Hvordan opprette og redigere Google Dokumenter, Regneark og Lysbilder offline

G Suite: Hva er det, og hvordan kan det komme virksomheter til gode? Fortsatt i mørket om Googles skybaserte kontorprogramvarepakke? Her er en rask introduksjon til G Suite.

Mens Google Docs utmerker seg ved samarbeid på nettet, kan du også bruke Docs offline. Enten du er frakoblet på grunn av din beliggenhet, personlige preferanser eller et tilkoblingsproblem, kan du fortsette å opprette og redigere filer med Chrome og Googles mobilapper (Dokumenter, Ark og Slides) på Android- og iOS-enheter. Eventuelle filer du oppretter eller redigerer mens du er frakoblet, synkroniseres når du kobler deg til Internett.

For å aktivere offlinefunksjoner, må du først koble til online og justere en innstilling. Følg trinnene nedenfor for å aktivere frakoblet arbeid.

Merk: Hvis du bruker G Suite, må en administrator tillate offline tilgang fra administrasjonskonsollen. For å gjøre dette vil G Suite-administratoren logge seg på https://admin.google.com, og deretter gå til Apps | G Suite | Drive & Docs | Funksjoner og apper | Tillat brukere å aktivere frakoblet tilgang. Hvis du finner ut at du ikke kan jobbe offline med G Suite-kontoen din, kan du kontakte organisasjonens G Suite-administrator - noen administratorer kan velge å forhindre offline arbeid for å beskytte organisasjonsdata.

Slik jobber du offline med dokumenter, ark eller lysbilder i Chrome

 1. Du må installere Chrome på en bærbar eller stasjonær system for å kunne jobbe med Docs offline.
 2. Hvis du ikke allerede er logget på med Google-kontoen din, kan du logge på Chrome eller gå til https://drive.google.com og logge på.
 3. Installer Google Docs Offline Chrome-utvidelsen. Hvis en Fjern fra Chrome-knapp vises når du følger koblingen for å installere utvidelsen, er utvidelsen allerede installert.
 4. Gå til https://drive.google.com/drive/settings, merk av i ruten ved siden av Frakoblet for å aktivere systemet ditt til å opprette, åpne og redigere de nylige Google-dokumentene, arkene og lysbildene på denne enheten mens de er frakoblet ( figur A ). Systemet lager automatisk de fleste filer du har jobbet med, nylig tilgjengelig offline. Det kan ta litt å fullføre denne prosessen.

Figur A

Gå til Google Disk-innstillinger for å aktivere frakoblede filer i Chrome på datamaskinen din.

5. Hvis du velger å gjøre en dokument-, ark- eller lysbildefil tilgjengelig offline, går du til Velg fil | Gjør tilgjengelig frakoblet når du har filen åpen ( figur B ).

Figur B

Etter at funksjonen er aktivert, kan du velge File | Gjør tilgjengelig frakoblet når du redigerer Google Doc, Sheet eller Slide.

6. For å se hvilke filer som er tilgjengelige for bruk offline i Google Drive på nettet, åpner du https://drive.google.com, velger ikonet for offline indikator (øverst til høyre) og aktiverer glidebryteren for forhåndsvisning uten nett ( figur) C ). Filer og mapper som er tilgjengelige for frakoblet bruk, vises i en mørkere skrift, mens filer som ennå ikke er tilgjengelige for offline bruk, vises i en lettere skrift.

Figur C

I Google Drive på nettet velger du offlineikonet og aktiverer offline forhåndsvisningsmodus for å vise filer du kan åpne og redigere mens du ikke er koblet til internett.

7. Etter at Drive offline-tilgang er aktivert, kan du åpne https://drive.google.com og velge File | Ny | Velg Dokumenter, Ark eller Lysbilder, og deretter Blankt dokument for å opprette nye filer mens du er frakoblet.

Slik jobber du offline med Android- eller iOS Docs-apper

 1. Installer Google Drive-appen for Android eller iOS, sammen med hver tilsvarende redigeringsapp du vil bruke (Google Docs: Android, iOS; Google Sheets: Android, iOS; og Google Slides: Android, iOS).
 2. Hvis du ikke allerede er logget på med Google-kontoen din i en av disse appene, åpner du Google Docs-appen og logger på.
 3. Trykk for å åpne Google Dokumenter-appen, trykk på ikonet med tre horisontale linjer øverst i venstre hjørne, og trykk deretter på Innstillinger. Aktiver glidebryteren ved siden av Gjør nylige filer tilgjengelig frakoblet ( figur D ).

Figur D

I appene Dokumenter, Ark eller Lysbilder for Android eller iOS velger du den tre horisontale linjemenyen øverst til venstre, deretter Innstillinger og aktiverer Gjør siste filer tilgjengelige frakoblet.

4. Systemet lager automatisk de fleste filer du har jobbet med nylig tilgjengelig offline.
5. I hver app kan du velge å gjøre en bestemt fil tilgjengelig offline. Mens du viser listen over filer, trykker du på trepunktsmenyen i nedre hjørne ved siden av en fil, og velger eller aktiverer deretter Tilkoblet frakoblet. Alternativt, når du har en fil åpen, klikker du på trepunktsmenyen øverst til høyre og velger eller aktiverer Tilgjengelig frakoblet ( Figur E) .

Figur E

Hvis du vil gjøre en fil manuelt tilgjengelig for redigering offline i Google Dokumenter, Regneark eller Lysbilder på mobil, trykker du på trepunktsmenyen og aktiverer deretter glidebryteren Tilgjengelig frakoblet.

6. For å se hvilke filer som er tilgjengelige for bruk offline i noen av disse mobilappene, trykker du på ikonet for de tre horisontale linjene øverst til venstre og klikker deretter på Frakoblet. Bare elementer som er tilgjengelige for frakoblet bruk, vil vises ( figur F ).

Figur F

I mobilappene Google Docs, Sheets eller Slides trykker du på den tre horisontale linjemenyen øverst til venstre og klikker deretter på Frakoblet for å se alle tilgjengelige filer mens du ikke er koblet til internett.

7. I appen for mobile dokumenter, ark og lysbilder kan du alltid trykke på + -ikonet nederst til høyre for å opprette en ny fil. Denne nye filen blir lagret og synkronisert med Google Drive neste gang appen kobles til internett.

Din opplevelse?

Har du jobbet med den oppdaterte offline-modusen som Google lanserte i april 2019? Har dette i så fall gjort det lettere å få tilgang til og redigere dokumenter, ark og lysbilder offline? Hvordan har redigering av dokumenter, ark og lysbilder offline ikke fungert for deg på mobile enheter? Gi meg beskjed om opplevelsen din i kommentarene eller Twitter (@awolber).

Google Weekly Newsletter

Se hvordan du får mest mulig ut av Google Dokumenter, Google Apps, Chrome, Chrome OS, Google Cloud Platform og alle andre Google-produkter som brukes i forretningsmiljøer. Leveres fredager

Registrer deg i dag

Se også

 • Google Drive: Tips og triks for forretningsfolk (Tech Pro Research)
 • Hvordan bli skyingeniør: Et jukseark (TechRepublic)
 • Slik jobber du offline med Google Drive-filer (TechRepublic)
 • Hvordan gjøre en enkelt fil tilgjengelig offline i Chrome OS (TechRepublic)
 • Hvordan bruke Gmail offline (TechRepublic)
 • Google Drive-brukere: Dette er din nye Android, iOS-makeover for raskere filtilgang (ZDNet)
 • Google til Gmail-brukere: Slik slår du på nytt offline, Smart Compose (ZDNet)
 • Slik gjør du tips: Mer enkle å følge opplæringsprogrammer (TechRepublic på flipboard)
Bilde: TechRepublic / Andy Wolber

© Copyright 2020 | mobilegn.com