Hvordan lage din egen verktøylinje for Windows oppgavelinje

Bilde: Getty Images

Windows oppgavelinje tilbyr flere innebygde verktøylinjer. Du kan aktivere en verktøylinje for å skrive inn en nettadresse, en verktøylinje for nettstedkoblinger og en verktøylinje for å vise snarveiene fra skrivebordet. Fordelen med en slik verktøylinje er at du raskt får tilgang til bestemte filer, sider og andre elementer rett fra Windows oppgavelinje.

Du kan gå utover de innebygde verktøylinjene i Windows oppgavelinje ved å lage dine egne verktøylinjer. Du kan utvikle en ny verktøylinje ved å legge til en eksisterende mappe, for eksempel dokumenter, nedlastinger eller bilder. Du kan også opprette en ny mappe med utvalgte apper, filer, snarveier og andre elementer. La oss gå gjennom trinnene.

Hvis du vil se og aktivere en av de innebygde verktøylinjene, høyreklikker du Windows oppgavelinje og flytter til oppføringen for verktøylinjer. Flyout-menyen viser de tilgjengelige verktøylinjene du kan aktivere. På et minimum bør du se verktøylinjer for Adresse, Koblinger og Desktop. Avhengig av datamaskinens merke kan du se flere verktøylinjer lagt av produsenten ( figur A ).

Figur A

Velg verktøylinjen for Adresse, og et felt vises på verktøylinjen der du kan skrive inn en nettadresse eller et Fil Explorer-mappenavn for å åpne det stedet. Velg verktøylinjen for koblinger. Åpne nettleseren din og dra en URL til koblingen-knappen. Du kan også åpne File Explorer og dra en bestemt mappe til Koblinger-knappen. Nå, klikk på dobbeltpilen ved siden av Koblinger-knappen, så kan du åpne hvilken som helst av websidene eller mappene du har dratt dit. Velg verktøylinjen for Desktop. Klikk på dobbeltpilen ved siden av Desktop-knappen for å få tilgang til noen av ikonene og snarveiene på skrivebordet ( figur B ).

Figur B

De innebygde verktøylinjene er nyttige og hendige, men den virkelige kraften kommer fra å lage din egen verktøylinje. For å prøve dette, høyreklikk oppgavelinjen, flytt til verktøylinjer og velg Ny verktøylinje ( figur C ).

Figur C

Et filbehandlingsvindu vises. Du kan bla til og velge en bestemt mappe som du vil legge til som verktøylinje. Du kan velge en av standardmappene, for eksempel dokumenter, nedlastinger, musikk, bilder eller videoer. Du kan velge din egen brukerprofilmappe. Du kan også velge en mappe fra hurtigtilgang-delen. Velg mappen du ønsker, og klikk på knappen for å velge mappe ( figur D ).

Figur D

Klikk på dobbeltpilen ved siden av knappen for mappen for å få tilgang til innholdet ( figur E ).

Figur E

Du kan lage din egen mappe med filer, apper og annet innhold du ønsker. Åpne File Explorer og lag en ny mappe - gi den et navn du ønsker. Dra eller kopier deretter elementene du vil plassere i denne mappen (husk å kopiere dem som snarveier). Du kan velge ofte brukte Word-dokumenter og Excel-regneark, bilder og PDF-filer, og exe-filer til vanlige applikasjoner ( figur F ). Når du er ferdig, kan det være lurt å gi nytt navn til snarveiene med mer brukervennlige navn.

Figur F

Lukk File Explorer. Høyreklikk oppgavelinjen, flytt til verktøylinjer og velg Ny verktøylinje. Bla gjennom mappen du nettopp opprettet. Klikk på knappen Velg mappe. Klikk på dobbeltpilen ved siden av knappen for den nye verktøylinjen. Du bør se alle filene du la til i mappen ( figur G ).

Figur G

Til slutt, for å fjerne en verktøylinje du la til, høyreklikk på oppgavelinjen, flytt til verktøylinjer og fjern merket for verktøylinjen du vil fjerne ( figur H ).

Figur H

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com