Hvordan lage nye Google Dokumenter ved hjelp av hopplister på Microsoft Windows 10 oppgavelinje

5 tips for å få mest mulig ut av Google Docs Vil du jobbe mot at Google docs gir brukerens status? Prøv disse fem tingene.

For noen uker siden fikk jeg en e-post fra en leser som ønsket å vite om det var noen sjanse for at en artikkel publisert på TechRepublic i 2012 kunne oppdateres for Windows 10. Artikkelen, Legg til Google Docs i Windows 7 Ny-menyen (revidert), viste hvordan du utfører en komplisert og snevd redigering av Windows-registerfilen som vil legge til oppføringer for vanlige Google Dokumenter til hurtigmenyen til Microsoft Windows 7.

Mer om Windows

 • Slik bruker du God Mode i Windows 10
 • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
 • Microsofts største flopper i tiåret
 • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

Uten å gå gjennom prosessen og teste den først, mistenker jeg at prosessen som er skissert da er lik for Windows 10. Problemet er at URL-koblingene i den teknikken er fastkablet og derfor vil gå i stykker når Google endrer Doc-koblingssystemet - som de gjør det ganske ofte. Jeg tror Microsoft Windows 10 tilbyr en enklere og mer fleksibel måte å oppnå omtrent det samme, uten å ty til en risikabel redigering av Windows-registeret.

Brukere kan legge til forskjellige applikasjoner i Microsoft Windows 10 oppgavelinjen etter eget skjønn, og de kan også feste snarveier til disse applikasjonene for enkel tilgang. Vi kan dra nytte av denne funksjonen til å feste koblinger som vil opprette en hvilken som helst ny Google Doc vi ønsker. Denne trinnvise opplæringen vil vise deg hvordan du gjør det.

(Tech Pro Research)

Legg til i Windows 10 oppgavelinje

For å legge til et program på Windows 10 oppgavelinje, er alt du trenger å gjøre å dra en snarvei som peker til ønsket applikasjon til oppgavelinjen og slippe den. Siden vi ønsker å legge til lenker til Google Dokumenter, er det bare fornuftig at applikasjonen vi bør legge til er Google Chrome. Når du er ferdig, skal du se Chrome-ikonet på oppgavelinjen, ligner på figur A. Merk at jeg har mange ikoner på oppgavelinjen - det er min foretrukne måte å navigere i Windows 10 på.

Figur A

Når du høyreklikker Chrome-ikonet på oppgavelinjen, vises en Windows 10 Jump List. Som du ser i figur B, er hopplisten min for Chrome lang. Ethvert nettsted, eller underside på et nettsted, kan festes til en hoppliste ved å dra lenken til Chrome-ikonet på oppgavelinjen og slippe den.

Figur B

(TechRepublic)

For å legge til koblinger som skal starte et nytt Google-dokument, regneark eller presentasjon, må vi legge de aktuelle koblingene til Chrome-hopplisten vår. Dessverre gjør Google ikke dette så enkelt det virker som det burde være. Når du for eksempel klikker på Ny i Google Drive, oppretter systemet et nytt dokument, men URL-adressen i adressefeltet er av det nye dokumentet, ikke koblingen som opprettet det nye dokumentet. Vi er nødt til å konstruere "skapelsen" -koblingene selv.

Høyreklikk på et tomt sted på Windows 10-skrivebordet ditt og naviger til Ny | Snarvei. Skriv inn en av disse koblingene i boksen for forespørsel om plassering som vises ( figur C ):

 • https://docs.google.com/document/create?hl=en
 • https://docs.google.com/spreadsheets/create?hl=en
 • https://docs.google.com/presentation/create?hl=en
Figur C Figur D

Klikk Neste og gi snarveien et passende navn. Følg prosedyren for alle tre lenker, og du bør ende opp med en gruppe snarveier ( figur D ).

Nå er det bare å dra hver til Chrome-ikonet på oppgavelinjen for å feste dem til hopplisten. Neste gang du høyreklikker på Chrome, skal du se tre nye oppføringer som du kan bruke til å starte nye Google Doc-sider ( figur E ).

domener

"Opprettelse" -koblingene for andre Google Dokumenter bør fungere på samme måte som de tre eksemplene her. Husk imidlertid at hvis organisasjonen er abonnent på Googles produktivitetssuite, er det mulig at koblingene må inkludere en referanse til domene. I så fall vil koblingene ha denne formen:

https: //docs.google.com/a/YOURDOMAIN/document/crea ...

Figur E

Hvis du noen gang vil fjerne koblingene fra en hoppliste, klikker du bare på pinneikonet ved siden av lenken. Ingenting kan være enklere.

(TechRepublic)

Enkelt og elegant

Å legge koblinger som dette til hopplistene til favorittprogrammene dine er en mye mer elegant løsning enn å utføre en komplisert og noe farlig redigering av Windows-registeret. Microsoft Windows 10 oppgavelinje er en av de kraftigste funksjonene i operativsystemet, og brukerne bør dra nytte av den når de kan.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

Les også:

 • Slik bruker du den nye Show App List i Start Menu-funksjonen i Windows 10 Creators Update (TechRepublic)
 • Slik får du mest mulig ut av Windows 10s Sticky Notes-app med et oppgaveskrivebord (TechRepublic)
 • Slik fjerner du listen over nylige elementer i Windows 10 (TechRepublic)
 • Tips om Windows 10: Lær de hemmelige snarveiene for å hoppe rett til systemmapper (ZDNet)

Dine tanker:

Benytter du deg av hopplister i Windows 10? Del dine tanker og meninger med jevnaldrende på TechRepublic i diskusjonstråden nedenfor.

Bilde: iStock / Eternalcreative

© Copyright 2020 | mobilegn.com