Slik endrer du innstillinger for Windows 10 Spotlight-låseskjerm

Bilde: Microsoft

Mer om Windows

  • Slik bruker du God Mode i Windows 10
  • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
  • Microsofts største flopper i tiåret
  • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

En av de mest brukte personaliseringsfunksjonene i Microsoft Windows 10 er muligheten til å endre bakgrunnsbildene på låseskjermen og skrivebordet. Enten det er et bilde av deres familie eller kjæledyr, eller et sitat fra deres favorittforfatter, velger folk generelt å endre det standardbilde som ble levert av Microsoft, til noe med mer personlig betydning. Det har vært slik siden bakgrunnsbildene først ble installert som en funksjon.

Med nylige versjoner av Windows 10 har Microsoft lagt til en liten vri på bakgrunnsvalgene av låseskjermen med en funksjon som heter Spotlight. Brukt som tiltenkt, viser Windows 10 Spotlight et annet høykvalitetsfoto på låseskjermen hver dag basert på tilbakemeldingene den får fra brukeren. Det er ingen enkel måte å endre konfigurasjonsinnstillingene for Windows 10 Spotlight eller å justere hvilke preferanser systemet har hentet fra tidligere tilbakemeldinger. Noen avanserte teknikker er påkrevd.

Denne veiledningen viser deg hvordan du endrer standard konfigurasjonsinnstillinger for Windows 10 Spotlight-systemet som ligger på Windows 10-låseskjermen.

Windows 10-apper: Hvilken bør du beholde og hvilke bør du dumpe? (gratis PDF) (TechRepublic) Endre Windows 10 Spotlight-låseskjerminnstillinger

Slik endrer du innstillinger for Windows 10 Spotlight-låseskjerm

Figur A viser hvordan et typisk Windows 10 Spotlight-bilde ser ut på låseskjermen. En bruker kan be om mer informasjon om bildet, gi noen enkle tilbakemeldinger og få de siste nyhetene fra Bing (øvre venstre hjørne).

Figur A

Figur A

Legg merke til i figur A at det ikke er noen bestemmelse om å logge på Windows 10. For å komme dit, må du enten gi tilbakemelding eller klikke på bildet på et sted uten kobling knyttet til. Tilbakemeldingene du kan gi er begrenset til et enkelt "Ja, jeg liker det" eller et "Nei, jeg liker ikke det." Den enkle tilbakemeldingen, bygget opp over tid, vil avgjøre hvilket bilde du vil se neste gang.

I et nøtteskall, det er slik Windows 10 Spotlight-funksjonen fungerer; av uklare årsaker krever endring av atferden mer arbeid enn det burde.

Windows 10 Spotlight kan slås av ved å navigere til personaliseringsinnstillinger. Klikk på Start-knappen, og klikk deretter på System-ikonet. På skjermbildet Systemer velger du Personalisering-elementet fra listen, og klikker deretter på Lås skjerm-elementet i venstre navigasjonslinje for å komme til skjermen som er vist i figur B.

Figur B

Figur B

Endre bakgrunnsinnstillingen fra Windows 10 Spotlight til et statisk bilde du selv velger, eller et sett med bilder som ligger i en mappe for en lysbildefremvisning. Dette vil eliminere Windows 10 Spotlight fra låseskjermen, sammen med behovet for å endre konfigurasjonsinnstillinger.
Hvis du ønsker å beholde Windows 10 Spotlight, men endre måten det oppfører seg, må du bruke noen mer avanserte teknikker.

Dessverre, for Windows 10 Home-brukere, er muligheten til å endre konfigurasjonsinnstillinger for Windows 10 Spotlight begrenset. Det er mulig å tilbakestille tilbakemeldingsinnstillingen til usann, slik at du kan starte med ny tilbakemelding, men det innebærer en redigering av Windows-registerfilen. Prosessen er mer komplisert enn vanlig, så det er ikke sikkert at de små fordelene som kommer fra redigeringen er verdt tiden eller risikoen.

Ansvarsfraskrivelse: Redigering av Windows-registerfilen er et alvorlig tilsagn. En ødelagt Windows-registerfil kan gjøre datamaskinen din ubrukelig, og kreve en reinstallering av Windows 10-operativsystemet og potensielt tap av data. Sikkerhetskopier Windows 10-registerfilen og lag et gyldig gjenopprettingspunkt før du fortsetter.

Skriv "regedit" i søkeboksen på skrivebordet og velg regedit-applikasjonen. Naviger til denne tasten:

Datamaskin \ HKEY_CURRENT_USER \ Programvare \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Lock Screen \ Creative

Dobbeltklikk på CreativeJson-oppføringen i høyre vindu og rediger verdien ( figur C ). Verdistrengen er ekstremt lang, men du vil finne og endre setningen feedbackProvided fra "sann" til "falsk." Det kan være lurt å kopiere dataværdistrengen til Notisblokk, gjøre redigering der, og deretter lime inn teksten tilbake i dataværdi-boksen.

Figur C

Figur C

Når det er fullført, klikker du OK og avslutter deretter regedit-appen.

Det kan ta noen timer før du begynner å se påvirkning, men du bør se en forskjell i hvilke bilder du får basert på de nye tilbakemeldingene dine.

For brukere av Windows Enterprise, Education og Pro kan administratorer og brukere med administratorrettigheter bruke Group Policy Editor til å endre Windows 10 Spotlight-innstillinger.

I Windows 10 Pro skriver du inn "gruppepolicyredigerer" i søkefeltet på skrivebordet og velger Group Policy Editor-applikasjonen.

Naviger til denne innstillingsdelen:
Brukerkonfigurasjon \ Administrative maler \ Windows-komponenter \ Cloud-innhold

Som du ser i figur D, er det flere konfigurasjonsinnstillinger plassert i denne delen.

Figur D

Figur D

Personlig ønsker jeg ikke at Microsoft foreslår tredjepartsinnhold i Windows 10 Spotlight, så vi vil redigere den innstillingen som et eksempel.

Dobbeltklikk på innstillingen med etiketten Ikke foreslå tredjepart i Windows Spotlight. "Klikk på Aktivert radioknapp ( figur E ), og klikk deretter Bruk og OK.

Figur E

Figur E

Lukk Group Policy Editor for å fullføre prosessen.

Prosessen som kreves for å endre andre innstillinger for Windows 10 Spotlight, er lik. Bare husk at systemet vil endre hvilke bilder du ser basert på tilbakemeldingene dine, så vær forsiktig med hva du liker og ikke liker.

Vær også oppmerksom på at hvis du endrer tilpasningsinnstillingene til et statisk bilde eller lysbildefremvisning i en periode, vil du ikke tilbakestille tilbakemeldingsinnstillingene for Windows 10 Spotlight. Tilbakemeldingene dine lagres i skyen og forblir uansett hvilket bakgrunnsbilde eller innstilling du bruker for låseskjermen.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com