Hvordan lage et USB-installasjonsprogram for distribusjon av macOS Catalina

Bilde: iStockphoto / Ben-Schonewille

Mer om Apple

  • Apples 5 viktigste forretningstjenester i tiåret
  • iPhone 11: Et jukseark
  • Apple Watch Series 5: Et jukseark
  • 20 Apple-tastatursnarveier forretningsbrukere trenger å vite

Apples nylige endringer i Mac-operativsystemet har brakt forskjellige endringer i måten Mac-administratorer leverer rene og oppgraderte installasjoner av macOS til klientsystemene sine. Ved å rulle inn leveringen av firmwareoppdateringer til installasjonsfilene, har Apple sørget for en tettere integrasjon mellom programvare og maskinvarenivåer i systemene sine.

Denne lukkede sløyfen øker videre den underliggende sikkerheten til sine produkter, spesielt når nyere enheter som utnytter T2 sikkerhetsbrikke - Apples versjon av TPM - låser alle interne komponenter ned gjennom Secure Boot for å sikre at bare autorisert, signert programvare fra Apple kjører effektivt med hver nye installasjon uten skadelig programvare som følger med å innføre kompromittert programvare i matrisen.

10 viktige apper og verktøy for din Mac (gratis PDF) (TechRepublic)

Tidligere metoder, inkludert tykke avbildningsstandarder basert på NetBoot / NetInstall, er blitt avskrevet av Apples overgang til en tynnere, lettere berøring for å styre Mac-maskiner som involverer rene installasjoner og null-berøringsadministrasjon ved bruk av MDM-servere (Mobile Device Management) for å påvirke endringer og kontinuerlig støtte . Men uten å komme for langt foran oss selv, la oss fokusere på kravene som må oppfylles for å opprette USB-installasjonsprogrammet.

  • Apple-datamaskin (klikk for å se en liste over støttede enheter)
  • macOS Catalina (10.15) installasjonsprogram lastet ned fra Mac App Store
  • Admin-legitimasjon
  • USB-flash-stasjon eller harddisk (8 GB ledig plass eller mer)

Slik oppretter du MacOS Catalina USB-installasjonsprogrammet

1. Logg på Mac-datamaskinen og monter USB-enheten.

2. Start terminalen og skriv kommandoen nedenfor for å konvertere USB-enheten til installasjonsmedia. Merk: Innholdet på stasjonen blir slettet under konverteringsprosessen.

 sudo / Applications / Install \ macOS \ Catalina.app/Contents/Resources/createinstallmedia - Volum / Volumes / USB --nointeraction 

3. Du må angi administratoropplysninger når du blir bedt om passordet. Når den er autentisert, vil kommandoen begynne å slette disken og kopiere de nødvendige filene til stasjonen. Etter fullføring vil stasjonen bli oppstartbar og kan kastes ut trygt for å begynne å oppgradere klientenheter.

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com