Hvordan tilpasse systemutvidelser i macOS

Apple's fremtid i bedriften: 3 faktorer for å se Apples fremtid er på kontoret. TechRepublic's Jason Hiner beskriver teltstangteknologiene som vil posisjonere selskapet som et bedriftskraftverk.

Du kan skreddersy Apple- og tredjepartskomponenter, kalt utvidelser, for å tilby ekstra funksjonalitet innen macOS, inkludert direkte i Finder, applikasjoner, varslingssenter og mer.

macOS-utvidelser legger til funksjonalitet i form av kodestykker som justerer eller utvider operativsystemets funksjoner. Du kan for eksempel konfigurere Markup-handlinger for å bevise tilgjengelige i andre programmer, inkludert Mail og TextEdit, for å aktivere å legge til bilder, signaturer, tegninger og notasjoner til filer, for eksempel bilder og dokumenter.

Hvis du vil konfigurere macOS-utvidelser, åpner du Systemvalg, som vanligvis finnes i Dock eller i applikasjonskatalogen. Hvis du klikker på det tilhørende utvidelsesalternativet, åpnes innstillinger for utvidelser og tillater aktivering (sjekking) og deaktivering (avmarkering) av forskjellige komponenter.

macOS deler utvidelser i følgende kategorier ( figur A ).

  • Alle: Samler alle tredjepartsutvidelser
  • Handlinger: Viser utvidelser som gir visnings- og redigeringsfunksjonalitet
  • Finder: Viser utvidelser for tilpasning av Finder
  • Fotoredigering : Organiserer utvidelser for redigering av bilder og bilder
  • Del meny: presenterer utvidelser som justerer alternativene for deling av innhold med andre
  • I dag: Inneholder utvidelser for å justere funksjonen i dagvisning i varslingssenteret

Figur A

Bilde: Apple, Inc.

Mer om Apple

  • Apples 5 viktigste forretningstjenester i tiåret
  • iPhone 11: Et jukseark
  • Apple Watch Series 5: Et jukseark
  • 20 Apple-tastatursnarveier forretningsbrukere trenger å vite

Alternativet Alle viser alle tredjepartsutvidelser installert på en Mac. Når en utvidelse har innholdsredigeringsfunksjonalitet, vil en avmerkingsrute for handlinger være til stede. Når en utvidelse har muligheten til å tilpasse Finder, vil en tilsvarende Finder-avkrysningsrute være til stede. Bare boksene som er merket av er aktive utvidelser.

Standardutvidelser, for eksempel e-post, meldinger og AirDrop, kan ikke tilpasses. Utvidelser som ikke vises i en bestemt kategori, kan ikke brukes til den kategoriens formål. Videre er det bare utvidelser som tillater innlegg eller meldinger som vises i varslingssenterets Today-sosiale widget.

Utvidelsene som kan legges til Finder inkluderer de for Dropbox og OneDrive. Mange tredjepartsapplikasjoner for foto- og avbildningsredigering, inkludert Pixelmator, Luminar og Aurora, er til stede innen fotoredigering, mens Twitter, Facebook, LinkedIn, Vimeo, Flickr og til og med Microsoft OneNote, blant andre, er kompatible alternativer i Share Meny.

Mac-brukere som er glad i å bruke varsler, vil finne en rekke utvidelser som er tilgjengelige for å utvide Notification Center-funksjonaliteten. Blant utvidelsene som integreres med varslingssenteret, er værapper, påminnelser, Twitter og kalender. Ved å finjustere varslingssenterutvidelsene, kan du tilpasse hendelser, påminnelser, varsler og relaterte elementer som vises.

Ta deg tid til å tilpasse macOS

Jo mer du tilpasser macOS for å møte dine spesifikke preferanser, jo mer kan Mac-en bedre oppfylle dine behov. Utvidelser spiller en betydelig rolle i prosessen - du trenger bare å ta deg tid til å tilpasse disse innstillingene. Utbetalingen er at du kan få tilgang til disse vanlige elementene enkelt, kontinuerlig og raskere. Med tanke på den minimale investeringen som kreves, er det en god avkastning.

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com