Hvordan lage en database på din Android-enhet med PortoDB

Bilde: Jack Wallen

Databaser er utrolig nyttige verktøy å ha. Ikke bare gjør de deg i stand til å holde oversikt over en rekke data, de gjør det enkelt å søke og bruke disse dataene. Det er ganske enkelt å jobbe med databaser på skrivebordet. Du kan benytte deg av en fullsatt kontorpakke som LibreOffice som inkluderer en kraftig database med et stort utvalg av funksjoner. Men hva hvis den primære enheten din er av Android-sorten? Er du ute av hell? Egentlig har du alternativer. Disse alternativene er kanskje ikke like kraftige som deres desktop-kolleger, men de gjør det enkelt for deg å oppbevare en lokal database på din mobile Android-enhet.

Et slikt databaseverktøy er PortoDB. Denne spesielle take på mobildatabasen er gratis og veldig enkel å lære og bruke. PortoDB vil ikke overvelde deg med bjeller og fløyter. Det tilbyr et forenklet grensesnitt som ikke prøver å være noe mer enn det er - et brukervennlig middel til lagring av data. Du oppretter en database, legger til tabeller og begynner deretter å legge til data i tabellene. All data lagres i en mappe på enhetens interne lagring (kalt PortoDB). Det er ingen sky involvert, og det er heller ikke nødvendig med en konto. Du kan eksportere databasene dine som en CSV-liste for bruk utenfor mobilenheten.

La oss installere PortoDB og se hvor enkelt det er å lage en database.

Installasjon

Det er enkelt å installere PortoDB. Følg disse instruksjonene:

  1. Åpne Google Play Store på Android-enheten din.
  2. Søk etter portodb.
  3. Finn og trykk på oppføringen av PortoFarina.
  4. Trykk på Installer.
  5. La installasjonen fullføre.

Når installasjonen er fullført, vil du finne starteren på startskjermen eller appskuffen din. Trykk på ikonet for å åpne programvaren.

Opprette en database

Når PortoDB er installert, er det på tide å lage din første database. Åpne appen, så skal du se hovedvinduet ( figur A ). PortoDB installerer ikke eksempeldata, så du ser på et tomt lerret du kan jobbe fra.

Figur A

PortoDB hovedvindu.

For å opprette en database, trykk på + -knappen i øverste høyre hjørne. Gi databasen et navn i overleggsvinduet og trykk på OK. Den nye databasen vil bli oppført i hovedvinduet. Trykk på den for å gå inn i tabellvinduet ( figur B ).

Figur B

Tabellvinduet i databasen vår.

Trykk på + -knappen (øvre høyre hjørne) for å opprette en ny tabell. Gi denne tabellen et navn, og om ønsket inkluder et valgfritt passord, og trykk på OK. Fortsett å legge til tabeller til du er fornøyd. Når du har laget tabellene dine, klikker du på en av oppføringene, slik at du kan legge til data. I tabellvinduet trykker du på menyknappen (tre vertikale prikker i øverste høyre hjørne) og klikker på Ny kolonne. Gi kolonnen et navn, velg kolonnetype ( figur C ) og trykk på OK.

Figur C

Legger til kolonner i tabellen vår.

Når du har laget de nødvendige kolonnene, er det på tide å begynne å legge til data. Fra tabellvinduet trykker du på menyknappen og velger Skjemavisning. Fra denne visningen ( figur D ) kan du begynne å legge inn data.

Figur D

Det er på tide å legge inn data i tabellene våre.

Når du har fylt ut alle disse datafeltene, trykker du på + -knappen for å begynne å legge til flere oppføringer. Fortsett med dette til du har fylt ut tabellene dine med data. Når du har fylt ut dataene dine, kan du bytte til tabellvisning for å se dataene dine ( figur E ).

Figur E

Det kan hende du må se tabellene dine i liggende modus.

Eksporter data

Hvis du vil eksportere tabelldataene dine, er alt du trenger å gjøre å tappe på databasen fra hovedvinduet, trykk på menyknappen, trykk Eksporter alle rader og trykk OK når du blir bedt om det. Den nye .CSV-filen blir funnet i /Local/PortoDB/Export/DB_NAME.csv (Hvor DB_NAME er i form av DATABASE-TABLE). Du kan deretter kopiere den filen til Google Drive-kontoen din og gjøre bruk av informasjonen i.

Fortsett å lage

Med PortoDB kan du lage så mange databaser du trenger, hver inneholder så mange tabeller og data som nødvendig. Selv om dette ikke inkluderer de samme funksjonene som du kan finne på en databaseserver (for eksempel MySQL), er du ute etter en veldig enkel måte å holde oversikt over data mens du er på farten, en utmerket løsning. Gi den en sjanse og se om den ikke blir din go-to mobile database-app.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com