter du en - den trenger ikke å gjøre noe. Du trenger bare en delprosedyre som appen din kan se. Gjør følgende for å legge til makroen i QAT:

  1. Klikk på QAT-rullegardinmenyen og velg Flere kommandoer ( figur A ).
  2. Velg Makroer ( Figur B ) fra rullegardinlisten Velg kommandoer fra.
  3. Appen din vil vise underprosedyrer (makroer) i den resulterende listen. Velg makroen du vil legge til QAT, og klikk Legg til ( figur C ).
  4. Klikk OK for å legge makroen til QAT ( figur D ).

  Figur A

  Velg Flere kommandoer fra rullegardinmenyen QAT.

  Figur B

  Makroer er et av de mange valgene.

  Figur C

  Velg og legg til makroen.

  Figur D

  Nå er makroen din et raskt klikk unna på QAT.

  Hvis du legger til en enkelt makro, er standardikonet tilstrekkelig. Imidlertid har alle makroer det samme standardikonet, så det kan være lurt å endre det. Du kan gjøre det når du legger til makroen til QAT eller etter faktum, som følger:

  1. Gjenta trinn 1 og 2 ovenfor for å få tilgang til QAT-grensesnittalternativene.
  2. Velg makroen i listen Tilpass hurtig tilgangsverktøylinje.
  3. Klikk på Endre.
  4. I det resulterende dialogboksen velger du et nytt ikon ( figur E ). Du kan også endre navnet.
  5. Klikk OK to ganger for å se det nye ikonet ( figur F ) i QAT.

  Figur E

  Velg et nytt ikon.

  Figur F

  Klikk på makroknappen for å utføre makroen fra QAT.

  En tilpasset fane

  Å legge noen få makroer til QAT er nok tilstrekkelig for de fleste av oss. Men hvis du har flere makroer, kan du vurdere å lage en tilpasset fane og gruppere dem etter oppgave. Du trenger bare å opprette en ny fane, legge til en ny gruppe i fanen og deretter legge til makroen i den nye gruppen, som følger:

  1. Klikk på Fil-fanen og velg Alternativer.
  2. Velg Tilpass bånd i venstre rute.
  3. Under listen Tilpass bånd, klikker du på Ny fane for å legge til en tilpasset fane. Hvis du ikke liker plasseringen, bruk pilene til høyre for å flytte den.
  4. Høyreklikk på den nye fanen, velg Gi nytt navn, skriv inn makroer og klikk OK.
  5. Klikk på Ny gruppe ( figur G ) for å legge til en ny gruppe.
  6. Endre navn til morsomme makroer .
  7. Når den nye gruppen er valgt i listen Tilpass bånd, velger du makroer fra rullegardinlisten Velg kommandoer fra (til venstre).
  8. Velg makroen og klikk Legg til for å legge makroen i den nye gruppen på den nye makrofanen ( figur H ).
  9. Høyreklikk på makroen og endre navn og ikon.

  Figur G

  Legg til en tilpasset fane.

  Figur H

  Legg til makroen i den tilpassede gruppen.

  For å bruke makroen velger du bare den nye makrosfanen ( figur I ). Du kan legge til så mange makroer til fanen du vil. Hvis du har mange makroer, kan det være lurt å gruppere dem etter prosess eller oppgave ved å legge til passende navngitte grupper i den tilpassede makrosfanen.

  Figur I

  Å legge makroer til en tilpasset fane gir rask tilgang.

  To alternativer

  Du trenger ikke å legge til en makro i QAT eller legge til en tilpasset fane. Du kan også utføre makroer via Utvikler-fanen eller snarveier. Utfør en makro fra kategorien Utvikler som følger:

  1. Klikk på kategorien Utvikler.
  2. Klikk på Makroer i kodegruppen.
  3. I det resulterende vinduet velger du makroen ( figur J ) og klikker deretter Kjør.

  Figur J

  Velg en makro og klikk Kjør for å utføre den.

  Utvikler-fanen er imidlertid ikke alltid tilgjengelig, og du vil kanskje ikke aktivere den. Det er en god grunn til å legge til en tilpasset fane for makroer. Det andre alternativet er å tilordne en tastatursnarvei. Dette alternativet er bra for noen få makroer, men du må huske snarveiene - slik at du sannsynligvis vil holde dem på et minimum. Gjør følgende for å tilordne en snarvei til en eksisterende makro:

  1. Klikk på Fil-fanen og velg Alternativer.
  2. Velg Tilpass bånd i venstre rute.
  3. Under listen Velg kommandoer fra til venstre, klikker du på Tilpass.
  4. Velg Makroer fra kategorilisten.
  5. Velg makroen i makrolisten til høyre.
  6. Klikk inne i knappen Trykk på ny hurtigtastkontroll og trykk på tastene du vil tilordne denne makroen. Office vil vise en gjeldende tastetrykkoppgave hvis en eksisterer ( figur K ). I så fall kan du legge inn en ny kombinasjon eller overskrive den eksisterende.
  7. Klikk på Tildel.
  8. Klikk på Lukk og deretter OK.

  Figur K

  Tildel en snarvei til en makro.

  Hvis du overskriver en eksisterende snarvei, kan du tilbakestille den ved å fjerne den nye. Gjenta trinn 1 til 5, velg makroen og klikk Fjern.

  QAT, tilpasset fane, Utvikler-fane, snarvei

  I denne artikkelen la vi til den samme makroen til QAT og en tilpasset fane. Du kan gjøre en eller begge deler hvis du har nok makroer til å gå rundt. Ingen av alternativene er bedre enn det andre, men gruppering av relaterte makroer på en tilpasset fane vil gjøre dem enklere å finne. Begge alternativene er overordnet kategorien Utvikler, som er utmerket for testing, men ikke regelmessig bruk. Snarveier er fine når du bare trenger å huske noen få.

  Send meg spørsmålet ditt om Office

  Jeg svarer på lesernes spørsmål når jeg kan, men det er ingen garanti. Vær så spesifikk som mulig når du kontakter meg. For eksempel "Vennligst feilsøk arbeidsboka mine og fikse hva som er galt", vil sannsynligvis ikke få noe svar, men "Kan du fortelle meg hvorfor denne formelen ikke returnerer forventede resultater?" kanskje. Nevn appen og versjonen du bruker. Ikke send filer med mindre du blir bedt om det; innledende forespørsler om hjelp som kommer med vedlagte filer, blir slettet ulest. Jeg får ikke refundert TechRepublic for min tid eller kompetanse når jeg hjelper leserne, og ber heller ikke om et gebyr fra lesere jeg hjelper. Du kan kontakte meg på

  Les også ...

 • Syv tips for å benytte deg av Words AutoText-strøm
 • Makrotriks: Hvordan fremheve flere søkestrenger i et Word-dokument
 • 10 ting: Hvordan bruke Word-maler effektivt
 • Slik skriver du ut en eller flere etiketter for en enkelt Access-post

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

   © Copyright 2021 | mobilegn.com