Hvordan tilpasse hurtigtilgangsverktøylinjen i Microsoft Office

Bilde: Mariakray, iStock / Getty Images

Quick Access Toolbar (QAT) i Microsoft Office er et praktisk sted å lagre favorittkommandoene og funksjonene. I motsetning til båndet forblir QAT det samme uansett hvor du er eller hva du gjør i et hvilket som helst Office-program, slik at du kan fylle den med ofte brukte kommandoer som du trenger tilgang til når som helst. Å tilpasse QAT er ikke vanskelig, men det er noen få triks du vil huske når du justerer den. Du kan legge til og fjerne ikoner og kommandoer fra QAT. Du kan også tilbakestille det hvis du ikke liker endringene dine, eller eksportere tilpasningene dine hvis du ønsker å bruke dem på Office på en annen datamaskin.

For trinnene her bruker jeg Word fra et Office 365-abonnement, men QAT fungerer på samme måte i alle Office-applikasjonene, både de nåværende og de siste versjonene av Excel, PowerPoint, OneNote og Outlook.

LÆR MER: Office 365 Forbrukerpriser og funksjoner

Start Word eller hvilket Office-program du vil bruke. Du kan åpne et dokument eller bare hekke inn med en blank skjerm. Word starter deg med en standard QAT med ikoner for AutoSave, Save, Undo, Repeat og Touch / Mouse Mode. La oss si at du bruker Lagre, Angre og gjenta mye, men ikke AutoSave eller Touch / Mouse Mode - du kan enkelt fjerne dem fra QAT. Høyreklikk på ikonet for AutoSave og velg Fjern fra hurtigtilgangsverktøylinje på popup-menyen. Gjør det samme for ikonet for berørings- / musemodus ( figur A ).

Figur A

Du kan legge til ikoner for kommandoer som du ofte bruker til QAT. Høyreklikk hvor som helst på QAT og velg alternativet for å tilpasse hurtigtilgangsverktøylinjen. Vinduet Alternativer for Word for å tilpasse hurtigtilgangsverktøylinjen viser de gjeldende kommandoene i høyre rute og potensielle kommandoer du vil legge til i venstre rute ( figur B ).

Figur B

Som standard viser venstre rute bare populære kommandoer, som er en liten undergruppe av alle tilgjengelige kommandoer. Hvis du vil endre visningen, klikker du på rullegardinvinduet under Velg kommandoer fra. Du kan velge å se kommandoer som ikke er i båndet, alle kommandoer, makroer og kommandoer fra spesifikke Ribbon-faner og andre seksjoner ( figur C ). La oss gå med alle kommandoer for å se alt tilgjengelig.

Figur C

Når du bestemmer hvilke kommandoer som skal legges til i Quick Access Toolbar, bør du tenke på QAT-funksjonen. I motsetning til hvert bånd i Office, forblir QAT-kommandoene og ikonene de samme og er alltid tilgjengelige for deg, så velg kommandoer som du regelmessig bruker uansett hva du gjør i applikasjonen. Et eksempel kan være utskrift. I stedet for å ha tilgang til Fil-menyen for å skrive ut et dokument, kan du lettere skrive ut fra de rette kommandoene på QAT. Og du kan legge til mer enn én type utskriftsikon på verktøylinjen. Bla nedover i den alfabetiske listen over alle kommandoer til dem som skal skrives ut - du vil se kommandoer for Print, Print Layout, Print Preview, Print and more. Det er også et praktisk hurtigutskriftsalternativ i Q-delen ( figur D ).

Figur D

En utfordring her er å vite nøyaktig hva hver enkelt kommando gjør - alt du har er navnene, som ofte er for korte eller for generiske til å gi noen detaljer. Det beste alternativet er prøving og feiling. Velg ikonene for kommandoer som interesserer deg eller som du vil se i aksjon. For å fortsette med eksemplet med utskrift, legger jeg til kommandoene for Hurtigutskrift, Forhåndsvisning av utskrift og utskrift, og noen ganger Utskriftsoppsett hvis jeg jobber med forskjellige skrivere. For å legge til disse og andre kommandoer, velg kommandoen til venstre og klikk på Legg til-knappen ( figur E ).

Klikk OK for å lukke tilpasningsvinduet. Nå, kjør hver kommando en gang fra QAT. Fjern deretter de som ikke gjør det du forventet eller trenger.

Figur E

Deretter kan du endre rekkefølgen på kommandoene du har lagt til. Gå tilbake til QAT-tilpasningsvinduet, og i høyre rute, klikk på en kommando du vil flytte, og klikk på pil opp eller ned for å flytte den opp eller ned i listen ( figur F ).

Figur F

La oss si at du er misfornøyd med endringene du har gjort i QAT, og vil tilbakestille den til standardinnstillingen. Klikk på Tilbakestill-knappen i høyre rute. Sørg for å velge alternativet for å tilbakestille bare hurtigtilgang verktøylinje; Ellers tilbakestilles eventuelle justeringer du har laget til båndet ( figur G ).

Figur G

Men la oss si at du liker endringene du har gjort og vil bruke dem på Word eller hvilket program du har brukt på en annen datamaskin. I høyre rute klikker du på import / eksport-knappen og velger alternativet for å eksportere alle tilpasninger. Et File Explorer-vindu dukker opp med et standardnavn for tilpasningsfilen - velg et praktisk sted hvor du vil lagre filen ( figur H ).

Figur H

Klikk OK for å lukke vinduet Tilpasninger for hurtigtilgang verktøylinjen. Åpne Word eller det tilsvarende Office-programmet på den andre datamaskinen din. Åpne tilpasningsvinduet for QAT. Klikk på Import / eksport-knappen og velg Importer alle tilpasninger. Bla gjennom og klikk på tilpasningsfilen som du lagret ( figur I ). Klikk OK for å lukke QAT-tilpasningsvinduet, så ser du verktøylinjen fylt med endringene.

Figur I

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com