Hvordan distribuere Firefox med låst om: konfigurasjonsinnstillinger

Bilde: Mozilla

Har du gjort endringen til Firefox i selskapet siden lanseringen av Firefox Quantum? Hvis det er tilfelle, er du bekymret for at brukere gjør endringer i nettleseren som kan være i strid med selskapets policy, eller utgjøre sikkerhetsrisiko? Selv om den gjennomsnittlige brukeren kanskje ikke vet om: config-funksjonen eksisterer, vil det være noen som gjør det. Selv om fullstendig deaktivering av: config ikke egentlig er et alternativ, kan du alltid låse visse innstillinger innenfor omtrent: config, og deretter distribuere den nylig konfigurerte nettleseren.

Jeg kommer til å lede deg gjennom prosessen med å gjøre nettopp det. Jeg skal demonstrere på Linux-plattformen (ved hjelp av Ubuntu 17.10 og Firefox 59). Prosessen er lik på både Windows og macOS, selv om detaljene for filplasseringer vil variere.

Du må laste ned den nyeste versjonen av Firefox fra Mozilla og avinstallere versjonen av Firefox som ble inkludert enten via standardoperativsysteminstallasjonen eller fra OS-pakkehåndtereren. Du må også bruke terminalvinduet. Last ned den nyeste versjonen av Firefox til ~ / Downloads- katalogen.

Når du har alt klart, la oss komme på jobb.

Pakk ut filen

Det første vi må gjøre er å pakke den nedlastede filen ut. Åpne terminalen din og endre til ~ / Downloads- katalogen med kommandoen cd ~ / Downloads . Pakk ut filen med kommandoen tar xvfj firefox - *. Bz2 . Dette vil opprette en ny mappe kalt firefox-XX (der XX er utgivelsesnummer). Innenfor denne mappen er undermappen, firefox . La oss flytte den ut av overmappen med følgende kommandoer:

 cd firefox-XX (der XX er utgivelsesnummer) mv firefox ../ cd ../ 

Du skal nå se en mappe som heter firefox. Endre til den mappen med kommandoen cd firefox .

Vi er nå klare til å konfigurere.

Konfigurere Firefox

Det første vi må gjøre er å lage en ny fil som heter mozilla.cfg . Gi kommandoen nano mozilla.cfg . Innenfor denne filen skal vi låse om: konfigurasjonspreferansene vi ikke vil at brukerne skal kunne endre. Den første linjen i denne filen blir alltid ignorert, så vi vil ganske enkelt legge til en tom kommentar, slik:

 // 

De neste linjene i filen vil inneholde alle konfigurasjonsalternativene. For å låse en preferanse i omtrent: config, starter en linje med lockPref. La oss si at vi for eksempel vil sette standard hjemmesiden til nettstedet TechRepublic. Konfigurasjonsalternativet for dette vil være:

 lockPref ("browser.startup.homepage"), "http://www.techrepublic.com"); 

For å finne ut hvilke andre preferanser du kan angi i denne filen, trenger du bare å åpne om: config-siden. Du kan for eksempel låse app.update.enabled (som vil deaktivere programoppdateringer) med denne linjen:

 lockPref ("app.update.enabled", falsk); 

Du kan også låse standard nettlesersjekk med denne linjen:

 lockPref ("browser.shell.checkDefaultBrowser", falsk); 

Når du har lagt til alle konfigurasjonsalternativene dine, kan du lagre og lukke filen.

Neste ut kommandoen (fra den gjeldende firefox-katalogen) nano default / pref / autoconfig.js . Legg til følgende innhold i denne filen:

 // pref ("general.config.obscure_value", 0); pref ("general.config.filename", "mozilla.cfg"); 

Lagre og lukk den filen.

Test konfigurasjonene dine

Åpne Firefox med kommandoen ./firefox . Når nettleseren åpnes, skal du kunne se konfigurasjonene dine på plass. Du kan kontrollere at de har blitt låst ved å åpne siden om: config (skriv om: config i adressefeltet og trykk Enter). Søk etter et av alternativene du har konfigurert, og det skal vises som låst ( figur A ).

Figur A

Våre nylig låste alternativer.


Distribuerer den konfigurerte Firefox

Fordi dette er Linux, er prosessen faktisk ganske enkel. Det vi skal gjøre er å flytte firefox-mappen til / opt med kommandoen sudo mv firefox / opt . Deretter oppretter vi en symbolsk lenke til / usr / bin med kommandoen ln -s / opt / firefox / firefox / usr / bin / firefox . På dette tidspunktet kan en bruker utstede kommandoen Firefox fra kommandolinjen for å starte vår nylig konfigurerte (og låste) versjon av Firefox. Når det starter, låser du ikonet på skrivebordspanelet, så er du god til å gå. Avhengig av skrivebordsmiljøet, kan det hende du må opprette en skrivebordsoppføring manuelt. For å gjøre det, åpne et terminalvindu og gi kommandoen nano ~ / .local / share / applikasjoner / firefox.desktop og legg til følgende innhold:

 Desktop Entry Versjon = 1.0 Navn = Firefox GenericName = Firefox Kommentar = Firefox Exec = / usr / bin / firefox Terminal = falsk Ikon = / opt / firefox / nettleser / krom / ikoner / default / default48.png Type = Application Category = nettverk; WebBrowser; Mime-type = text / html; 

Lagre og lukk den filen. Den nyopprettede starteren skal vises på skrivebordet ditt eller din GNOME Launcher.

Og det er alt som er å distribuere en versjon av Firefox som inkluderer låste alternativer innen omtrent: config. Hvis du ønsker å forhindre at brukerne dine tukler med Firefox, kan dette være den beste ruten til Firefox for Enterprise er utgitt.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com